ДАНС ще проверява кандидат-купувачите на НИТИ - Казанлък

Военният завод не се продавал на ниска цена
22 апр 2015 17:12, Деляна Петкова
2
ДАНС ще проверява кандидат-купувачите на НИТИ - Казанлък
Божидар Лукарски. Снимка: БулФото, архив

ДАНС ще проверява кандидатите за покупката на обявеното наскоро за приватизация оръжейно предприятие НИТИ - Казанлък. Това съобщи пред депутатите в комисията по икономика министър Божидар Лукарски.

Той уточни, че купувачът ще трябва да запази средната численост на персонала към декември 2014 година, да спазва записаното в колективните трудови договори на служителите, да инвестира определена сума в предприятието и да не променя основната му дейност.

Икономическият министър категорично отхвърли коментарите, че печелившо дружество се продава на ниска цена. Определените 3,6 млн. лева е границата, под която няма да се пада, каза той. Намалената цена спрямо предишни приватизационни процедури, на които не е имало кандидати, Лукарски обясни с изваждането на активи от структурата на предприятието.

В предишните търгове НИТИ е било обявявано за продажба заедно с яз. Копринка, терен с площ 120 хил. кв. метра, който сега съдът е постановил, че е собственост на "Арсенал", както и с полигона "Змейово". Всички тези активи сега са извадени от активите на НИТИ, уточни Лукарски.

По отношение на финансовото състояние на предприятието той каза, че към 2014 година НИТИ има минимална печалба в размер на 168 хил. лева. Тя е постигната благодарение на усилията на предишните икономически министри - Драгомир Стойнев и Васил Щонов, подчерта Лукарски.

За него е правилна стъпка да бъде продадено печелившо предприятие, за да може да влезе нещо в хазната.

Още икономически новини четете в Investor.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Моля!?! преди 6 години
ДАНС са пълни дупки, какво ще проверяват? Те са лека нощ
1
1
 
1
 
! Отговори
Bb преди 6 години
Vejdi da dade ot 2 mil plus 13 proz lihvi na onkobolnite mrasni Duschi Ste vie ot gerb ne vi e sram milioni Imate ot Nas ot bG narod