Спестихме от ток навръх Нова година

Потреблението е било с 5% по-малко от 1 януари 2015 г.
30
Спестихме от ток навръх Нова година
Снимка: Булфото, архив

Малко над 127 хил. МВтч достигна електропотреблението през новогодишната нощ, а товарът в системата е бил 6767 МВт при среднодневни температури от минус 5 градуса.

Тези стойности са по-ниски от постигнатите на 31 декември 2014 г, когато електропотреблението е било 135 хил. МВтч при същите температурни стойности, съобщават от Електроенергийния системен оператор.

В първия ден от 2016 г. потреблението на електроенергия е било по-ниско от предходния ден и достига близо 115 хил МВтч при товар на системата от 5656 МВт при среднодневни температури от минус 7 градуса.

За сравнение на 1 януари 2015 г. електропотреблението е било малко над 120 хил. МВтч, а товарът 5816 МВт при среднодневни температури близки до тазгодишните.

Така на 1 януари 2016 година в 19 часа, когато е пикът на потреблението, е регистриран спад от близо 5%, сравнено с 2015 г, отчитат от оператора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: нова годинаток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все по-малко ток харчим, а мурзилажа и московския ст лугинаж ни убеждава постоянно, че имаме нужда от АЕЦ Белене, където агент Гоце само да изкопае една дупка изхарчи 4-5 млрд. пара от данъци.
18
0
 
6
 
! Отговори
Lotti преди 8 години
СПЕСТИХТЕ ТОК ЗАЩОТО НАРОДА СЕ ИЗНЕСЕ В ЧУЖБИНА!СЛЕД 20 ГОДИНИ ТАЗИ МИЗЕРНА СТРАНА НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ТОК.
17
1
 
0
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
е нормално, при нас токът спираше цял ден..
16
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
Колкото повече намаляваме потреблението на ток и зъзнем в къщи /поради ниските доходи/, толкова повече вдигат цената на тока.Все пак печалбата не трябва да намалява - при по-малка консумация се вдига цената.Така е било през последните години, така и ще бъде занапред.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zna4i s 5% naselenieto v BG namalava vsqka godina
14
0
 
9
 
! Отговори
men преди 8 години
Моя град е около 7 хил човека по данни обаче за последната година са родени 42 бебета а са умрели 114 човека, отделно за последната година в диапазона 25-40 годишна възраст са напуснали около 600 човека това са 10% от цялото население а от трудоспособното са поне двойно .... на къде отиваме ???? хубаво е че правим магистрали но май няма да са за нашо ползване а да сме по удобна територия за преминаване ...
13
0
 
10
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Като отчетем и намаляващото население.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спестихме не само от ток.Спестихме и от храна,дрехи,подаръци,забавления.И след толкова спестяване се чудим как да го докараме до заплата със спестените пари.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tова, че е отчетен 5% спад на консумацията не означава, че сметката ще е по-малка сравнено с същия период 1 година назад.
10
3
 
9
 
! Отговори
БаСта преди 8 години
Колко е хубаво всичко
9
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До ЕРП-тата - МНОГО ЛИ ВИ Е МЪЧНО???
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 11Аааа. значи мушкатото ти търпи на 28 градуса, но на 30 ще увяхне? Муахаахахахахаха
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 8Точно ей такива като теб които са по потник сега у тях свикнали само на топло ги хваща грипа защото са изнежени душици и като излязат навън и като ги прокара и изнежената им имунна система няма как да ги спаси! Стой си на 30 градуса у вас и се чуди след това що те хваща грипа.
6
0
 
31
 
! Отговори
Шака Зулу преди 8 години
След 20 години в България ще останат само тъмните арийци - зулусите. Тогава потребление на ток въобще няма да има щото няма кой да го плаща.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
суичър , не анорак!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 9 С един анурак съм. Свикнал съм на студено. Спя на студено. 15 градуса стайна температува е в апартамента ми. Идеална ми е! А ти като си изнежена примадона, ти се струва фантастично, нали? Знам. Нещо да ти кажа- не ме хващал грип от 20 години защото ми е калена имунната система именно заради студа. Не съм пил антибиотици и лекарства именно от тогава. Ако случайно настина, не взимам фервекси и всякакви боклу.ци от рода, просто настинката ми избива нощно време докато спя- изпотявам се.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента на вън където живея е -5 градуса. В апартамента ми е топло без да съм пускал отопление. Отвсякъде имам съседи които се отопляват. Имам добра изолация. Оня ден беше -10 градуса и леко стана хладно, но пак не си пуснах отоплението, защото посрещах нова година с вино. Днес си е направо топло въпреки -5-те навън- слънчцето напече. Ха наздраве. Нямам как да си включа климатика тази година пак. Поне -15 трябва да стане навън, че да усетя студ у нас и да прибягна до него.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто е било по-топло.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би защото при управлението но Боко живеещите в БГсме намалели с 5%?

Спонсорирани публикации