Марешки смъква цената на дизела с още до 10 ст.

Зове КЗК да вземе мерки и да нормализира пазара на горивата
20 яну 2016 10:37,
136
Марешки смъква цената на дизела с още до 10 ст.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива.

Това обяви бизнесменът Веселин Марешки в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По последна информация следващата бензиностанция ще бъде изградена отново във Варна, но предстои откриване на обекти в цялата страна.

"Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара", коментира той.

Според бизнесмена след няколко месеца вече по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

Марешки обяви, че очаква Комисията за защита на конкуренцията да вземе мерки и да нормализира пазара. По думите му депутатите ненужно прехвърлят топката в ръцете на комисията.

"С едно решение на парламента безобразията могат да бъдат прекратени. Трябва да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка за търговците. Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно й също, въпросът опира до една по-достъпна надценка", категоричен бе Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има монополист който цъка мачлета и играе белот с б.б. делят свръх надценка от 0.50 лв умножена по 2.5 милиона литра продажби на ден
20
0
 
21
 
! Отговори
реферндум преди 8 години
Марешки стартира подписка за провеждането на референдум.Той иска народът да се произнесе по следните въпроси: Подкрепяте ли броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120"; "Подкрепяте ли да падне имунитетът"; "Подкрепяте ли да отпадне напълно субсидията за финансиране на партиите";
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Дано да успее да развие навсякъде бензиностанции, из цялата страна, че да може да го пропука картела, ама се съмнявам, че така ще го оставят, за съжаление....
18
4
 
27
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво на Марешки!Да е жив и здрав.От такива бизнесмени се нуждае България.Този е готов за премиер или президент на РБ.
17
1
 
24
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Идва февруари месец малък,дръж се здраво Бойко.
16
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки показа на практика, че цените на дизела може да бъдат нормални. Да се закрие незабавно КЗК - защитник на олигарсите. Марешки е длъжен да се кандидатира за президент.
15
0
 
30
 
! Отговори
Един от село преди 8 години
Цената не се сваля за да могат да се гушат с паричките ни,и да вкарват ученичните в хотелите и изнасиват както този екскмет.Скъпи голи и млади жени.Един господин казваше три дни не купувайте от магазините и пет дни не зареждайте гориво и ще видиде как падат цените.Но не слушаме съвети от по грамотни хора.
14
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Необразования червен *** вече разбира и от енергийни борси и като врачка предсказва какво щяло да стане . Другарю не стой пред компа , а бягай да протестираш като си толкова отворен . Работещите хора си плащат тока , а на бедните им дават енергийни помощи.
13
0
 
30
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
Призовавам да го пази НСО...защото няма да го оставят така
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв бил Марешки , онакъв бил , но той е единствения бизнесмен , който продава и лекарствата с нормална печалба . Това показва , че другите назначени капиталисти от БКП-БСП са никакви бизнесмени , а най обикновени крадци .
11
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази се ,някои няма да ти го простят никога.
10
10
 
1
 
! Отговори
Магарешки преди 8 години
иаа--иаа-иаа
9
23
 
3
 
! Отговори
бай Рангел преди 8 години
А дано нещо да се промени, но общо взето няма надежда...Акциите на Марешки винаги целят скандал и самореклама. Припомнете си неговия побой над общински съветник,който се беше застъпил за някакъв човечец,неудобен за този бос.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала, чичо Марешки!
7
0
 
69
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Ако отвори в София дори и да ми е далече ще ходя да зареждам при него - до горе. Даже и другите да свалят на същите цени или по ниски с 2-5 ст. и да има опашки. Просто най-добрия начин да се подкрепи е като се зарежда от обектите му. Защото ако затвори или фалира цените пак ще са нагоре. Затова който може да ходи да зарежда от него. Както с аптеките - може да е всякакъв, но лекарствата при него са най-евтини!
6
0
 
35
 
! Отговори
koko преди 8 години
Браво продължавай в същия дух
5
1
 
59
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
Навремето свалиха правителство заради високите цени на тока,а сега защо нищо не се случва,след като Марешки доказа,че години наред сме ограбвани от петролната мафия?!Нима Бо_ко не знае?!Надали...И тези така наречени медии колко "услужливо" си мълчат...защо не раздухват този случай,та да се свалят цените навсякъде,защото са зависими,това е....При този марж,всеки зареждайки 20 л. оставя по 10лв печалба на бензиностанцията.И това,ако не е чист обир на бедния българин не знам какво е
4
1
 
52
 
! Отговори
Очуден преди 8 години
Радвам се на това, което прави, но все още не мога да разбера каква му е играта този човек. Нещо ми изглежда подозрителна цялата тази история. Наистина не знам как мафията в държавата му позволява да прави това!? И все пак - приветствам понижаването на цените, защото съм убеден, че са много по-високи от реалните!
3
3
 
11
 
! Отговори
маке преди 8 години
я па си купувам ток директно от лунната аец благодарение на новата борса и ред македонски светила на физиката
2
1
 
52
 
! Отговори
1 преди 8 години
Респект. Скоро в цялата страна.

Спонсорирани публикации