НАП се похвали: Събрахме 1,6 млрд. повече от 2014

От 20 г. не помня такива резултати, похвали се директорът
23 дек 2015 17:44, Анисия Иванова
24
НАП се похвали: Събрахме 1,6 млрд. повече от 2014
Снимка: Reuters, архив

1 млрд. и 600 млн. лева повече е събрала НАП в сравнение с 2014 г., обяви изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов по време на заключителна пресконференция за 2015 година.

"Имаме над 80% събираемост на нововъзникналия дълг в законоустановения срок. Такива резултати не помня от 20 години, откакто съм в НАП”, посочи Атанасов, цитиран от "Фокус".

По думите му НАП са създали точни и ясни правила за това как се събират дългове без значение от физически, юридически лица, малък, среден или голям бизнес.

"НАП коренно промени политиката си по събирателните функции. Вдигнахме ръста на декларираната данъчна основа с над 500 млн. лв., което е с над 25% сравнение с 2014 г. по отношение на обслужването - дадохме възможност за качествено, добро и бързо обслужване. Направихме кампании, които бяха насочени към данъкоплатците и получихме отношение с по-добрата събираемост", коментира Атанасов.

Той бе категоричен, че идеята на НАП е да бъдат предсказуеми за лоялните данъкоплатци и непредсказуеми към нелоялните данъкоплатци.

"Имаме визия как да се развиваме дългосрочно. Резултатите, които постигаме са причинно-следствена връзка от работата с Прокуратурата, Агенция "Митници", министерство на финансите и МВР. Имам увереността, че 2016 г. ще бъде по-добра от 2015 г.", каза още изпълнителният директор на НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатци преди 8 години
- Винаги си плащаме и сме си плащале на НАП *** не е там работата! Въпроса е с какво и къде ще плащаме щом няма да имаме държава скоро?- То дано нас, раята, да ни има поне, че иначе кой ще влачи тоз кучешки живот?
12
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
Както #3 поясни по-долу, НАП е получила изрични указания да не възстановява ДДС на фирми през декември. Става дума за разплащания в размер на около 180 000 000 лв. Всички брътвежи на въпросния министър са плод на болното му въображение.
11
1
 
7
 
! Отговори
Доволен преди 8 години
Браво ! А защо не публикувате после в какво ги влагате - защото у нас , простия матрял и още по-*** електорат, остава убеждението , че ве се ползват за опазване здравето на населението , ни то пък за подобряване на образованието.....
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До круд 11да си беше стоя във Варна и нямаше да имаш проблеми.Ама пусти мераци да се правите на граждани.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Орешарски отряза проект за мост към голфигрището на Вальо Златев, ГЕРБ го одобри"КОЙ сега е корумпето,а?!
8
0
 
10
 
! Отговори
круд преди 8 години
от години твърдя, че бг държавата съществува, за да пречи на гражданите си. днес лично се убедих след посещение в нап. за пропуснати вноски за здравно осигуряване мога да подам декларация в софия, но не и заявление, защото по лична карта съм регистриран във варна. стринките от гишетата вярват, че е телепортите съществуват и те съветват все пак до отскочиш до варна до края на деня, за да си платя. повече нито лев за нищо тук, само за такси до терминал 1.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дигайте данъците още за 1 месец и ще върнете дълга, после ще дръпнете друг и пeнсиите намалете съвсем ще сте на печалба.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тъкмо ще има за българските маики
5
0
 
17
 
! Отговори
М преди 8 години
А хората не помнят някога в тази държавна структура да са работили такива откровени ***, които само и единствено преследват фирмите и налагат всякакви безобразни глоби и за най-дребното нарушение, което дори в немалко случаи не се дължи на хората, представляващи фирмите, а на някакво техническо нарушение или някой "служител", който не си е свършил работата, но иначе е с голямо самочувствие и само крещи наляво-надясно по хората.
4
0
 
8
 
! Отговори
!!!!!!;) преди 8 години
От една банка са или повече дето трябва да се връщат. Живот и здраве, държавата да излезе на приход ама в тоя живот.
3
0
 
27
 
! Отговори
Кирил Методиев преди 8 години
НАП са криминална структура каквото и да ви кажат не вярвайте
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не сте събрали повече, а сте ЗАДЪРЖАЛИ плащанията към фирмите в края на годината!!! Ръководството на НАП трябва да се смени именно заради системно неизпълнение на приходната част към бюджета!!!!!
1
4
 
25
 
! Отговори
Кой краде парите? преди 8 години
Това е прекрасно, НО къде са ПАРИТЕ????? Тиквуня постоянно тегли заеми и пак УЖ нямало пари! Кой лъже???????????????