Парното може да поевтинее от есента

Шефът на КЕВР вижда резерви токът да не поскъпва
9
Парното може да поевтинее от есента
Снимка: архив, БулФото

Цените на парното трябва да продължат да намаляват заради по-ниските цени на природния газ и алтернативните горива в световен план.

Още по темата

В момента цената на парното не може по никакъв начин да се повишава, категоричен беше шефът на КЕВР Иван Иванов пред TV7.

Според него тя дори може да се намали в известна степен от началото на октомври.

По думите му експертите ще направят всичко възможно да не се стигне до повишаване на цената. Нямало обаче икономическа логика тя да се намалява, а било по-реалистично да се говори за задържане.

Шефът на КЕВР отхвърли обвинения в популизъм преди избори, като заяви, че почти всяка година има такива.

Става така, че изнасяме ток на по-ниски цени и стимулираме съседните икономики, а въвеждаме високи цени за българската икономика. Това е недопустимо и ще бъде преодоляно, увери той.

По думите му у нас отоплението с ток превишава в пъти това в ЕС. Ретроградно е електроенергията да се използва основно за отопление, подчерта той. Иванов коментира, че то трябва да се извършва с природен газ, което у нас не се случва.

"В енергетиката финансовите интереси са огромни, касае се за стотици милиони. Една реформа винаги засяга определени интереси", посочи още той.

Според Иванов при всички положения трябва да се отстоява интересът на обществото, а не на определени кръгове. Той допусна, че в миналото се е считало, че не трябва да бъдат засягани такива интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не излезе, че порното е поевтиняло...
6
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Думата - МОЖЕ " е като една дъвка която може да разтягаме до безкрай - но може и да се скъса )) хахахахахахха
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може, ама няма да стане
4
0
 
2
 
! Отговори
г преди 8 години
Прочетах един коментар с който съм напълно съгласен- Топлофикация София е въвела нов ледников период за следващите 30 години.Според термометрите вън е +10, а според уредите на топлофикация -15.Водата я подават реално с +80, а според техните уреди +92.И така се разбира,че по мрежата има монтирани "подгреватели". Дори и наистина този човек да има намерение да въведе ред в този целия хаос и ужас ,има хора които са в КЕВР за да му пречат и не само те.Политици и олигарси няма да позволят
3
0
 
4
 
! Отговори
Вальо студеното преди 8 години
Не знам дали поевтинява парното, но сметката ми за Февруари е с 30 % по-висока от тази на януари, а мартенската е с 30 % по-висока от февруарската. Така излиза, че март е бил по-студен месец от януари 2015.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По думите му у нас отоплението с ток превишава в пъти това в ЕС -mi da ne e lud nqkoi da pla6ta po 400lv parno vsqka staq da ima klimatik pak ne moje da izgori za tolkova pari tok,koga izravnite smetkite po bg standarta togava 6te imate klienti,ma kvo govorq to tiq ceni gi nqma i po Evropa koi 6te ti pla6ta 200euro na mesec za otoplenie
1
0
 
10
 
! Отговори
Шостакович преди 8 години
Парното винаги поевтинява като дойде май месец. После октомври пак поскъпва. Като оня магазин дето продавал месото двойно по-евтино, ама нямал.