На краставичар - краставици. 140% скок за седмица

Цената на яйцата на едро остава без промяна, обяви експерт
9 апр 2015 15:20, Екип на Bulgaria On Air
11
На краставичар - краставици. 140% скок за седмица
Снимка: bgonair.bg

Поскъпване с до 140% на краставиците и салатите се очаква в края на тази седмица в сравнение с миналата. Цените на другите хранителни продукти ще се задържат без сериозни изменения, съобщи в сутрешния блок на България он ер председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.

Цената на яйцата на едро остава без значителна промяна през последните години – 19 ст., допълни още Стойчев. Той коментира още, че тази година няма масиран внос на полски яйца. А цените на яйцата в големите вериги често са по-високи от тези в малките магазини.

Според него зърното определя цената на всички хранителни продукти. Често цените на едро не са обвързани с цените на дребно, посочи още експертът.

Чуйте целия разговор с Едуард Стойчев във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Прост пример преди 9 години
Полските яйца влизат и в Австрия и в България без мито защото сме в ЕС.Австрийците ги облагат с 5% ДДС,в България се облагат с 20% ДДС.После идват надценката,определя се от алчността на търговеца,транспортните разходи,заплати на продавачи итн.Накрая се чудим защо имаме високи цени.
7
0
 
3
 
! Отговори
Зайо преди 9 години
Никога няма да купя салата! Цената на кг е много по висока от кг домати (не че са домати, ама все пак). Освен това най голямо съдържание на нитрати има точно в тях. Абе, оставете продавачите да си ги ядат с кеф!
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТаняНе е толкова просто.В първото село, ако не познаваш хората, ще ти продадат същите *** на още по-висока цена. За пример - скоро купувах ракия от улични търговци във Виноградец, Пазарджишко, до магистралата. Ами щях да умра! А хора са ми казвали - знам там един човек, страхотна ракия купувам от него. Да, ама тоя човек не виси на шосето да продава.И не може всеки от града да познава производители по селата на всичко. Да не сме феодализъм, в края на краищата!
5
6
 
19
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Сами сме си виновни, не купувайте от големите вериги и ще си променят отношението към БГ клиента. Колко е да запалите колата до първото село и да си купите мляко, яйца и месо от производител, ама е по модерно от кауфланд или карфур.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПАЗАРУВАМ САМО ОТ МАКЕДОНИЯ. ВСИЧКО Е В ПЪТИ ПО ЕВТИНО А КАЧЕСТВОТО Е НА НАЙ-ВИСОКО РАВНИЩЕ. СИРЕНЕТО И КАШКАВАЛА ИМ Е ОТ МЛЯКО. АГНЕТО ГО КУПУВАМ ДИРЕКТНО ОТ ОВЧАРА ЗАКЛАНО ОДРАНО И РАЗФАСОВАНО ЗА 5 ЛВ. КИЛОГРАМА. ЦИГАРИ ЗА 1.50 ЛВ. МАРУЛИ И РЕПИЧКИ ПО 25 СТ. ХЛЯБА ИМ Е КАТО НАШИЯТ ЕДНО ВРЕМЕ ПРЕЗ ТОТАЛИТАРИЗМА РЪЧЕН И ЗАВОДСКИ ПО 45 СТ.
3
0
 
31
 
! Отговори
UU преди 9 години
Е, па, това сме си - точно обратното на света: там има Великденско намаление, при нас има Велико увеличение.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименмного си прав,аз съм възмутена от цените,в един лидл в италия с 30 евро количката е препълнена..а тук,отвратително,и няма кой да защити потребителите
1
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските търговци са отвратителни!В цял свят при подобни празници се правят огромни отстъпки и разпродажби на стоките, които се купуват - агнешко, яйца, салати... Тук вдигат цените в пъти!А после реват - българското, та българското! Да го защитаваме; да го не знам си какво! А те мен защитават ли ме? Като ходя в магазин, все едно ходя на война - напрегнат се оглеждам кой къде ме дабне да ме ограби!

Спонсорирани публикации