Петролът се срина под 35$ за барел

Последвал е спадът на фондовите пазари в света
48
Петролът се срина под 35$ за барел
Снимка: Булфото, архив

Петролът отново регистрира рекордно поевтиняване днес, като котировките за сорт Брент и WTI паднаха под 35 долара за барел. Това се случва за първи път от 2004 година, съобщи "Блумбърг".

Още по темата

Основната причина са данни от САЩ, които са увеличили запасите си от енергоносители.

Според Джовани Стауново, аналитик на UBS петролът просто е последвал спада на фондовите пазари в света, на който станахме свидетели от първия работен ден на новата 2016 година, съобщи Ройтерс.

Повечето инвеститори вече са поели курс на избягване на рисковете, още повече, че и Китай девалвира своята валута до нивото й от 2011 година. Това принуди част от капиталите, инвестирани в китайската икономика да потърсят по-сигурни пристанища и също отслаби петрола.

Междувременно бившият енергиен министър Делян Добрев обясни пред телевизия Bulgaria ON AIR, че КЗК е единственият компетентен орган, който може да каже дали има картел на пазара на горивата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
vazmoten преди 8 години
Ne vijdam rekordno niski ceni na gorivata.
10
1
 
12
 
! Отговори
сериозно преди 8 години
Няма ли закон за търговската надценка или се чака пак обаждане :)
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На колкото си иска, на толкова ще продава." Нали и аз това казвам: - Зареждаме в Македония , Румъния ..... и там където ни е изгодно!
8
1
 
2
 
! Отговори
Пиер преди 8 години
Е нищо де, поне ще им е топло...ако могат да си платят за това :)
7
4
 
24
 
! Отговори
sostin преди 8 години
До ShoppA когато петрола поскъпне го следват на секундата , така ли??? Нещо таа теориа комунистическа си я набутай нали знаеш къде....
6
1
 
27
 
! Отговори
Рони Колман преди 8 години
Джоузеф Стиглиц (легендарен икономист и нобелов лауреат) го е казал:Ако искаш монопол - най-добре държавата да ти го подари.Правителствата са основен играч и виновник затова парите да не се разпределят правилно, оттам и цените. Правителството определя правилата по които монополите играят. Както и в случая с горивата, монополът си прави каквото си иска, правителството си е затворило очите от години наред, а цялата цена на това се плаща от народа.
5
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блумбърг съобщава и за забелязан дежурен екип кардиолози край Кремъл, както и за обезмyрзиляване на някои интернет форуми.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на овцете като за овце
3
2
 
27
 
! Отговори
Джей Ар преди 8 години
Дали ще доживеем да видим заглавие от сорта "По бензиностанциите в България цените на горивата се сринаха" а не само да четем как се е сринал петрола на световния пазар......?Ще видим такова заглавие ама га пръдне гущера!Нали на другаря Златев требе да му е добре и да му е пълно коремчето, а редовия българин кучета го яли....
2
0
 
26
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Много пъти съм ви правил забележка - НАС ТОВА НЕ НИ КАСАЕ, тук думата поевтиняване НЯМА СМИСЪЛ, тук е бутафорната държава МУТРОЛАНДИЯ.
1
0
 
24
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
А горивата кога?