Няма опасност за икономическата сигурност, успокои Лукарски

До края на март ще заработи Съветът за икономическо развитие
21 мар 2015 17:57,
17
Няма опасност за икономическата сигурност, успокои Лукарски
Божидар Лукарски Снимка: БТА

Според министъра на икономиката Божидар Лукарски няма опасност за икономическата сигурност в страната. Това заяви пред журналисти в Ловеч по повод искането от страна на бизнеса за незабавно свикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Лукарски добави, че до края на месеца ще заработи Съветът за икономическо развитие и икономически растеж, който е работил по времето на министър Шулева и оттогава не е. "Вече е минал през Министерския съвет, подготвили сме го и ще го стартираме и там ще имаме конкретни срещи и предложения по икономическото развитие от страна на реалния бизнес. Поканени са абсолютно всички браншови организации", каза още министърът.

По думите му всички икономически показатели за растеж за 2015 г. за първото тримесечие са обнадеждаващи и са по-добри отколкото цялата 2014 г.

Божидар Лукарски заяви още, че икономическите показатели и стандарта на живот на хората в Ловеч и Плевен са по-добри, отколкото във Видин, Враца, Монтана. За Северозападен регион се предвиждат конкретни мерки. Проектите по ОП "Иновации и конкурентоспособност", които изхождат от този регион, ще бъдат субсидирани в най-високия процент на съфинансиране от страна на европейската програма.

Лукарски допълни, че при посещението му в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са водени разговори с немски инвеститор, който има интерес да открие в този регион фабрика за месни заготовки за хранителната промишленост. Така ще бъдат разкрити 150-200 работни места, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
вместо да ходиш на екскурзия. Що не вземеш да подпишеш протоколите за месо и мляко с Китай за да почнем да изнасяме. Лижеш задниците на немците за да изнасят българските "заготовки" като немски........ Нещастен
12
0
 
0
 
! Отговори
Неразбиращ преди 9 години
Да вярно е. България и българските производители не могат да продават месни произведения директно в немските вериги в България и ще си дават стоката на безценица за да влезне после като немска..... И ще открият 100 работни места след като немците ни принудиха да закрием хиляди.Вярно еееНа Лукавски смеката в банката пак се увеличи
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно ли бе? Ей тва наистина да се случи няма да го повярвам....
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
адвокат тарикат, досега видяхме от тоя само смени на кадри, назначи негови хора да лапат, засега събират парички за изборите и пътуват на държавни разноски тия крадци от РБ. Като си министър на икономиката какво направи за проблемите около КТБ, Дунарит, ВМЗ Сопот, Видахим, и другите да не изброявам? Извади ли един списък на държавните предприятия от твоята система, с какво се занимавате в това министерство изобщо, бе? какво си направил ти за българската икономика и какво изобщо смяташ да правиш?
9
0
 
3
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
До кога само с говоренето за реформи.Вече половин година си приказвате за реформи. Кога ще се направи нещо за хората!Като начало Можете да прокарате закон който да облекчи плащането на задълженията към банки, учреждения и към държавата. Дължите го на хората заради 25 годишно безхаберие, некадърно управление, и частни апетити, което ни докара до просешка тояга - спомогнато от цялата държавна машина. продължава....
8
1
 
3
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Спрете издевателствата на Банки, дружества и монополи да унижават и без това умерзения народ. Вземете пример от Испания и Гърция. Спрете Издевателствата на новоизлюпените финансови дружества и частните съдебни изпълнители с ясен регламент. В момента може и да има, но той не работи!!! Следващият заем който ще вземете няма да има кой да го държи и няма да можете да платите и лихвите дори!
7
0
 
5
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
И този съвет какво ще развива????Прави краставици ,щастливи кокошки ипрасета(а то такива има в парламента)
6
1
 
2
 
! Отговори
sss преди 9 години
Kav savet kvo chudo be...toa koi go slogi...razbira ot ikonomika kolko plevnu ot rozovi domati....ot grob stavat vse po galki.....da im kaga podcenihte naroda...prekalihte v lizaneto pred USA i prosto che si zaminete...takiva nedurazomenia kato tozi..i vsichki ostabali zakopaha grob v ochite na balgarite dori i na tezi koito se izlagaha da glasuvat za tah
5
2
 
7
 
! Отговори
Анчо преди 9 години
"Така ще бъдат разкрити 150-200 работни места, пише БТА".....Аз доколкото знам безработните в България са около 400 хиляди. Лукарски ще намери на 150-200 от тях работа.
4
1
 
10
 
! Отговори
аха преди 9 години
Лукарски юристът оглавил министерство но икономиката, казва че няма опасност за икономическата сигурност?..... Изказването му лъха от професионализъм и компетентност, вече наистина мога да спа спокойно.
3
1
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не виждам сериозни фактори ,които да повлиаят на икономиката освен може би настроението на премиера.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква икономическа сигурност бе некадърно недоразумение???? То няма никаква икономика, само сапунени мехури и крадене на европари! Мамата разгонихте на тая държава и народа!
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - "Ние нямаме икономика..."вие нямате икономика, но ние имаме икономика. Създайте си икономика!

Спонсорирани публикации