Прогноза: Чака ни скок на тока с 10-20%

Пламен Димитров: У нас има голям непазарен сегмент - US ТЕЦ-овете
Обновена: 14 яну 2016 14:10 | 14 яну 2016 14:07,
35
Прогноза: Чака ни скок на тока с 10-20%
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако бизнесът не започне да плаща нормални заплати кадрите ще избягат в чужбина, прогнозира в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Той говори за енергетиката, икономиката и пазарът на горивата. Той даде пример, че три четвърти от младите лекари, които се дипломират във ВУЗ-овете, изразяват готовност да емигрират.

Председателят на КНСБ коментира и либерализацията на пазара на електроенергия. По думите му във всички страни от ЕС, където пазарът е либерализиран, се наблюдава повишение на цената в първите 6-12 месеца.

"Там, където има функциониращ пазар, цените се понижават след това, но в България има един голям непазарен сегмент, а именно американските ТЕЦ-ове", коментира той.

По думите му казусът с тях трябва да бъде решен преди да се освободят цените, за да може повишението да не се усети от потребителите. Синдикалистът прогнозира първоначално повишение на цената между 10-20%.

Пламен Димитров коментира и че трябва да има диференциация в МВР като се разграничат полицаите, които работят на терен, от работещите на гише. Според него на първите привилегиите трябва да се запазят, а на вторите трябва да се намалят.

"Мисля, че полицейските синдикати са готови на разговор по тази тема, въпреки че проектозаконът на министър Бъчварова се движи настрани от това направление", заяви той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА Е НАЙ-ГОЛЯМ СОБСТВЕНИК НА ЦЕНТРАЛИ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ!!!ТО Е ЯСНО, ЧЕ БУДА ЩЕ НИ ВДИГНЕ ТОКА ВМЕСТО ДА ГО СВАЛИ!!!!БУДА БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ДА ДОРАЗСИПЕ БЪЛГАРИЯ ФИНАНСОВО И ДА ДОУБИЕ НАРОДА КАКТО ГО ВЪРШЕШЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!!!ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ 2014-ТА ДА СА ПРОКЛЕТИ ЗАВИНАГИ И ДУШИТЕ ИМ ДА ОТИДАТ В АДА !
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E, то и февруари идва, Кратун да се готви за сдаване.
1
0
 
27
 
! Отговори
сдасдасдас преди 8 години
Сакън, нИдейтИ да баратИ токУ, Тиквата ши получи нервна криза пак.