Братушките пак в България – цената на визите пада

Руските туристи се ориентират към балнеология, религиозен туризъм
Обновена: 28 дек 2015 09:07 | 28 дек 2015 09:07,
145
Братушките пак в България – цената на визите пада
Снимка: архив, Булфото

След спирането на полетите до Египет търсенията за посещения в България са нараснали, предаде ТАСС, като цитира Асоциацията на руските туроператори (АТОР).

Още по темата

Експертите на асоциацията са отчели търсенията в търсачката на сайта слетат.ру. През ноември лидери в търсенията за оферти са били Тайланд, Индия и Виетнам. За ноември 2015 г. е отчетена положителна динамика в търсенията на почивки само в 13 от страните в Топ 30 - Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите.

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в класацията Топ 10.

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пиар-директорката на туристическата фирма "Тез тур" Лариса Аханова, цитирана от интернет агенцията Лента.ру.

Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и ръст на посещенията в България, Гърция и Кипър, прогнозира тя.

Аханова посочва, че от 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани от 35 на 10 евро. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни, и предлага множество варианти за почивка - балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата "ол инклузив", подчертава тя.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
temenujka petrova преди 8 години
dobre sa do6li radvam se
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
умен ход, Бойко! Много умен ход!
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преписването от съвецките медии се нарича линия на опорните точки. Опорните точки се задават от ТАСС, преписват се от всички *** вестници, радия и телевизии и се спускат на бълграските рубладжии които се *** да ги повтарят.Използването на думи от рода на пиндоси, толерасти, сороси изобличават на 100% полезния *** който ги пише че е ПЛАТЕН *** !!!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективен117 Не искам никакви руснаци да ми идват в България защото идват тука, харесва им, продават си панелките с обща тоалетна в кочинаta русия и си купуват имоти у нас, нали путин им забрани да почиват в ЕС, България, Турция, Египет и къде ли не, но руснаците стават все повече и повече в България въпреки че на вожда им му беше писнало от тези българи и въпреки че според руските медии които българските РУБЛАДЖИИ БУКВАЛНО ПРЕПИСВАТ В ЕС и БГ БИЛО МНОГО ЗЛЕ, само дето руснаците остават
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубу, ама защо ни занимавате всеки ден с тея туристи. Това ли е най-важното в България ?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците са заминили турция с виетнам,таиланд и китаи няма да идват в българия защото уса ни каза че са ни враг номер 1 а турция братушки
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се карайте ще идват и ще продължават да идват. Иначе къде ? До Египет самолетите стари , износени, дефектни а и рускотурската братска дружба и строене на джамии свърши и на путин вече не му е писнало от тези българи
75
2
 
6
 
! Отговори
защо визи? преди 8 години
Защо за туристи има визи?На мигрантите дето влизат откъдето си поискат визи искат ли им?Туристите идващи да почиват у нас си имат редовни документи,а българските управници трябва да им създадат улеснения,а не затруднения!Да отпаднат визите за туристи и да ги регистрират с техните си документи за самоличност.Ето това е решението.
74
1
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 8 години
До Анонимен 111 Има въпрос: Къде в Света търсят лева???, най-хубава валута!
73
2
 
4
 
! Отговори
Турист преди 8 години
Б-то черноморие-бетономорие е кафява локва. само малопарични руснаците са идват тук на почивка.Истински руснаци-туристи са идват Таиланд,Камбоджа,Виетнам,Китай (о.Хайнань) Ю.Корея (о.Чеджудо), Индия Гоа, Сешелъ, Мальдивъ, Шри Ланка и т.н.
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е,че идват. Ама малко трудно ще им е вече. Никой не търси рубли в България.Рублата отбеляза днес най-ниския си курс спрямо долара и еврото от началото на годината, предаде ТАСС.Курсът й на Московската борса тази сутрин стигна 79,05 за 1 евро и 71,88 за 1 долар. Досегашният най-нисък курс през 2015 г. бе през януари. Тогава 1 долар се разменяше срещу 71,64 рубли.И продължава да се обезценява.
71
1
 
13
 
! Отговори
Бацко преди 8 години
До Анонимен 107Абе аз живея до морето и още не съм видел пияни руснаци да се търкалят по улиците като англичани, шведи и германци, дето ги събират с идин бус сабале по улиците като чували с картофи!От тех ви требват повечко тука - те много кинти оставят тука - 140 евра за пет дена ол инклузив, а бирата и водката се научиха да си я купуват от бакалиите на Сънито. Те може и повече да са братя на брат ти, а ти може и на Абу Миризлив да си брат
70
1
 
5
 
! Отговори
Баце преди 8 години
До Анонимен 105Прайлно! Тука ни требват повече от ония, дето скачат пияни от балконите на хотелите и дето ги събират насепно по улиците на Сл. Бряг. И за разнообразие, повечко от онея от юг - ***, със забрадените жени и многото деца. Хем имаме малко нужда от промяна на генофонда - все още се срещат руси и светлокожи българи, а и жените ни още ходят без нищо на главите! Пиши смело, още по-силно пиши такива работи! Така требва, ако си истински българин от Анадола!
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брат ми ако разбере, че го сравнявате с тия алкохолици лошо ви се пише! Братушки ми били
68
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шиши Мишиправилно - да почиват в Крим или в блатата на Сибир.
67
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що сте им намалили визите бе? Нали са богати - да плащат по 350 евра.За какво ви е тая сгaн тука?
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немедленно да се дислоцират вежливи зелени човечета на българо-турската граница.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 98 "ВЕ ЕЕЕЙЙЙЙ" Някой май ти е окупирал това в главата и си го заместил с матриал от коледната трапеза.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 94 "каква свещенна русофилска простотия" НЕ каква простотия е родила БГ не си знае историята.Трябвало е да се родиш по време на бомбардировките или в Батак , господи прости МУ !
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошко както тебе са утилизирали турските сериали и филмчетата въртяни в пропиндоските НПО. Тая либерастия ще ни закрие като държава (такива гейропци и пиндо поклонници).Крайно време е да се почистим он мършата.

Спонсорирани публикации