Експерт: Екскурзиите за "без пари" са измамни!

Прекалено ниската цена говорела за фалит на туроператор
10 юли 2015 09:37,
7
Експерт: Екскурзиите за "без пари" са измамни!
Снимка: Булфото, ахрив

Прекалено ниските цени, предлагани от туроператори, често са индикация за измама, коментира пред "Фокус" Калин Драганов, член на УС на Българските туроператори и туристически агенти и посъветва клиентите внимателно да проучат фирмата, с която ще пътуват.

Още по темата

"Когато туроператорът предлага услуги "без пари", тогава идва подозрението, че той в момента просто събира пари и има намерение да фалира. Всички фирми предлагат оферти "в последната минута", когато имат 100 продадени места, останалите 5 се пускат в последния момент на по-ниска цена.

Това е практика, но много често се срещат такива ниски цени още от пускането на офертата, което винаги трябва да показва на клиентите, че има нещо нередно. Важно е да се гледа и къде е адресът на фирмата, ако тя има регистрация – комплекс, блок и т.н. Това означава, че шансът тази фирма да е нормална е много малък. Всяка туроператорска фирма има офис на място, което може веднага да се провери", каза още Калин Драганов.

По думите му по закон са предвидени доста глоби за некоректните туроператори, но проблемът е, че тези фирми обикновено избягват закона.

Драганов обясни, че няма как Министерството на туризма да отсее некоректните туроператори, защото условието за регистрацията им е наличие на определени документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правете си сами екскурзиите.Много по-сигурно е.Излиза и доста по-евтино ,а имате свободата да си ги организирате както на вас ви харесва,вместо да се съобразявате със шаблони.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да разчитате на фирми-измамници, директорката на училището да вземе да резервира всички нощувки и автобуси на децата. Поемете лична отговорност пред тези деца и си организирайте сами пътуването.
4
0
 
5
 
! Отговори
8 преди 8 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА УЧИТЕЛИТЕ НА КАКВО ОСНОВАНИЕ СА СЪБРАЛИ ПАРИ ОТ ДЕЦАТА?!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво е този огромен щат по министерства и комисии, като ние трябва да си проверяваме и опазваме всичко ?! Всички сте разни връзкари, цоцате от нашите пари , а работа за пет пари не вършите.
2
2
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Това не е вярно.Предния случай на мизерстващи деца във Франция цената си беше нормална, а фирмите се опитват да направят 100% печалба.Едно легло в хубав хотел струва 20-30 евро на вечер и то без отстъпки за туроператори и групи.Не могат да ни правят на маймуни, аз всяка година пътувам доста.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ВЯРНО!!!ИМА ОФЕРТИ СЪВСЕМ РЕАЛНИ!!!МОЖЕ БИ ПРОБЛЕМА Е ДА СЕ ПЛАТИ НЕЩО НА ТУР ОПЕРАТОРА А КАТО ОТИДЕШ НА МЯСТО ДА ПЛАТИШ ХОТЕЛА!!! :DИЗВОДА Е ИМА ИЗГОДНИ ОФЕРТИ НО ИМА И ЛЪЖЛИВИ ФИРМИ КОЙТО ТИ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ И НЕ ТИ ДАВАТ ТОВА КОЕТО СИ ПОРЪЧАЛ!!!!!!

Спонсорирани публикации