Паралиите живеят във вечен страх. Защо ли?

Страх ги е за парите им, но имат апетити за още, и още
19 авг 2015 09:04,
31
 Паралиите живеят във вечен страх. Защо ли?
Снимка: flickr

Супербогатите живеят във вечен страх да не загубят състоянието си, пише сп. "Форбс", цитирайки данни от допитване на компаниите SEI Private Wealth Management и Scorpio Partnership.

В извадката са попаднали 300 души, чието богатство надхвърля 18 милиона долара.

Изследването показва, че 59% от инвеститорите твърдят, че най-големият страх, който са изпитвали е това да не загубят парите си.

Независимо от тези страхове обаче тази група от бизнесмени е уверена, че богатството им ще се увеличи през следващата година.

Според изследователите интересен е фактът, че между очакванията на инвеститорите и реалността се наблюдава съществена диспропорция, но учените твърдят, че това е нормално в тези среди – всеки се опитва да отхапе по-голямо парче от тортата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората масово си мислят, че като забогатеят и всичките им проблеи ще се решат. Само че като направиш пари, скоро разбираш, че и това не ти е достатъчно. А и разбираш, че парите никога не са постоянни - днес ги има, утре ги няма. А от кон на магаре трудно се слиза. От там идва страха - сакън да не си слезеш пак на магарето, което си бил до сега, че ще станеш на 5 ст. в очите на хората.Щастието не е имане и нямане. Да вършиш нещата от ентусиазъм, не за пари. Страстта за живот е повече от пари.
21
2
 
8
 
! Отговори
до19 преди 8 години
Хем си богат,хем пък ***! Я изброй колко откриватели в историята са забогатели? Богатите ползват изобретенията и капацитета на бедните за да правят пари и власт.Колко ли мислиш,че е бил богат Айнщайн ,Тесла,Леонардо да Винчи няма да изброявам велики имена.Тези личности вече ги няма ,но родовете които са се възползвали са едни от най-богатите на света.Не си мисли,че като си богат си умен с пари всеки може,майката му е без пари да можеш
20
1
 
5
 
! Отговори
така си е преди 8 години
То си е за страх! Веднъж свикнали на лукс, трудно ще могат да променят стандарта си. Докато обратното е много по-лесно.
19
1
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Имам наблюдения към богати бизнесмени.Те не само,че ги е страх,че парите им ще ги оберат от банките ами постоянно живеят с мисълта,че някой краде повече от тях и това ги изкарва извън равновесие.Те не могат да се успокоят,че конкурента му е по-способен от него.При тях освен страх има злоба и омраза към всичко.Мъката си я давят с алкохол и проблемите си ги струпват върху персонала,които те смятат за "пумияри",които трябва да бъдат захранвани ежедневно с душевните му отпадъци и нещастия.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буда и Черепа и още толкова след тях изедници на България и особено Българския народ!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мали..и..и..и голям страх. Дайте парите на бедните и ще си живеете щастливо и без страх . Капиш .
16
1
 
4
 
! Отговори
Едноризец Храбър преди 8 години
Брей, затова ли съм толкова смел ?
15
1
 
8
 
! Отговори
b преди 8 години
Колко повече имаш тлкова по малко се радваш.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a bi trqbvalo dagi e strah za dushicata im shtot tq e vajna parite sa pepel tova e
13
12
 
5
 
! Отговори
богат преди 8 години
Алчността е най-големия добродетел, ако не беше тя, още щяхме да сме в пещерите. Съвременна медицина, телекомуникации, транспорт и всичко друго без което не можете да си представите съвременния живот се гради на алчност.
12
3
 
5
 
! Отговори
богат преди 8 години
Най-обичам да броя пачки, понякога ги разхвърлям по чаршафите и се въргалям в тях.
11
2
 
6
 
! Отговори
Варна преди 8 години
До LethianDream. Говориш така понеже никога не си живял живот на истински богаташ. важно е да се знае, че когато не знаеш нещо по добре да не се изказваш непоготвен.Човек може да има и пари и здраве и щастлово семейство стига да има хармония между трите неща. Не трябва да се стремиш само към едно
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който има пари и да ги изгуби пак ще ги направи с акъл в главата. Който няма той да му мисли ,останалите могат само да хейтят !
9
5
 
8
 
! Отговори
LethianDream преди 8 години
"You, small worried man." Мисля, че това изречение най-точно описва богаташите. Модерна версия на драконите- проклятието на златото, лежиш върху него и мислиш само как да го увеличиш. И в живота си дребен и жалък въпреки множеството имоти, коли и пари, защото други неща ти липсват като нормално здраве, свободно време и семейство (децата ти обикновено са разглезени ***, които се чудят с каква помия да се набодат). Не, мерси. :)
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ниенте солди,ниенте проблеми!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедняка потъва в мизерии ,всеки ден мисли как ще оцелее ,нова е стрес и много стигат до фатален край.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От завист ще се пръсните ама не е така.без пари какво бихте направили.е някои се самозабравят като ги имат но и това не е на добре.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бедняка не живее в страх нали?
4
1
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
един от големите шахматисти веднъж си направил гавра с някакви аматьори . помолил ги да го "научат" да играе, и загубил няколко партии, както се очаква. после казал че тая фигура, дамата, много пречи, защото човек постоянно се страхува да не му я вземат, и пробвал да играе без дама, въпреки увещанията на любителите че няма шанс. разбира се ги разбил и ги оставил с виснали ченета :) е, ами и с парите е така. ясно е че с тях по-добре, но не бива да се забравя че са само средство, а не цел
3
3
 
10
 
! Отговори
Михаил Калашников преди 8 години
Пред моето изобретение всички са равни.

Спонсорирани публикации