Топлофикациите преглътнали по-евтиното парно

На 30 октомври става ясна цената на тока за бизнеса
16
Топлофикациите преглътнали по-евтиното парно
Снимка: архив, БулФото

Към момента няма проблеми с топлофикационни дружества, заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов пред журналисти.

Още по темата

Според него дружествата са приели реалността, че цените на топлинната енергия, която начисляват на потребителите, са намалени с между 10 и 20%.

По думите му топлофикационните дружества имат задължения, но са заявили на заседание с тяхно участие, че дълговете им постепенно намаляват.

Това е много добър знак, че нашите решения им позволяват постепенно да намаляват своите задължения, коментира председателят на КЕВР, цитиран от БТА.

На 30 октомври ще има закрито заседание на КЕВР, на което ще се определи дали и с колко ще бъде променена цената на тока за индустрията и таксата "Задължение към обществото", както и дали това ще има отражение върху цената на тока за бита.

Изчисленията продължават, каза Иван Иванов и посочи, че проектодокладът на комисията по въпроса може да се очаква до няколко дни.

В отговор на въпроси за правилата за търговия с ток на енергийната борса, които КЕВР определя, Иванов каза, че утре се предвижда обществено обсъждане по темата.

"Постарахме се да намерим най-добрите решение за защита на обществения интерес. Ще се произнесем така, че в началото на декември да започне да работи българската електроенергийна борса по начин, който всички искаме", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Милите... Защо им причиняваме това? ;-(
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауууу! Горките те! И сега как ще заведат любовниците на Малдивите? Мъкаааааа! Пък и Бентлито вече е за смяна... ужас!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай ИванНе е точно така. Причината - т.нар. вещи лица преписват иска на Топлофикация и го представят като оценка на вещо лице при все, че няма един ред изчисления. По-лошото е, че "грамотните", "некорумпирани" и прочие родни съдии признават тези пасквили за "експертизи" и на тяхна основа пишат решения в нарушение на действащото българско и европейско законодателство. В добавка Софийския градски съд дори не спазва ГПК като не те уведомяват за взето решение!Просто престъпниците в тоги пречат
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително съм любопитен как се намаляват задължения при отрицателни финансови резултати? Мисля, че ще бъде полезно за всички да се запознаем с този метод.
9
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Кой не е съдил топлофикация той не е спечелил дело срещу тях.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой не му аресва да се отоплява на въглища!
7
8
 
3
 
! Отговори
65 преди 8 години
Абе я плащай ти за нещо което нямаш, пък ми се обади.А че само мрънкаме ,а нищо не правим-това цял свят го знае!Я да си говорим честно-мрънкаме ,че билета за градският транспорт е 1лв.Но ако стане НУЛА,НУЛА ШЕСТ СТОТИНКИ,пак никой няма да си перфорира!!!! Въпрос на мислене и възпитание, което не е възпитано през500год.присъствие?? Но при зъбаря,лекаря и адвоката сме най-послушни
6
0
 
10
 
! Отговори
Al Bandi преди 8 години
До BanditТи явно си ром който се грее със пружина от легло и безплатен ток,осигурен от българите?
5
12
 
2
 
! Отговори
Bandit преди 8 години
Българина е мрънкач ! И безплатно да го направят парното ще мрънка че не топли достатъчно!
4
0
 
14
 
! Отговори
65 преди 8 години
Аз обаче не мога да преглътна,че плащам за студени тръби и радиатори които НЯМАМ??А топлофикация ,ще измисли как да го ,,отнесем'' и то с вазелин.Просто ще премахне споразуменията,които гражданите сключват-тоестплащат на вноски дължимото,но без лихви.*** тая топлофикация дано!Колко народ там нищо не работи,а взема грешни пари!По10 пенсионери които дишат с акумулатор,пазят търтей
3
0
 
10
 
! Отговори
ДС преди 8 години
А бе вземете да смените снимката за статиите с парното.
2
0
 
22
 
! Отговори
Ирина преди 8 години
Вълшебната приказка за по-ниска цена на парното ще се превърне в реалност за мен само след като видя снимките, дотогава това са фантасмагории
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните лъжи за евтино топло.

Спонсорирани публикации