Тик-так, тик-так, иде нов икономически срив

Според Citi – САЩ и еврозоната доближават нова рецесия
2 фев 2016 18:00, Бойчо Попов
62
Тик-так, тик-так, иде нов икономически срив
снимка: Citi

Анализаторите на американската банка Citi гледат - меко казано - много песимистично към бъдещето. Банката публикува диаграма, която прилича на часовник и показва в кой момент на икономическия цикъл се намират САЩ и еврозоната в момента. И публикуваната от Business Insider прогноза е доста тревожна. Защото часовникът показва 11:45.

Според анализаторите на банката американската икономика е малко пред четвъртата и последна фаза, в която както пазарът на кредити, така и този на акции ще достигнат тренда на спад, с неприятни последици за реалната икономика. Според банкерите икономиката на еврозоната още не е толкова напред към този момент, но се приближава все повече към тази фаза.

Как изглеждат самите фази? Първата започва след края на дадена рецесия. Лихвите са ниски, парите – евтини. Курсовете на акциите все още не са се възстановили сред рецесията.

Втората фаза се характеризира със сериозни ръстове на цените на акциите на борсата. Изгодните кредити стимулират икономиката.

В третата фаза акциите продължават да поскъпват. Но за компаниите става все по-скъпо да се домогват до кредити, тъй като инвеститорите стават по-предпазливи. В тази картина пасва фактът, че американската централна банка (ФЕД) наскоро повиши основните лихви за първи път от над десет години и с това подготви пазара за края на евтините пари.

Четвъртата фаза е достигната, когато заради колебливото предоставяне на кредити акциите започват да губят стойност.

"Това е класическият мечи пазар", цитира Business Insider анализатора на Citi Роб Бъкланд. "Той по принцип се свързва със спадащи корпоративни резултати и с влошаващи се баланси". С други думи – това напомня на рецесия....

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Citi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Randy преди 8 години
до 47 IQ TESTПърво се научи да пишеш и тогава коментирай другите! Първолак!
36
2
 
4
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Ако това което CITI казва е вярно, цената на петрола ще падне под 10 долара. Тогава тялото на едно жуже ще се вее на пилона пред Кремъл.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - МАй е време да се оттървем от този прогнил икономически модел, а!?от кого да се отървем по-точно, че не става ясно. Не се ли отървахме не много отдавна от най-хуманния модел, на когото всички се радваха, а после, когато се отървахме от него, пак всички много се радваха.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ли ме интересува тази руска дезинформация. Интересно е какви ще ги бъркате вие тук, когато се "сринат" САЩ и ЕС.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НФБ -Русия и Китай не трябва да инвестира т в сащ. ...ще те послушат, кажи им го пак
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кандидата за президентна САЩ от демократиоческата партия Бърни Сандърс на последния си предизборен митинг заяви следното -САЩ се управлява не от народа на Америка от банда хазарски банкери от ФЕД и шайка крадливи и алчни *** на Уолстрийт кохто заробват с дългиове народа на САЩ,затова е време да променим това. сандърс е човека ,а не измамата Тръмп който медийте и кукловодите пробутват за разпиляване на протестния вот . Сандърс победи Клинтън в Айовва ,затова фалшифицираха резултатите
31
2
 
1
 
! Отговори
IQ-test преди 8 години
От коментарите става ясно че нямаме коментиращ с IQ повече от 15,3(запетаята може да бъде и по наляво)...Той си знае кой е.
30
4
 
13
 
! Отговори
Логос преди 8 години
Соросчета ,бе к,ва стана тя бре,Уж Русия чакахте да,,фалира" а то вашите юдео-масонски клоаки УСА и ЕС май ще се пуснат по пързалката-факти -САЩ 20 трилиона дълг или148 % от БВП,да не говорим са недоносчето ЕС с общ дълг на страните членки от над 40,2 трилиона .В същото време Русия -0 $ дълг.Май западния юдео--масонски балоббн се спука и ще опръска сега всички с юдео-лихварски и банкерски кашерни л**на
29
0
 
10
 
! Отговори
ЗАПАД КАПУТ преди 8 години
СПОРЕД НАЙ НОВИТЕ ДАННИ ДЪЛГА НА САЩ Е ЧЕ ТОЙ НАДХВЪРЛИ 19 ТРИЛИОНА $,КОЕТО Е 148 % ОТ БВП НА СТРАНАТА ОСВЕН ТОВА ДЪЛГОВЕТЕ НА ЦЕНТРАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ДЕЛЯТ НА ПУБЛИЧНИ И ВЪТРЕШНИ .АКО СЕ ПОГЛЕДНЕ ОТ ТОЗИ КРИТЕРИЙ ФЕДЕРАЛНИЯ ДЪЛГ НА САЩ Е 18,14 ТРИЛИОНА $, ПУБЛИЧНИЯ ДЪЛГ Е 13,04 ТРИЛИОНА $ ,А ВЪТРЕШНИЯ 5,1 ТРИЛИОНА $ КАТО ОБЩО СТАВАТ КОЛОСАЛНИТЕ 37 ТРИЛИОНА $ В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЕС Е С ОБЩ ДЪЛГ ОТ НАД 40 ТРИЛИОНА $ -ОТ УЙКИПЕДИЯ
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичуи ,не си мислете ,че сте много печени,нещата се случват така като те искат,не си мислете ,че те елита са прецакани и туко виж с властта им е свършено.Не забравяйте ,че те ви дадоха четмото и писмото,те ва интегрираха от диваци в полу хора.САЩ не ги мислете те имат технологии и планове за стотици години напред защото които познава материята той хвърля зара както си иска.Един ден вашите деца ще ва мислят за диваци
27
14
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Ако САЩ се сринат то БГ ще се върнете в средновековието!
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ знаят ли ,че ще фалират на 7 февруари ?
25
1
 
16
 
! Отговори
Rambli new servis преди 8 години
НЯКОЛКО ОТ НАЙ ИЗВЕСТНИТЕ ФИНАНСИСТИ В САЩПО ИНИЦИАТИВА НА УОРЪН БЪФЕТ И СОРОС СА ПРОВЕЛИ СПЕШНО ТАЙНА СРЕЩА НА КОЯТО СА ПРИЕЛИ РЕШЕНИЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПУБЛИЧНИТЕ ФИНАНСИИ,ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА СПОРЕД АНАЛИЗАТОРИ ,ПРИЧИНА ЗА ТАЗИ СРЕЩА Е ДАТАТА 7 ФЕВРУАРИ,КОГАТО ИЗТИЧА ПАДЕЖА ПО ДЪЛГА НА САЩ,КАТО СЛЕД 7 ФЕВ,. ТРЯБВА ДА СЕ ПОГАСЯТ 3,7 ТРИЛИОНА $, НО САЩ НЕ РАЗПОЛАГАТ С ТЕЗИ ПАРИ ЗАТОВА СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН МОРАТОРИУМ ПО ПОГАСЯВАНЕТО НА ДЪЛГА ,КОЕТО ОЗНАЧАВА ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35 Звучиш наивно и дивашки
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВРЕМЕ И Е ДА СЕ СРУТИ ТАЗИ ПИРАМИДА УОЛСТРИЙТ И ДА ПОВЛЕЧЕ СЪС СЕБЕ СИ И ЕВРОПЕЙСКАТА БУРЖОАЗИЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ СМАЖЕ ГИЛОТИНАТА С СИНЯ КРЪВ.
22
2
 
13
 
! Отговори
тъп си преди 8 години
До OdysseusТози коментар ме убеждава,че си доста ***! Какви чалготеки те гонят???Мислиш се за умен ,но си в голяма заблуда! Това ,че четеш не те прави мистър Ум автоматично.По-скоро си наивник вярващ на глупостите които чете. Аз без да чета особено много съм в МЕНСА и имам IQ 153. Продължавай да четеш и да вярваш на Американската заблуда!!!
21
10
 
1
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
10..... Написал си страхотна глупост за социализма. Страхотна. Сигурно си някой *** болшевик още неразбрал какво се случи на любимия ти строй.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия - пая на земята! SOON!
19
1
 
11
 
! Отговори
тъп си преди 8 години
До OdysseusИзвинявайте Професоре! Много съжалявам...забравих,че сте били на мястото на събитията и вие знаете най-добре!
18
0
 
6
 
! Отговори
смях преди 8 години
До АнонименА другите включително и Ти ГЕРБаджии твърдят обратното...и до къде я докарахме. Както винаги до никъде

Спонсорирани публикации