240 000 българи са посрещнали празниците зад граница

У нас пък са избрали да празнуват 110 000 чужденци
9 яну 2016 14:12,
11
240 000 българи са посрещнали празниците зад граница
Снимка: архив Reuters

240 хил. българи са прекарали Коледа и Новогодишните празниците в чужбина, съобщи директорът на Института за анализи и прогнози в туризма Румен Драганов.

Общо пътуванията (в страната и в чужбина) в почивните дни в края на годината са били 780 хил. ,посочи още той, цитиран от агенция "Фокус".

"Основните дестинации в чужбина бяха съседните страни – Гърция и Турция, Македония, Сърбия и Румъния, но и много страни от Европейския съюз, преди всичко Германия, Испания, Италия", посочи още експертът.

По-екзотични дестинации са избрали около 6 000 души. "Това са по-далечни дестинации, свързани с Индонезия, Тайланд, Дубай, Куба, Мексико", обясни Драганов.

В същото време около 110 хил. са били чужденците, които са били в България по празниците.

"Най-много гости имахме от съседна Гърция ,Румъния, Сърбия и Македония, както и европейските страни, на първо място от Германия, Великобритания, Австрия, Испания и Италия”, добави Драганов.

По данни на Министерството на туризма българските ски курорти са били посетени от 370 хил. туристи през празничните дни. Спрямо миналата година това представлява ръст от 3 на сто. Приходите от нощувки са 337 млн. лева.

За още икономически новини - посетете Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Мога да смятам! преди 8 години
240 000 българи са посрещнали празниците зад граница - безумно заглавие! А милионите българи, които постоянно живеят извън БГ, те къде са посрещнали празниците ????
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
780 000 от 8 000 000 са 10% което никак не е зле.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a едно време при соца като бяхме богати, никой не ходеше в чужбина да празнува
6
4
 
5
 
! Отговори
е да де преди 8 години
240 хиляди от 8 милиона ,ако все още сме толкова е смешно малко това само доказва бедността сред населението.
5
0
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Аз бих предположил, че над 2 милиона българи са прекарали празниците в чужбина, но щом господин Драганов казва 240 хиляди, млъквам засрамено.
4
3
 
10
 
! Отговори
Попа преди 8 години
Изключително повърхностно мислите. Не съм гербераст, не взимам голяма заплата, а празнувах новата година в Европа, както още много други сънаридници. Просто много ранна резервация че е по-евтина, комбинирахме се 4ма души да разделим горивото и излезе по-евтино отколкото да наливаме пари в дебелите гуши на местни търгаши, докарали герб на власт. Тука лев няма да дам за почивка.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно време, при Тодор Живков, ходехме да празнуваме на селосега българите ходят да празнуват в чужбинастандарта много се е вдигнал
2
6
 
5
 
! Отговори
Tarik преди 8 години
Спи, народеБъдеще има затеб някъде далеко в чужбина,далеко от род и родина,далеко от стара ти майка,далеко от клети ти дечица, безтебе да раснат, че някое идруго евро да пратиш!
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НОВИТЕ 240 000 МУЛТИ МИЛИОНЕРИ. ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕЧЕЦ С 500 ЛВ. ЗАПЛАТА ЩЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОЗИ ЛУКС ДА ПЛАЩА ЗА ХОТЕЛ ПИЕНЕ ЯДЕНЕ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ И ТЕМ ПОДОБНИ БЛАГИНКИ.

Спонсорирани публикации