Радостна вест: Ще има нови работни места у нас

Шеф на US компания: Да се прави бизнес в България е лесно!
25 авг 2015 19:45,
190
Радостна вест: Ще има нови работни места у нас
Снимка: bgonair.bg

Работодателите в България са готови да разкрият нови работни места, показва проучване на Manpower. В Пловдив и Русе са регионите, където през последните три месеца са се появили инвеститори, които са готови да дадат работа на десетки безработни, заяви в ефира на България Он Ер Мария Темелкова от консултантската компания.

"В Русе и Пловдив има компании, които откриват и ще откриват нови работни места. В София и Варна тенденциите са също положителни, макар и с доста по-малки проценти", обясни тя.

Според Темелкова дефицитът на квалифицирани кадри ще определя заплащането през следващите години и заплатите ще се увеличат. Според нея добре квалифицираните хора ще успяват сравнително лесно да намерят работа, но хората не трябва да спират да се доразвиват и да придобиват нови знания.

По думите ѝ в момента най-търсени остават занаятчийските професии. "Това е работа, която може да се извършва навсякъде по света, дори и човек да не знае толкова добре езика", обясни тя.

Като радостна новина експертът очерта и тенденциите в производството в Пловдив и Русе, където се очаква и покачване на заетостта. Темелкова отбеляза, че остават актуални и позициите, свързани с обслужване на клиенти в сферата на финансите, човешките ресурси и техническата поддръжка.

"Това е така, защото в България все още се намират кадри, които знаят повече от два езика. Затова и аутсорсинг компаниите продължават да търсят персонал", обясни тя.

Директор на голяма американска аутсорсинг компания също потвърди пред България Он Ер за възможностите за развитие на бизнес в България.

"Предимствата на България са стабилността – икономическа и политическа, лесният достъп и културата. Важно е, че да се прави бизнес тук е лесно и за нас това е от голямо значение. Като компания досега не сме срещали някакви по-сериозни пречки и трудности", коментира К. С. Кумар, главен търговски директор на Sutherland Global Services.

По думите му трябва компанията да инвестира в служителите си, тъй като бизнесът не може да се развива без хора.

От компанията също обясняват, че една от основните причини да развиват бизнеса си у нас е това, че хората тук говорят чужди езици.

"Българите имат желание да се развиват, да учат нови езици. Искат да се представят добре и да постигат високи резултати. За нас е важно хората да са мотивирани, за да задоволяваме нуждите на клиентите си. За нас като хора, които се занимават с подбора на кадри, е изключително важно да развиваме потенциала на служителите.", коментира представител от отдел "Човешки ресурси" на компанията.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
65 Американските фирми го правят , пък който иска да вярва , проблема си е негов
39
7
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
62 Смешен плач от смешни хора , които са изостанали назад във времето безвъзвратно
38
3
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
58 Значи според теб повече акъл имаха онези полуграмотни безгащници от политбюро с двусричковите имена като на члагарките днес дето не бяха ходили на училище така ли
37
1
 
3
 
! Отговори
bros преди 8 години
Хахаха, американеца С. Кумар от съдърланда... Аре, фърлете един поглед на бегеработодателя за тех, па после си говорим
36
3
 
9
 
! Отговори
-- преди 8 години
Ще има работни места за *** - основна дейност - да пишат в Интернет защитавайки определена теза, и от време навреме да излизат на протести! Най-изявените могат да получат и грант за финансиране на собствен проект - справка а. генов, е. сугарев, а.цонева.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само затова че знаеш езика на господарите получаваш няколко по-пъти по-голяма заплата.. Много студенти зарязват ученето защото дори да завършат ще взимат по-малко пари от телефонистите..
34
4
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
54 Да но инвестициите им са реални и създават работни места в печеливши фирми , колкото и да не ви е приятно
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 54най-съм доволен когато руски *** като теб отвори въпрос за ибрикчийство.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко ще са тези работни места, че от компанията се срамуват да кажат числата: 50, 100?
31
1
 
3
 
! Отговори
Мунчо от село преди 8 години
Щом Темелкова го казва,може и да е вярно..."Темел" на турски е основа на сграда или каменна ограда.Е па тая са я сложили да построи темело на държавата с няколко работни места назначени от американецо.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой знае два чужди езика на добро ниво в България? Защо като са толкова важни езиците, не се насочват в държави като Люксембург и Швейцария, където масата говори 3 езика на отлично ниво... а да може би защото не им се плаща 10 пъти повече за това което изискват. Сериозните компании със сериозен бизнес за съжаление на този етап нямат интерес от България - предимно алчни американски корпорации от нисък калибър - изключение IBM и HP, всички знаем защо са в България... Махнете розовите очила!
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам нихилизма и вечното отрицание отново са завзели форума.Който живее в Софи, Пловдив, Варна или Бургас знае, че има сериозно раздвижване в пазара на труда и много западни компании наемат персонал за добро заплащане.Стига сте плюли, случват се хубави неща.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не бъде изгонен и последния русофил от България в посока Сибир, където ще стане руски роб с отличната перспектива след това да стане китайски роб, у нас няма да има просперитет.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 34, след като се изнесе от България.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Телефонисти , ша заместват индийците.. Индийците вече са на по-високо ниво и университети имат в топ-200 и космическа програма и на луната изпратиха сонда
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадрите са от нашта фирма която е повече от 15 год в Б-я. Явно такива кадри са имали, такива пускат
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да за 400 Е с два чужди езика и квалификация, безценни роби.
23
5
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
До Анонимен"За некадърници работа няма да има никога, затова и стават комунисти и атакисти.Който си може се оправя добре..."Имаш предвид, че стават *герберасти - за тях винаги има работа; кеф ти министър, кеф началник на енергетика или здравеопазване.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За некадърници работа няма да има никога, затова и стават комунисти и атакисти.Който си може се оправя добре...
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пърхаме с крилца от щастие )))

Спонсорирани публикации