Докладите на БНБ и ДАНС без забележки към КТБ

Горов: Знаели за кредитите в КТБ, но не предприели мерки
22 апр 2015 14:18, Екип на Bulgaria On Air
4
Докладите на БНБ и ДАНС без забележки към КТБ
Снимка: bgonair.bg

В докладите на Централната банка и ДАНС няма никакви забележки към дейността на КТБ. Това заяви в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Димитър Горов, депутатът от Коалиция за България и член на временната парламентарна комисия за КТБ. Според него увеличаването на капитала на банката и концентрацията на кредити в КТБ са били ясни за контролните органи, но не са предприети никакви мерки.

Тегленето на новия външен заем от 16 млрд. лева е първата стъпка към влизане на България в дългова спирала, допълни още Горов. По думите му е трябвало да се изтеглят само необходимите средства за покриването на падежите от КТБ, които има през тази година, в рамките на 3,5 млрд. евро.

Той подчерта, че гарантираните влогове на банката не са били изцяло покрити от държавния бюджет. 2 млрд. евро са от Фонда за гарантиране на влоговете, а 1,7 млрд. идват от държавата, поясни депутатът.

Чуйте целия разговор с Димитър Горов във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БНБДАНСКТБBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Нищо чудно че са си затраяли БНБ и ДАНС. Държавните институции обслужват единствено властимащите /от всички бои/ които са участавил активно в далаверата "Да опоскаме КТБ, данъкоплатеца плаща!"
2
1
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Докладите на Цв.Василев и на Далян Беевски за Кате-Бе също са без забележки.
1
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Тия от БСП са толкова нагли, до един са демагози. Какво значи това от години теглим заеми за да връщаме други взети по рано , а от последния заем да влизаме в дългова спирала. Та техния Ореха защо тегли заеми да връща други, ако беше плащал сега спиралата щеше да е само от един оборот.