Украйна глобява Газпром с 3,4 млрд. долара

Санкцията е заради монополното положение при транзита на газ
22 яну 2016 15:30, Елка Василева
72
Украйна глобява Газпром с 3,4 млрд. долара
Снимка: архив, Reuters

Антимонополният комитет на Украйна (АМКУ) обяви глоба за руската компания Газпром от 85 млрд. гривни (около 3,4 млрд. долара). Това съобщи днес във Facebook председателят на АМКУ Юрий Терентиев, цитиран от ТАСС.

Днес бе решено, че заради злоупотреба с монополното положение на пазара за транзит на природен газ по магистралните тръбопроводи по територията на Украйна компанията Газпром се глобява с 85 милиарда кривни, написа Терентиев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: УкрайнаГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 57 преди 8 години
Ние нямаме договор с Украйна , а с Русия.Имаме ли тръба по която получаваме газ от Русия ? Имаме.От къде накаде ние трябва да ставаме съучастници на Русия в техните междудържавни вражди?Русия да намере начин да ни даставя горива ако ще през космоса да е, без да ни завлича в техните геополитически интереса.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да нация велика е тази украйнската бес свои герб и измислена исторя и те ще осъдят русия колкото македонците нас.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
LUD UMORA NEMA, SAMO DETO SE POTI. UKRAYNA SI OTIVA OT KARTATA NA EVROPA. SKORO SHTE BADE RAZPARCHETOSANA MEJDU SASEDITE I. I BEZ TOVA SI E ROJBA NA KOMUNETATA - NALI ISKAT VSICHKO KOMUNISTICHESKO DA IZCHEZNE.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аби ид.иот, от Полша мога да вземат само въздух под налягане и териториални претенции. Нали поляците вият като ку.чета та Северен поток да мине и през Полша. Тази година купуваха катарски втечнен газ и ония им избиха зъбите със космически цени. Укрите са пълни загу.беняци. Сега вече Милер ще им прати опълчеченците да сравнят Киев със земята.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби рашко нямат такива играчи Взимат под наем от Норвегия
53
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ НАКРАЯ нещо умно и в Украйна
52
12
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
60 Не няма да се удървят защото могат да си взимат от Словакия а може би вече и от Полша , те не са т.ъпаци като теб
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След глобата да се отнемат и точки от талона.....
50
8
 
5
 
! Отговори
готина пичка преди 8 години
Хе-хе,готинко нали?
49
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа в това число и България трябва да Осъдят Украйна ако бъдат Спрени доставките от Русия Да им се наложат Санкций и тогава като искат Украйнците могат да обжават и от свой ред да съдят и Европейският Съюз и Извънземните извън Млечният Път
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия хохолите от киевската хунта нацяло изтрещяха. Май се опитват да имитират гейските номера на запада, ама освен да барнат на мечо дебелия друго няма да постигнат.
47
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 51Принципно си прав и грешиш малко.За Южен паток вече голяма част от оборудването е платено и доставено.За офшорните сондажи. Рашките проучвателни кули си имат. След като се ОЦЕНИ една зона за нея се изготвя проект - колко е дълбока водата, Вълнение капацитет и дебит на сондажа и чак след това се произвежда или модифицира кула за съответното месторождение. 2-5 години
46
1
 
8
 
! Отговори
geo преди 8 години
До кокоspaВ грешка си човек платформите се конструират на много места в света (особено индонезия). За добив на газ не ти е необходима платформа а подводни събирателни газопроводи и една компресорна станция (тя се монтира на платформа ако брега е далече). Просто е необходимо оборудване за строителство. С платформа и кораб сонда се сондира, добиваш само нефт с добивни платформи. А за норвегия те не произвеждат изобщо платформи, а само подводни съоръжения.Дано съм бил полезен.
45
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия укропи са уникални в идиотията си, нашите са си направо аматьори в сравнение с тях!
44
14
 
4
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Откритият край Сахалин газ се намира на дъното на морето!!!Фирмите произвеждащи подобно оборудване плаващи палтформи са само 4!!Три от тях са американски а четвъртата е норвежка!!Русия смята горните за врагове и им наложи контрасанкции?!?! А оборудването за сондаж ще чака да им го конструира Кадиров!!!Т е и тръбите за патоците са немски,помпите норвежки.....Дерзайте ребята
43
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 46Дурак влезни в сайта на ГАЗПРОМ и ще видиш че от 9 основни находища само най-Южното е с Руско Германско Участие и там са проблемите ако вече за 2 години не са ги оправили. Останалите находища са 100% лиценз на дъщерни фирми на Газпром.Какви са точно договорите с Китай те си знаят. А за Япония - Джапанките изпитват много голям недостиг на енергия. Анти АЕЦ движението се разраства. Фукушима вече колко години е АКТИВНА ЯДРЕНА КАТАСТРОФА НАЙ-ГОЛЯМАТА В СВЕТА.А трябва енергия
42
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 45Ти изглежда само плямпаш и не четеш постовете дори на същата страница на 29 пост обясних че още апелативния съд в Украйна (първа инстанция) ще отмени цените. Договора за транзита е до 2019г с фиксирани "мъдро" от Украинците цени в долари.
41
1
 
26
 
! Отговори
Буахахаха преди 8 години
Украйна щяла да глобява, да връща крим и т.н.смях.Украйна може да глоби котките на потрошенко или на бабите по селата курниците.Украйна -с тази т.н.територия на практика е свършено.За съжаление тя сама си подписа присъдата за вечни времена.
40
13
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
След като прочетох куп безмислици да кажа:даже Русия признава че НЯМА капацитета да напълни ЮП!Силата на Сибир ще започне да се строй през 2017!Отношенията на Русия с Япония никога не са били по-студени и такъв газопровод има само в мокрите сънища на ушанките.Санкциите на Запада забраняват всякъква технологична подкрепа за Русия след анексията на Крим.Панимаеш,дурак!!
39
0
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 41Умнико Южен паток щеше да обслужва по първоначален проект Сицилия, Южна Италия, Гърция(ако иска), Македония, България, Сърбия, Румъния(ако иска има си находища), Австрия, Унгария, Северна Италия и към Европа, Опции Босна и Хърватска през СърбияОт целия обем на тръбата 60 милиарда България щеше да ползва 2,5-2,9ето ти проекта на *** език като 50% финансирането и 50% заема за България за да няма нищо общо с Бюджета идваха от Русия

Спонсорирани публикации