"Овергаз" не дължало пари на никого

Дружеството си дало и заявката на "Газпром Експорт"
Обновена: 2 яну 2016 18:29 | 2 яну 2016 18:28, Екип на Investor.bg
36
"Овергаз" не дължало пари на никого
Снимка: Reuters, архив

"Овергаз Инк.” няма задължения с настъпил падеж към нито една институция, в това число и към "Газпром Експорт”, посочват от дружеството в съобщение до медиите по повод събитията от последните дни.

Още по темата

В самия край на миналата година „Газпром" обяви, че доставката на руски природен газ за България продължава чрез държавната компания „Булгаргаз“ ЕАД. "С "Овергаз Инк." продължават преговорите по урегулирането на натрупаните през последните години търговски въпроси", се казваше в руското съобщение.

В последния момент беше подписан спешно договор между  "Булгаргаз“ и "Овергаз“, благодарение на който клиентите на второто дружество в България няма да останат без газ.

В края на вчерашния ден на специална пресконференция изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов увери, че доставките от газ до всички потребители в България се изпълняват нормално.

От "Овергаз Инк.” днес подчертават, че нито една банка в цялата история на компанията не й е отказвала кредит, което се посочва като независима оценка за кредибилитета на дружеството.

От дружеството изтъкват още, че в съответствие с клаузите на договора между "Овергаз Инк.” и "Газпром Експорт” в предвидения срок са изпратени годишна програма и заявка за необходимите количества природен газ (по тримесечия), като е открита и банкова гаранция в съответствие със заявените за доставка количества.

Всеки ден до Балканския диспечерски център се изпраща заявка за предстоящите три дни, обясняват от "Овергаз”. Тази заявка е резултат на създадена практика, но не е предвидена в договора и не представлява договорно задължение. Затова "Овергаз Инк.” не е приел за официален изпратения от Центъра отговор с посочени нули за 1 януари 2016 г., обясняват от дружеството.
 

Още по темата четете на www.Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ОвергазгазГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
... преди 8 години
От ноември Газпром предупреждава че Овергаз не прави поръчки. Държава се намеси защото някой в Овергаз точи компанията върти си далаверките а на българина пак Русия и Боко им виновни. *** овцете....
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой не си свърши работата и сега замазва положението.
24
0
 
1
 
! Отговори
conservator преди 8 години
До АнонименСега разбирам в играта е имало посредник, който вече е излишен, тъй като си е много повярвал. Българската държава трябва да направи чадър на операцията по неговото елиминиране, тъй е справедливо да бъде отстранен посредника. Герб не е трябвало да влиза в тази игра и да взима клиентите на дружеството.
23
0
 
6
 
! Отговори
DeDe преди 8 години
Далаверите на червената мафия нямат край.Окрадоха всичко и сега започват да си крадът фирмите и бизнеса едни други.Проблема на България и българите са червените престъпници които дерат последната кожа на народа.Нито ЕС нито Русия и Америка са виновни.Червените мутри,олигарси,наречени бизнесмениса злото на България.
22
6
 
5
 
! Отговори
Маг преди 8 години
*** докато неприлапа всичко и всички да са му роби за мижави пари нема да миряса.Но още има много болни мозъци,които го величаят.Хора разберете тои е мутра и винаги ще е мутра.А мутрите се занимават само с рекет,контрабанда и рентиерство.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И.диотщините на управряващите ни американски и европейски и.диотите нямат край!Много скоро проблема с доставката на газ ще бъде повече от критичен не само български,но и европейски: през гугъла : pavel_shipilin Россия без Украины
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия знае как да изолира "бого-избраните".
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия знае как да се справи с бизнеса на ***.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и Газпром успяха да се скарат с всичките си приятели и клиенти, дори натириха и дъщерните си фирми. Само лудите русофили смятат че Русия е нормален търговски партньор.
17
2
 
14
 
! Отговори
boc преди 8 години
В България всичко що е мафиотско и мутренско се смята за нормално!Но не е нормално министър-председателя и някои народни представители да участват в схемите за кражба на бизнес!!!В Бойколандия всичко е възможно.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Овъргаз защо не обяснят как една фирма, в която ГазпромЕкспорт и Газпром имат 50 участие, последните две им спират доставките за общите фирми, или с решението си на ОС от 02.12 да им изкупи дяловете, Дончев си е вкарал голям автогол. Нито има алтернативни източници на доставки, но болен от алчността да не дели с никой Дончев допусна тази грешка, това не са му българските общини, където кметове и общински съвети не им пука за обществение интерес, а Газпром е Русия и сега ще си носи последствията.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То няма и как Овергаз да дължи пари на Газпром.Руския газ за държави като България се продава в пакет с руска политика а Сашо Дончев не иска да продава руска политика в България.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно дължи или не дължи пари ?
13
5
 
6
 
! Отговори
от трольска землянка преди 8 години
Тя Русия за нищо не е виновна...
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... също като КТБ!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТА 1Това беше истина докато се правеха опити топенерджи да цуне булгаргас. Сега овергас е самостоятелен участник беше до 2015 сега само булгаргас.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SEGA ,,OVERGAS" VECE PRINADLEGI NA GERB.
9
2
 
24
 
! Отговори
Мишел преди 8 години
До СхематаНапълно си прав! Всичко, което направиха Борисов и Жаклен Коен срещу Овергаз е "активно мероприятие" за кражба на фирма с 55 хил. абонати и 2100 км. газопроводи, плюс клиентска мрежа и договор за доставка с Газпром до 2017 г. Фирмата е напълно коректна.
8
5
 
29
 
! Отговори
Схемата преди 8 години
Схемата е като с КТБ. Вместо прокуратурата в този случай Будата прати шефа на БЕХ. Резултата ще бъде същия: кражба на актините на фирмата и нов заем, уж за спасяването на 200000 души през зимата, който също ще бъде откраднат от Будата.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При акцията срещу контрабандата използваха митничари + ико.полиция, пломбираха и описваха наличностите на фирмите всячески пречейки на нормалната им работа, докато собствениците не бъдат принудени да пуснат някой лев в партийната каса за идващите кметски избори, за да предотвратят по големи загуби за фирмата, след което проверката приключваше.

Спонсорирани публикации