Шойбле вече не изключва фалит на Гърция

"Ррешениета на гръцкия народ ни остави в много различна ситуация"
21 май 2015 09:37, Елка Василева
11
Шойбле вече не изключва фалит на Гърция
Волфганг Шойбле. Снимка: архив, Reuters

Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че "този път не може да изключи гръцки фалит", съобщава в. "Та неа".

В интервю за "Уолстрийт джърнъл" и френския "Еко", след като журналистът поискал от Шойбле да повтори уверението, дадено от него в края на 2012 г., че Гърция няма да фалира, германският министър отговорил: "Трябва да помисля твърде много, преди да повторя това мое изказване в настоящия момент".

Демократичното решение на гръцкия народ ни остави в много различна ситуация, казал Шойбле, спирайки се на парламентарните избори в Гърция през януари, излъчили едно правителство, което според "Уолстрийт джърнъл", изглеждало решено да върне обратно изминалите пет години на бюджетна консолидация и реформи.

Според американския вестник Шойбле не показал готовност за компромис в рамките на водените преговори с Атина за деблокиране на последния транш от спасителната помощ за Гърция.

Без споразумение текущата програма ще приключи до шест седмици, като фалитът ще бъде единственият избор за Гърция, посочва американското издание.

Шойбле каза, че трета спасителна програма за Гърция може да има само ако текущата програма бъде финализирана. Той подчерта, че не се обсъжда вариант последният транш за Атина да бъде разбит на по-малко вноски.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
18
 
! Отговори
kribs преди 8 години
nema da ostavim elinskite komshii bez pari. bg bankite sa tapkani s pari. sha im davame krediti ot bg banki.:-)
4
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са просто поредния спукан финансов балон в измислената приказка, наречена ЕС. Гърците са само първите, след тях ще изгърмят и други, които до момента поддържат изкуствено висок стандарт.
3
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То не беше денонощни сиртаките, то не бяха милиарди ? траншове за разгулните и мързеливи гърчоля, но все някога идва деня, когато трябва да се плаща масрафа!
2
12
 
30
 
! Отговори
морски преди 8 години
Днес свобода в Гърция,утре и у нас!
1
6
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Малко ти е *** коментара, не знам какви са финансовите ти познания, но евтино евро и лев са шестица от тотото за ЕС.

Спонсорирани публикации