Гръцките неволи не плашат купувачите на имоти

Гърция е в Топ 5 на най-търсените дестинации за покупка на жилище
5
Гръцките неволи не плашат купувачите на имоти
Снимка: Reuters

Купувачите на имоти изглежда пренебрегват страховете около кризата в Гърция, пише британският портал за имоти TheMoveChannel.com. Последният индекс на портала Hotspots Index разкрива, че Гърция попада в Топ 5 на най-търсените дестинации за покупка на жилище през второто тримесечие на 2015 година за първи път, а Европа никога не е била толкова привлекателна за купувачите на жилища.

Начело в предпочитанията на купувачите е Португалия, като Брага е пазарът, за който са извършени най-много търсения в портала периода от април до юни. Португалският град е формирал 2,13% от всички търсения в сайта, пред Рим в Италия (1,55%), който отстъпва на второ място.

Испанският град Малага (1,46% от търсенията) е на трето място. В топ 5 влиза "две изгряващи звезди" на европейския пазар – Протарас в Кипър и Закинтос в Гърция.

"Гърция е изненадващата история на успеха тази година – икономическите проблеми на страната внесоха несигурност на целия континент и извън него, но ниските цени и слабото евро насърчиха купувачите и инвеститорите да купуват имоти в Гърция. Четири гръцки дестинации попадат в Топ 50 на пазарите през второто тримесечие, сочи индексът Hotspots.

Това е по-малко в сравнение с първото тримесечие, когато те бяха шест, но сега страната има две дестинации в Топ 10 заради засилването на търсенето. Взето заедно с растящата популярност на Гърция, това е доказателство, че дори най-тежко засегнатите пазари от финансовата криза могат да бъдат привлекателна инвестиционна възможност", коментира директорът на TheMoveChannel.com Дан Джонсън.

"В Топ 10 попадат само шест държави – това разкрива все по-силния фокус върху няколко избрани фаворита. Португалия вече формира една трета от най-популярните пазари в TheMoveChannel.com. Испания е по-голяма, но Португалия бързо се превръща в един от най-горещите пазари в Европа.”

Още новини за имоти четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Гърцияимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
риба преди 8 години
най-търсена дестинация за туризъм, за закупуване на имоти, изнася огромни количества маслини, цитруси, праскови, всякакви плодове и зеленчуци и други търсени стоки - а какво да кажем ние с гайдите. Че и гайди няма вече, защото няма овцевъдство. След като гърците са фалирали ,ние трябва да сме умрели. Ами май е така.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕ вече ще имат комунизът - кой си купува фабрика на 8 срещу 9
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най търсена е Португалия, Испания и Гърция защото там не е имало комунизъм. Комунизма е като ядрена бомба, 100 години по-късно територията е отровена.

Спонсорирани публикации