Марешки смъква цената на дизела с още до 10 ст.

Зове КЗК да вземе мерки и да нормализира пазара на горивата
20 яну 2016 10:37,
136
Марешки смъква цената на дизела с още до 10 ст.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива.

Това обяви бизнесменът Веселин Марешки в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По последна информация следващата бензиностанция ще бъде изградена отново във Варна, но предстои откриване на обекти в цялата страна.

"Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара", коментира той.

Според бизнесмена след няколко месеца вече по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

Марешки обяви, че очаква Комисията за защита на конкуренцията да вземе мерки и да нормализира пазара. По думите му депутатите ненужно прехвърлят топката в ръцете на комисията.

"С едно решение на парламента безобразията могат да бъдат прекратени. Трябва да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка за търговците. Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно й също, въпросът опира до една по-достъпна надценка", категоричен бе Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До светнат1.65$ za A95
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MARESHKI E VRAG NA GERB I BOIKO.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Агент Купърти си Агент Шматка..
78
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България се експлоатира варварски вече 72 год от робовладелска русия!Руските мафиотски фирми изсмукват по най-варварски начин финансите на България, но наши продажници -комунисти не посволяват да се афишират престъпленията.
77
2
 
23
 
! Отговори
Борил преди 8 години
Марешки министър председател
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на марешки направи в цялата страна министър на търговията
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата война на търговците на горива печелят само варненци засега,дано и ние от другите градове да намажем
74
19
 
8
 
! Отговори
Агент Купър преди 8 години
Големи сте агнета всички.Как пък никой не стопли,че Марешки е използван за да извиват ръцете на Лукойл.Нещо катоИли ще давате едни пари под масата или друг ще печели вместо вас.Да не си мислите,че Марешки го боли тръбата за някой от вас.Наивници.
73
5
 
10
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
Лукойл отдавна е собственост на фамилия Ротшилд.
72
0
 
32
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Правителството в съюз ли е с бандита Вальо Златев и руските собственици ??????Защо бездействат и не реагират на това изключително нагло поведение на ЛУКОЙЛ ???? Докога ще ги търпите ??......
71
0
 
35
 
! Отговори
Варна преди 8 години
ДНЕС СИ ЗАРЕДИХ ДЪРТИЯ ФОРД С ДИЗЕЛ ЗА 1.58 ВЪВ ВАРНА.
70
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
СПЕШНО ДЪРЖАВАТА ДА СКЪСА ДОГОВОРА С РУСКО - БЪЛГАРСКИТЕ БАНДИТИ ОТ ЛУКОЙЛ И ДА ВЪЗЛОЖИ ТАКЪВ НА МАРЕШКИ ЗА РАФИНЕРИЯТА И ДИСТРИБУЦИЯТА !!! ИЗВЕСТНО Е, ЧЕ И АПТЕКИТЕ НА МАРЕШКИ СА С НАЙ - НИСКИ ЦЕНИ ЗА ЛЕКАРСТВА В БЪЛГАРИЯ !!!!!
69
18
 
20
 
! Отговори
The old преди 8 години
Философията на българския потребител:1. Аха, значи може - купуваме от Марешки2. Другите свалят цените 1-2 стотинки под Марешки3. Да не съм луд да купувам от Марешки -(знаете на какво е способен българина за 1-2ст.)4. Марешки фалира (хипотетично) - никой не купува от него. Цяла стотинка по-скъпо. хайде де ..5. Другите връщат старите цени и българина остава с пръст в устата и .... отзад
68
1
 
69
 
! Отговори
братски цени преди 8 години
Петрола падна 5 пъти у нас го намалите с 5 стотинки вашата майка монополисти мръсни
67
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше на мошенниците от големите вериги някой да им натрие носа. Но ако направи и в София и Пловдив подобни станции, може и да го гръмнат.
66
2
 
28
 
! Отговори
do 115 преди 8 години
И при Костов беше така. При БСП беше още по-зле. Няма политик, който да управлявал и да не е крал в огромни количества. Няма ли най-налрая да дойде някой който да взима с малката лъжичка за себе си и да мисли и за останалите хора?
65
0
 
74
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Изобщо не ме интересува колко е акциза, ДДС и маржовете им! Нито ме интересува кой държи бензоностанцията! Интересува ме да зареждам на добра цена! Днес Марешки го прави, утре може да е друг човек, но докато го прави, ще зареждат много хора при него! С нетърпение чакаме бензиностанции и в другите големи градове!
64
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бензиностанцията вървеше и печелеше добре както казва щеше да купи нови и нови бензиностанции, той е мултимилионер. Колата му струва 2 милиона, колкото две чисто нови бензиностанции. Ама не купува. Истината е че го ползват като маша, държавата не може да натисне търговците КЗК рови струва не можа да намери нередности, ако беше намерила, Б.Борисов веднага щеше да си припише и там успехи. Държавата мълчи, защото тя прибира най-много от горивата и използва Марешки да изкара търговците виновни.
63
44
 
6
 
! Отговори
Неук преди 8 години
Интересно ми е защо досега не е купил бензиностанция в София. Има поне 10 големи, които едвам кретат и с радост ще се продадат. Ако цените са като във Варна и наистина печели, ще си я изплати за нула време. Не го прави, значи има причина при това основателна. Номерът му с аптеките минаваше в цялата страна, но явно с горивата няма да стане. Човекът заобикаля закони с майсторство и държавата си трае. Ден до пладне. Докато фалират малките на пазара. После и той изведнъж ще изчезне. Стар,описанномер
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dano ne mu se sluchi neshto na choveka vse pak ne e gligana Peevski ili Zlatev priblijeni do vlastimashtite

Спонсорирани публикации