Nike с изненадващ скок в печалбата си

Приходите на компанията обаче остават под очакванията на анализаторите
20 мар 2015 19:03, Бойчо Попов
4
Nike с изненадващ скок в печалбата си
Снимка: Reuters

Най-големият американски производител на спортно облекло Nike отчита подобряващи се бизнес резултати и по-висока печалба от очакваното.

През третото тримесечие на финансовата 2015 г. (до края на февруари), нетната печалба на компанията се увеличава с 16 на сто на годишна база до 791 млн. долара (744 млн. евро). Приходите нарастват със седем процента до 7,46 милиарда долара.

С основната си марка Nike са постигнати с 6% повече приходи, а оборотът под бранда Converse се увеличава с 28%. В Западна Европа приходите скачат с 10%, докато в Северна Америка увеличението е от 6 на сто.

Бизнес развитието обаче е препънато от силния долар. Без отчитане на валутните колебания приходите биха отчели ръст от 13%.

На Wall Street резултатите бяха приети сдържано, като акциите поевтиняха в извънборсовата сесия с 1%. Въпреки че печалбата бе по-висока от очакванията, анализаторите се надяваха на по-високи приходи.

Още style новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Nike
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
kurko преди 9 години
Kvo mi cqkate minusi ve viii ot minusuvata dqrjava, az vi gqbarkam i she vi pobarkam :-)
2
7
 
0
 
! Отговори
kurko преди 9 години
Orginalni Nike she gi vidite v BG nanaiki :-)
1
5
 
7
 
! Отговори
укурмур преди 9 години
Живея в Гермaния, от моите впечaтления зa 1 годинa смея дa твърдя , че всеки втори тук носи Nike. Кaквото и дa си говорим, товa сa едни от нaй-удобните обувки .