Болшинството от българите ще останат у дома за Великден

Призивът на премиера да се почива в страната има ефект, смята експерт
Обновена: 9 апр 2015 19:07 | 9 апр 2015 19:07, Красимир Ангелов
35
Болшинството от българите ще останат у дома за Великден
Велико Търново е една от предпочитаните дестинации за празника. Снимка: Булфото

75% от българите ще останат у дома за Великденските празници, коментира пред БНР Румен Драганов от Института за оценка и анализи в туризма. Много малка част - 1,5% от сънародниците ни, ще пътуват в чужбина, а останалите ще почиват в хотелите в страната или ще пътуват на гости на приятели и роднини.

Предпочитанията на българите, които са избрали почивка в български хотел, е към балнео, спа и уелнес туризъм. В тези хотели цените варират – тризвездните хотели предлагат тридневни пакети с цени, които започват от 220 лева. За петзвездните хотели пък цената достига и до 750 лева за три дни.

Голям е интересът към хотелите около Велико Търново, в Пловдив и други "културни градове", каза Драганов. "При тях цените започват от 90 лева за нощувка“, допълни той.

По негови данни едва 1,5% от българите ще пътуват в чужбина. За голяма част от тях става дума за еднодневни пътувания в съседните страни – Сърбия, Гърция и Македония, уточни експертът.

Драганов посочи, че призивът на премиера Бойко Борисов българите да почиват в страната вече има ефект в сектора – хотелиерите намаляват цените и удължават срока за ранни записвания. "Най-важното е, че виждам, че и самият бизнес иска българските хотели да използват български продукти“, посочи още експертът.

Създаването на Министерство на туризма е имало много добър ефект и е генерирало много коментари за развитието на сектора, смята още Румен Драганов.

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Великденпътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
presni isp. iagodi преди 9 години
vaiiii, ujnite sinori i shosseta sa pred novi opasni svlachista - palchista ot bg patienti i automobili sa v dalgi koloni - zasto biagat taka horata navan pak?!
26
1
 
4
 
! Отговори
345 преди 9 години
До MacbethАбе друго е да отидеш някъде и да качиш веднага снимка във фейсбоклука , да те лайкват и не знам си още какво. Нищо не разбираме ние с теб. Семеен празник , да ама семейството е разрушено . Аз също ще си остана вкъщи , мислех да пътувам да отида до село да се съберем семейно , но пари няма .
25
0
 
5
 
! Отговори
Macbeth преди 9 години
Е, къде да идат??? Коледа и Великден са семейни празници, които се празнуват вкъщи за да има здраве и берекет. Весело!
24
2
 
14
 
! Отговори
Л преди 9 години
ЩЕ ОСТАНАТ ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ НЕ ЗА ДРУГО
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 22нали знаеш ,че ако ВСИЧКИ така си чакаме да ДОЖИВЕЕМ дози ден ,,Х,, то той никогИш няма да дойде,не и тук .
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велик ден,мелик ден,целокупния български народ трябва да си смени божеството и да вярва само във великата ТИКВА( И тогава няма да има никакви шефове над негп)
21
1
 
19
 
! Отговори
:) преди 9 години
Студенко е още, а и за 4 дни не си заслужава да се ходи далеко. Като дойде лятото ще видите как сме послушали цар Тиква :) Не познавам човек, който си прави планове да ходи на Черноморието. Чалгарите с Голфовете ще са там. Приятно им прекарване.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как няма да послушам този светъл мозък,даже,ще донадградя дет се вика по ГЕРБерски,сега,ще си отчувам едно стадо овци,кат мерцедеси и отивам да ги паса в слънчев бряг,чета" Винету "и маам филии с мас,чакам арабите да пазарим агнетата,а междувременно садя дюните с картофи
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да доживея денят Х когато народахще се вдигне и превземе президенство и министерски съвет. Когато ще се конфискуват палатите и парите на крадците загробили България последнити 25 години и да ги видя с наведени глави пред Народния съд. Тогава за България ще е Велик ден!!
18
0
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
страотно заключение - послушали сме премиерЪТ!! какъв светъл човек - как да не го послушаме! браво и за експертите! пък весели празници на всички българи!!!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Азе си зимах платата. Мислим си де да идем, у Турско, Гречко или Италянско. Па си викам що не идем на село, малко копривка да берна, комшията на ягне може да ме зовне, и некоя ракийка да окяра. Ако некоя кокошка даде некое яйце а може и 2-3 ше си забъркам яйца на очи. Ше си гледам у Балкана и ще знам че съм си очувал платата и може да напълним Москвето. Ех как е убаво на велкиа ден.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък си намазах 6 филии с мас и меза пръжки от топена сланина на хвърлей място до резиденцията в банкя
15
1
 
23
 
! Отговори
Nona преди 9 години
Глупости на търкалета.Оставам си в къщи ,защото тази година Великден е много рано през април/времето е хладно/, а и 4 ден не са ми достатъчни за"мини ваканция"Началото на юни,на Санторини!
14
0
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 9 години
Драганов да не е ясновидец че да знае къде ще ходя? Много са ми смешни свеки път новини като: 300 000 души напусак София.
13
2
 
16
 
! Отговори
haha преди 9 години
да има ефект софия е празна, всички селяци си заминаха :)
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа всички от БКП са тръгнали,сега обаче повечето са спинсори на ГЕРБ
11
0
 
20
 
! Отговори
Джокей преди 9 години
Драганов, Драганов .... както се казва префразирайки известен виц: не бъркай премиера с беднотията заради него
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе гербави алчни мошеници стига с тая песен бсп и дпспо времето на лошите комунисти българите не копуваха агнешко а цяло агнеа сега е май само за управниците
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
04Анонимен преди 9 минутиВие познавате ли един (1) едър собственик на хотели у нас, несвързан с ДС и/или БКП ?е с това ли тролчетата от американоблизаческата пратия искат да замажат очите на хоратазначи боко пълни хотелите на бкп и дпс- много са наглиама при толкова *** народ то е нормално
8
2
 
23
 
! Отговори
Тиквоч преди 9 години
Стойте си на г.за,пък аз ,ще пофъркам малко с фалкона

Спонсорирани публикации