Радостна вест: Ще има нови работни места у нас

Шеф на US компания: Да се прави бизнес в България е лесно!
25 авг 2015 19:45,
190
Радостна вест: Ще има нови работни места у нас
Снимка: bgonair.bg

Работодателите в България са готови да разкрият нови работни места, показва проучване на Manpower. В Пловдив и Русе са регионите, където през последните три месеца са се появили инвеститори, които са готови да дадат работа на десетки безработни, заяви в ефира на България Он Ер Мария Темелкова от консултантската компания.

"В Русе и Пловдив има компании, които откриват и ще откриват нови работни места. В София и Варна тенденциите са също положителни, макар и с доста по-малки проценти", обясни тя.

Според Темелкова дефицитът на квалифицирани кадри ще определя заплащането през следващите години и заплатите ще се увеличат. Според нея добре квалифицираните хора ще успяват сравнително лесно да намерят работа, но хората не трябва да спират да се доразвиват и да придобиват нови знания.

По думите ѝ в момента най-търсени остават занаятчийските професии. "Това е работа, която може да се извършва навсякъде по света, дори и човек да не знае толкова добре езика", обясни тя.

Като радостна новина експертът очерта и тенденциите в производството в Пловдив и Русе, където се очаква и покачване на заетостта. Темелкова отбеляза, че остават актуални и позициите, свързани с обслужване на клиенти в сферата на финансите, човешките ресурси и техническата поддръжка.

"Това е така, защото в България все още се намират кадри, които знаят повече от два езика. Затова и аутсорсинг компаниите продължават да търсят персонал", обясни тя.

Директор на голяма американска аутсорсинг компания също потвърди пред България Он Ер за възможностите за развитие на бизнес в България.

"Предимствата на България са стабилността – икономическа и политическа, лесният достъп и културата. Важно е, че да се прави бизнес тук е лесно и за нас това е от голямо значение. Като компания досега не сме срещали някакви по-сериозни пречки и трудности", коментира К. С. Кумар, главен търговски директор на Sutherland Global Services.

По думите му трябва компанията да инвестира в служителите си, тъй като бизнесът не може да се развива без хора.

От компанията също обясняват, че една от основните причини да развиват бизнеса си у нас е това, че хората тук говорят чужди езици.

"Българите имат желание да се развиват, да учат нови езици. Искат да се представят добре и да постигат високи резултати. За нас е важно хората да са мотивирани, за да задоволяваме нуждите на клиентите си. За нас като хора, които се занимават с подбора на кадри, е изключително важно да развиваме потенциала на служителите.", коментира представител от отдел "Човешки ресурси" на компанията.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
1. Стотици български миньори, обучени от компанията и днес притежаващи умения на световно ниво. И получаващи заплати на световно ниво.2. Постъпления в държавния бюджет от редица данъци3. Значителни поръчки за местни доставчици4. Сериозни пари за местните общности. Неслучайно зелени партийни лобисти вече не ходят там - местните ги гонят с тояги.
79
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Всяка година се известират между 5 и 10 млн. долара в проучване на запасите в концесионираната площ.Средната цена на машините за работа в рудника е по 1 - 1.5 млн. долараКомпанията има около 1000 служители, като 460 от тях работят под земята. Там се работи при пълен производствен график - на 3 смени от по 7 часа, като във времето между смените се извършва взривната работа.
78
1
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Години наред за пиритния концентрат няма търсене в глобален мащаб от металургичните комбинати, като DPM е принудена да съхранява дълго 70 хил. тона от него. През 2013 г. обаче това се променя и е намерен купувач от Китай.С технологичните промени производството се увеличило два пъти, а разходът на дизел се е намалил с 40%.Наклонените галерии "Вяра" и "Надежда" са изграждат от канадската компания. Преди това в рудника се влиза през шахта, където машините е трябвало да бъдат разглобявани на части
77
1
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Мината в Челопеч попада сред средно богатите рудници, като показателите на тон руда са 3 - 3.5 грама злато. Богатите рудници се водят тези с над 8-9-10 грама злато на тон руда. Съдржанието на мед в рудата в Челопеч е 0.95 - 1%.Крайната продукция на мината е меден и пиритен концентрат. Елементите в рудата са над 75, но извлекаеми са само медта, златото и среброто. Ценните метали в медния концентрат са мед, сребро и злато, докато в пиритния има само злато.
76
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Най-голямото златно находище на България, това в Челопеч, на година се добива близо 2 млн. тона руда. Най-дълбоката точка на рудника е на около 1000 метра под земята, а галериите му са дълги около 100 км.Концесионерът на най-голямото златно находище в страната - Челопеч, Dundee Precious Metals, стъпва в мината през 2004 г. Канадската компания е инвестирала в добива и производството 855 млн. лв. "От един банкрутирал рудник, в момента сме в топ 10 на най-иновативните и съвременни рудници в света
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
124 Чакай Волен да ти даде кюлче злато Имаш ли представа как се добива това злато , така поне бегла представа имаш ли и колко е то според теб
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви инженери .. Наемат студенти за телефонисти.. след 5-6 работа като телефонист ти си аут всичко което си учил си забравил .. на 30-35 години като ти бият шута като телфонист и си супер пропадняк .. Те наемат млади хора и ги провалят откъсват от истинските неща ..
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Печалбата къде ще отиде, а? - по сметките на замериканската компания, ще платят 10% плосък данък и всичко ще изнесат, а работниците ще бачкат за 400 лева---------------В КАИ не знам колко са но в любимата ви канадска компания Дънди прешънс Средната Работна Заплата е 4000 . Тук няма а са толкова разбира се защото там все пак става дума за Първа категория труд , но предполагам че пак ще са значително над средните за страната или региона
72
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
118 Печалбата първо трябва да я има , второ тя се облага с 10% данък , какво повече те интересува . Да не мислиш че българските индустриалци си харчат цялата печалба в България , малко имоти имат по Маями , аре стига бе .А това дали е американска европейска или бразилска компания няма никакво значение
71
0
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
114 освен това този собственик ползва български ток , българска вода , както и ввсякакви други консумативи , само в момента не знам с глината как стоят нещата , последно чия беше тя , но добива и пак се осъществява от български работници
70
1
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
114 Това пак е български производител с български работници и инженери които получават заплатите си в България , осигуряват се в България и плащат данъците си в България , с този собственик се увеличават възможността за външна търговия защото са най-големи в бранша в света както Идеал Стандарт на времето . Какво лошо има в това най-големите фирми в света да са у нас
69
1
 
1
 
! Отговори
ж стоев преди 8 години
докато червените *** не приемат МРЗ 800лв коментарите са излишни всеки средно интлигентен ще разбере за какво става дума
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аутсорсинга са нов вид американски НПО фондации , за налагане на американски ценности.. Дори те са по-опасни от фондациите на ЦРУ..
67
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
По данни на БАИ, сред най-големите американски инвеститори в България понастоящем се нареждат: AES (енергетика); IDEAL STANDARD (преработваща промишленост); JOHNSON CONTROLS ELECTRONICS (автомобилна промишленост); HEWLETT-PACKARD (ИКТ); KRAFT FOODS (хранително-вкусова промишленост); MICROSOFT (ИКТ); IBM (ИКТ), TUMBLEWEED (ИКТ); VMware (ИКТ), McDONALDS (хотели и ресторанти); NEWS CORP. (телевизионни и радиопредавания); SUTHERLAND GLOBAL SERVICES (аутсорсинг на бизнес процеси); C3i Inc. (аутсорсинг на бизнес процеси) и ACID&FERTILIZERS (химическа промишленост).
66
1
 
3
 
! Отговори
ovi преди 8 години
Ей, риал шит , пиши на кирилица, не мога да ти разчета написаното. И може би не само аз.
65
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Американският IT гигант Hewlett-Packard откри в сряда своята нова високотехнологична лаборатория в България. Тя е най-голямата за компанията в целия регион, като стойността на инвестицията е над 10 млн. лева. Лабораторията е изграждана повече от две години и предназначението й е да симулира технологични и бизнес практики, както и усъвършенстването на професионалната подготовка на служителите на HP в България. До момента имат 6000 служители
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗБОРИ 2016
63
8
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Глобалният лидер в търговията с подови настилки Мохоук индъстрис (Mohawk Industries) иска да купи българския производител на керамични плочки КАИ груп. Американската компания е уведомила Комисията за защита на конкуренцията за намерението си да придобие предприятието и контролираните от него фабрики Хан Аспарух в Исперих и Хан Омуртаг в Шумен. Цената на сделката е 195 млн. евро, което я превръща в най-голямата за 2015 г.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилича повече на подготовка за Избори 2016
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви работни места освен на полето да копаят царевица и гледат животни на село друго няма

Спонсорирани публикации