"Овергаз" авансово плаща утре на "Булгаргаз"

Светослав Иванов: Някой се опитва да прави черен PR на наш гръб
6 яну 2016 15:00, Анисия Иванова
2
"Овергаз" авансово плаща утре на "Булгаргаз"
Архив: Булфото

"Овергаз" ще се отплати утре в искания към "Булгаргаз" синьото гориво за този месец предварително. Това съобщи пред телевизия Bulgaria ON AIR заместник-изпълнителният директор на "Овергаз" Светослав Иванов.

"Някой се опитва да прави черен пиар на гърба на нашата компания", така определи скандалната ситуация с газа около Нова година Иванов и заяви, че това не е прецедент - "случвало се е и друг път".

Още по темата

По думите му, ако нито една институция в България не може да се ангажира с гарантиране на условията за нормална конкуренция, в реда на нещата е да се търси помощ извън страната - като например ЕК.

"Започнахме да доставяме газ директно до крайните потребители. Бяхме на път тази година да увеличим пазарния си дял. По всяка вероятност има някакви стъпки, които са в защита на монополната позиция на "Булгаргаз". И сега продължаваме да информираме ЕК. В ход е разследващата процедура срещу "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "БЕХ". Предполагам, че скоро ще има резултат. В средата на декември информирахме Комисията, че може да настъпят такива смущения, но това пак казвам, че не е прецедент, защото непрекъснато информираме ЕК за всички актуални изменения на ситуацията на пазара", поясни Иванов.

На българския пазар за потребителите има само една единствена връзка с газова инфраструктура, подчерта Иванов. Той припомни, че за всички останали потенциални интерконектори отговорност е поела държавата - тя се грижи за тях, тя ги движи и не допуска нито един частен инвеститор до подобни инвестиционни проекти.

"В търговията с природния газ има една такава особеност, че един се грижи за газовата инфраструктура, по която се транспортира газа, а друг е отговорен за доставките. Доставчик на газ за клиентите е "Овергаз Инк." като търговец, а предприятието, което отговаря за разпределението по съответната инфраструктура е "Овергаз Мрежи"." - поясни Иванов и добави, че взаимоотношенията с "Овергаз Мрежи" са на регулирана цена.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

1871 гледания   |  Още видео


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
овергаз булгаргаз бла бла бла бла бла, само замазват най-наболелите проблеми на държавата а именно на първо място - еврпейски цени / мизерни български доходи , демографския срив , тегленето на вече 22 милиарда , всеки ден млади българи напускат страната и не се връщат повечето! Докога?! Румънски прокурор за Правителството и Борисов!!!