Мтел не планира други големи сделки тази година

След сделката за blizoo, операторът става вторият ТВ доставчик у нас
29 юли 2015 19:08, Елена Кирилова
6
Мтел не планира други големи сделки тази година
Снимка: Булфото

Мтел не обмисля нови големи придобивания и сделки за тази година, след като днес обяви, че купува blizoo за неназована цена. Това обяви в интервю за Investor.bg главният изпълнителен директор на компанията Танасис Кацирубас.

По думите му обаче компанията разглежда внимателно развитието на пазара и има дългосрочна стратегия за развитието си в България, която включва и инвестиции. Засега обаче компанията няма по-големи планове за придобивания до края на 2015 г.

Още по темата
"Ако видим възможност, която съвпада с нашата стратегия, ще се възползваме", категоричен бе обаче Кацирубас.

Според него сделката с blizoo се е оказала добра както за двете компании, така и за икономиката на страната и ще бъде от полза и за самите потребители.

"С придобиването на blizoo Мтел ще стане вторият телевизионен доставчик в страната веднага след Bulsatcom. От една страна, това ни дава много възможности, но е свързано и с много задължения", каза Кацирубас. По данни на Telekom Austria Group blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги.

Придобиването на blizoo очаква одобрението на регулаторите, преди сделката да бъде окончателно финализирана. Освен това Мтел очаква още едно разрешение, този път от регулатора КРС - за предоставяне на 4G услуги в страната. По думите на Кацирубас след получаването на подобен лиценз компанията ще може да пусне LTE услуги в рамките на шест месеца.

След осъществяването на сделката с blizoo Мтел става първият оператор, който предлага три вида телевизионен сигнал: IPTV, сателитен и кабелен. Припомняме, че през септември 2014 г. компанията обяви, че пуска цифрова телевизия през сателитна технология (DTH) с покритие в цялата страна.

Сделката с blizoo е поредният ход в стратегията на Мтел да навлиза на различни пазари чрез придобиване на утвърдени доставчици. Това стана и при купуването на Спектрум Нет и Мегалан през 2010 г.

"Искаме да продължим да развиваме пазара. Трябва да отбележим, че пазарът в България е най-интересният в тази област. Има най-голямо навлизане на платените услуги - почти 90% от домакинствата имат платена телевизия, докато средно в Европа този дял е 60%. Освен това 40% от телевизионните услуги са предлагани от малки регионални играчи, като говорим за 300-400 играчи. Това е типично за България, но не и за други страни", заяви Кацирубас.

Какво още разкри главният изпълнителен директор на Мтел пред Investor.bg, ще научите скоро от нашето интервю. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
War преди 8 години
Определено се води война, кой ще вземе 8-те лева на клиента за интернет.От "стратегията" на Мтел, ако е писано да си на загуба по важно е конкурентите да печелят още по-малко. До колкото до въпроса на 4 (Абоната), ако не се ребрандира Близу в Mtel, нямаш основания да се местиш/
4
0
 
3
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
Договорът ми с blizoo е до март 2016.След това се местя. :)
3
0
 
2
 
! Отговори
Абонат преди 8 години
Как мислите - значи, имам договор с Близу, който е до септември 2016, а при прекратяване следва да се доплатят всички месеци до края на договора, което си е редно и не го оспорвам. Въпроса ми е - след като сделката бъде финализирана имам ли основание да прекратя договора си без да доплащам всичко до неговия край ? Все пак съм подписал договор с Близу, а не с МЕНТЕЛ ?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като купиха Мегалан и кво стана?
1
0
 
3
 
! Отговори
se преди 8 години
Да явно ще сменя доставчика.С М ТЕЛ не искам да съм в догодореност.Така,че след официализирането на сделката и встъпване в управление ще прекратя договора!

Спонсорирани публикации