Плащаме с 25-30% по-малко за парно и топла вода, обеща КВЕР

За година синьото гориво е поевтиняло с близо 1/3
6
Плащаме с 25-30% по-малко за парно и топла вода, обеща КВЕР
Снимка: Булфото, архив

За година синьото гориво е поевтиняло с близо 1/3, отчете председателят на КЕВР Иван Иванов. По неговите разчети това означава, че сметките за парно и топла вода ще бъдат с 25-30 на сто по-ниски през този отоплителен сезон в сравнение с предишния.

Още по темата

"За първи път, откакто КЕВР определя цената на природния газ, в рамките само на 1 календарна година, цената на природния газ общо намаля с 31,7%. За такава страна като нашата, която е потребител на природен газ, това наистина е една много добра новина и това дава възможност за повишаване конкурентоспособността на българската индустрия“, коментира той, цитиран от БНР.

Освен бизнесът, полза имат и потребителите, тъй като през 2015 топлоенергията е поевтиняла между 15 и 20 на сто, допълни Иванов.

"За някои топлофикации тя действително е почти 20%, но за Топлофикация-София е малко под 15%. Тази стойност, комбинира със сравнително по-високите температури през изминалите месеци - октомври, ноември и декември - означава, че потребителите на топлинна енергия ще имат сметки по-малки, ако разбира се потребяват същото количество топлинна енергия, с около 25 до 30 процента“, отбеляза Иванов.

През следващите три месеца природният газ ще поевтинее с малко над 2 на сто. По-голямо намаление на цените, както на синьото гориво, така и на топлоенергията и токът, произвеждан от топлофикациите по комбиниран начин се очаква от април догодина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко нелепа тази новина спрямо последната от преди малко...
4
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
По-евтино е. Засега. Да видим от януари нататък как ще е.Бензинът и нафтата също поевтиняха. Добре че поне нещо има поевтиняло.Това може само да ме радва!
3
1
 
2
 
! Отговори
от сливен преди 8 години
тази зима не съм пускал отопление, и в апартамента си е 22-23градусанай вероятно за януари-март отоплението ще ми струва 60-70 лева общоно съм си сменил дограмата,изолация,а комшиите ще платат за парно средно 400лева за ноември-март
2
0
 
2
 
! Отговори
Blanki mou преди 8 години
I kreditite padat 25-30 %:-):-):-):-)
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май и сами не си вярват! :))

Спонсорирани публикации