Шефовете на енергодружества: Драма няма – газ има!

Доставките до всички потребители се изпълняват нормално
Обновена: 1 яну 2016 18:05 | 1 яну 2016 17:35,
6
Шефовете на енергодружества: Драма няма – газ има!
Снимка: Reuters

Доставките от газ до всички потребители в България се изпълняват нормално, увери на пресконференция изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов.

"Целта на тази пресконференция е след поредното съвещание при премиера, от което идваме, да дадем повече информация за текущата ситуация, която в никакъв случай не е критична, напротив. Всички доставки се осъществяват", обяви той.

Още по темата

"След множество разговори, които проведохме с колегите от "Газпромекспорт" имаме пълните уверения, че ще ни бъдат осигурени максимални количества спрямо потреблението. Фактът, че тези количества действително се доставят до страната е факт за доброто отношение на "Газпромекспорт" към нашата страна и нашите потребители“, уточни Гегов.

"Която и да е компания да беше изпаднала в това положение, бихме направили всичко възможно да помогнем, респективно на потребителите", допълни той.

Главният диспечер на "Булгартрансгаз" също потвърди, че газотранспортната система работи напълно нормално.

"Уверявам Ви, че ще направим всичко възможно да няма ограничение на природния газ, независимо от периода", допълни Гегов.

В отговор на въпрос той заяви, че на този етап цената, на която Булгаргаз получава исканите допълнителни количества, няма да бъде увеличена.

Изпълнителният директор на БЕХ бе категоричен, че няма нещо, което да буди безпокойство у потребителите.

"Мина без всякакви сътресения тази нощ. Едва ли не се очакваше и се прокрадваха някои апокалиптични предсказания. Целта на тази среща е да ви кажем, че всичко е спокойно няма наистина никакъв проблем. Беше подадено заявление от "Овергаз мрежи" до "Булгаргаз". Колегите реагираха, имаха готовност за подписването на този договор още след първото съвещание при премиера", каза още Жаклен Коен.

"Надявам се колегите от "Овергаз" да бъдат достатъчно коректни. Единственото, което искаме е да заплащат доставките си", допълни Коен.

"Искам много категорично да заявя, че в тази ситуация държавата и държавните дружества направиха всичко на границата на невъзможното. Очевидно за някои хора не е било новина, че се очаква спиране на доставките за "Овергаз". Непонятното, което у нас не намира разбиране е, че това нещо не беше заявено по-рано. И не само непонятно, според мен беше някакъв опит да се постави на изпитание способността на държавата да реагира", коментира Коен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Wow !!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До е да деПрав си. Никой никога не е имал намерение да спира газта.Това си бе новогодишен кьорфишек и Бойко е на бял кон и пак спасява людете по земята българска.
3
0
 
2
 
! Отговори
Pazardji преди 8 години
Eftin gaaaaz....nasam nasam narode - eftin hubav izraelsko-egipetski...dneska ima...:-)
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я кажете защо не мога да си плащам чрез Fast Pay картата си вече в Енерго про? Аз съм ви клиент и ще ме карате да ходя до пощата да си плащам вече сметката, ане на 100 метра от пазара ми? Идио.оти неземни!
1
0
 
9
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Нещо май не е много ясно има ли въобще проблем и ако да защо държавата спасява една частна фирма ,а ако не излиза че е бил новогодишен кьорфишек и тиквата е на бял кон и пак спасява людете по земята българска.

Спонсорирани публикации