"Овергаз" не дължало пари на никого

Дружеството си дало и заявката на "Газпром Експорт"
Обновена: 2 яну 2016 18:29 | 2 яну 2016 18:28, Екип на Investor.bg
36
"Овергаз" не дължало пари на никого
Снимка: Reuters, архив

"Овергаз Инк.” няма задължения с настъпил падеж към нито една институция, в това число и към "Газпром Експорт”, посочват от дружеството в съобщение до медиите по повод събитията от последните дни.

Още по темата

В самия край на миналата година „Газпром" обяви, че доставката на руски природен газ за България продължава чрез държавната компания „Булгаргаз“ ЕАД. "С "Овергаз Инк." продължават преговорите по урегулирането на натрупаните през последните години търговски въпроси", се казваше в руското съобщение.

В последния момент беше подписан спешно договор между  "Булгаргаз“ и "Овергаз“, благодарение на който клиентите на второто дружество в България няма да останат без газ.

В края на вчерашния ден на специална пресконференция изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов увери, че доставките от газ до всички потребители в България се изпълняват нормално.

От "Овергаз Инк.” днес подчертават, че нито една банка в цялата история на компанията не й е отказвала кредит, което се посочва като независима оценка за кредибилитета на дружеството.

От дружеството изтъкват още, че в съответствие с клаузите на договора между "Овергаз Инк.” и "Газпром Експорт” в предвидения срок са изпратени годишна програма и заявка за необходимите количества природен газ (по тримесечия), като е открита и банкова гаранция в съответствие със заявените за доставка количества.

Всеки ден до Балканския диспечерски център се изпраща заявка за предстоящите три дни, обясняват от "Овергаз”. Тази заявка е резултат на създадена практика, но не е предвидена в договора и не представлява договорно задължение. Затова "Овергаз Инк.” не е приел за официален изпратения от Центъра отговор с посочени нули за 1 януари 2016 г., обясняват от дружеството.
 

Още по темата четете на www.Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ОвергазгазГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, не разбрахте ли, че това е евтина "хибридка" на КГБ мафията !
5
0
 
5
 
! Отговори
е да де преди 8 години
До анонимен 1Абе слепец ти прочете ли изобщо статията или както винаги пишеш умности на килограм.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами това за дълговете беше пуснато на медиите за да направят *** да изглежда като герой - как за няколко часа намери газ за стотици хиляди останали на студено заради лошия частник дето не си плаща. Само не уточниха че не си е платил рекета дет са му поискали от държавата/партията
3
4
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА 1 преди 8 години
ОВЪРГАЗ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ЛИЦЕНЗИРАН ДОСТАВЧИК НА РУСКА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ!ЗАЯВКИТЕ НА ОВЪРГАЗ СЕ ПОДАВАТ ОТ ДЪРЖАВНОТО БУЛГАРГАЗ, КОЕТО ЗА МЕСЕЦ ЯНУАРИ Е РЕШИЛО ДАЯ КАРА НА ГАЗ ОТ ЧИРЕН И ТРАНЗИТНАТА ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ ! ВЕРОЯТНО Е ОБСЪЖДАНО НА СРЕЩАТА С ЕРДОГАН!С този ход правителството на Борисов участва в САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ!
2
9
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА 2 преди 8 години
КАКВА ЩЕ Е ОТВЕТНАТА РЕАКЦИЯ НА РАШКТЕ Е ВЪПРОС КОЙТО ПРЕДСТОИ ДА СЕ РЕШИ ДО ДЕСЕТ ДНИ.*** ИЛИАН ВАСИЛЕВ И ПОДВЛАСТНИЯТ НА РЕШЕНИЯТА МУ ПОЖАРНИКАР И МЕСТАН ИГРАЯТ ВАБАНК СРЕЩУ ГАЗПРОМ!ИДВА ВИДЕНОВА ЗИМА И ПОВТОРЕНИЕ НА ЕДНИ ПОЗАБРАВЕНИ ОТ 1997 ГОДИНА СЪБИТИЯ!
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха сега ново 20, след като два дена мурзилажа ни обясняваше как "не плащали" , оказа се че не дължат никакви пари. Обикновено е така , когато се информираш от ИТАР-ТАСС и youtube.