Бюджетната комисия отхвърли данъчни предложения на Владислав Горанов

Кешовите разплащания ще бъдат ограничени до 10 000 лева
19 ное 2015 19:18, Бойчо Попов
19
Бюджетната комисия отхвърли данъчни предложения на Владислав Горанов
Снимка: Булфото

Бюджетната комисия към Народното събрание е отхвърлила всички данъчни промени при разглеждането на второ четене на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, предложени от финансовото министерство, предаде БНР.

Отпада предложението за облагането на земеделските земи, станало известно като "данък градинка". Също така няма да се декларират автомобилите и недвижимите имоти над 5000 лева, ако се използват едновременно за лични и служебни цели при искане за възстановяване на ДДС.

"Така данъчните сами ще трябва да установяват дали собствениците на фирми нарушават закона или не, както е и в момента", обясни пред БНР Велин Филипов от института на дипломираните експерт - счетоводители.

"Ако дойдат и те хванат с попътен лист, че си ходиш на почивка с колата и те засекат, че 30 процента от горивото ти отива да си ходиш на почивка, на лозето, на лов и т.н., ще ти го изчислят и ще ти начислят ДДС върху него. Сега е така и в бъдеще ще е така, но няма да декларираш как се разпределят. Т.е. от тази гледна точка не се променя".

Припомняме, че ведомството на финансовия министър Владислав Горанов настояваше при случаите на използване на коли и недвижими имоти и за лични, и за служебни цели, данъчният кредит да се възстановява до 70 % по утвърдена методика. От това трябваше да се съберат 100 млн. лева.

Според подготвените текстове работодателят трябваше да определи до каква степен имущество на фирмата се използва за лични нужди и до каква за служебни. Ако фирмените вещи имат частно приложение, тогава ще се плаща ДДС.

Кешовите разплащания ще бъдат ограничени до 10 000 лева, а не както настояваше министерството - до 15 000.

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Единственото предложение, което не трябва да се отхвърля на Горанов е оставката му...но той е достатъчно нагъл да не я подаде
14
0
 
2
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Горанов, ами винетките? Какво става с винетките?Нещо много ми идваш във повече бе, Горанов...Да взимаш да се омиташ в небитието вече бе, Горанов!
13
0
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Приятел, по време на социализма нямаше ДДС. В Белене се лежеше за далеч по- прозаични неща. Политически виц например. А сега ДДСсе краде успешно смо с политически чадър. За това крадците няма как да стигнат до затвора. Хващат само бракониери аджамии...
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов,що не стиснеш за гушите работодателите дето в 70-80% от случаите осигуряват работниците си на минимални заплати,а отделно бутат пари под масата? Трудно лие,не знаете ли или не ви стиска,тоес здраво сте обвързани-корумпирани от и със тях? И по-долу пишещите дават хубави идеи,ама що се правите на пръднали в асансьо,не ми е ясно?!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е лесно да си финансов министър на бедна държава. Но е не е толкова трудно да си нормален. Няма логика да се чудиш как да обложиш още бедните, а да не пипаш богатите. С финансовата си политика, или по- скоро с идеите си за такава Горанов настрои цели съсловия срещу себе си. Поема удара вместо ББ и сие... Г-н Горанов, никой не е вечен във властта. Някой ден ще си измият ръцете с вас и ще ви изритат от управлението. Случвало се е вече, няма да сте първия. Спомнете си Дянков, Фидосова... Мислете
10
0
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Горанов се оказа достоен душегубец на мястото на предния Монката Дянков!Време е Плевналиев да го награди с някой орден "За активна работа срещу беднотията"!То бива , бива дебелокожие и проклетия , но май тоя път прекалиха!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов,вместо да гледате да вземете от бедните с данък "градина", замислете се да обложите богатите земеделци. Станаха милионери, обработват и притежават стотици хиляди декари. Плащат мижави арендни вноски, а получават субсидии,които са с пъти по големи. Сложете им по 5лв/дка и ето ви средства,каквито няма да получите и за 100г. от градинките на хората. А зърнопроизводителите това няма да ги събори. Или ви е страх от блокади с трактори? Трябва да ви е страх от Бога и от гнева на гражданите.
8
1
 
1
 
! Отговори
истината преди 8 години
Лилето каза че,винетките се връщат на 67 лева.
7
0
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
А шефа на НАП-а тогава защо не го сменят? Отговор: защото е в играта и турците го крепят
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми удържат всеки месец от 1100лв по 250?! Като отида в болницата няма здравеопазване, на частно и си плащам...или да им пълня гушите на милиционерите с техните привилегии?!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владко да се концентрира върху строежа на замъка в Ярема! И да декларира плащанията на фирмата изпълнител, че със сигурност са над 15000 лева!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новия пудел на ББ май ще бъде изхвърлен
3
0
 
2
 
! Отговори
Pol преди 8 години
Eftinoto narodno sabranie se e prodalo na ofshorni zemedelski i energiini mafioti?!
2
0
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 8 години
Ами увеличението на винетките и застраховките ???
1
0
 
16
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Ми се струва,че дянков е понадебелял.

Спонсорирани публикации