Вторият кръг на "Стани стипендиант на ЧЕЗ" – в Плевен

Конкурсът създава условия са реализацията на млади хора
10 фев 2016 13:05, Василия Пейчева
0
Вторият кръг на "Стани стипендиант на ЧЕЗ" – в Плевен
Снимка: ЧЕЗ

Вторият регионален кръг на конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ" в направление „Електроенергетика“ ще се проведе на 12 февруари 2016 г., съобщават от ЧЕЗ.

Екипите от Благоевград, Дупница, Кюстендил, Самоков и Якоруда ще решават конкурсните задачи в Професионалната гимназия „Акад. Сергей П. Корольов“ в Дупница. Победителите в първия кръг от Елин Пелин и София ще премерят своите сили в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в столицата, а тези от Плевен, Кнежа и Троян – в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен.
 
Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за четвърта поредна година. В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически и икономически гимназии на територията на Западна България.

Състезанието по електроенергетика и икономика се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015–2016 г. на Министерството на образованието и науката.

Целта на конкурса на ЧЕЗ е да предостави възможност на младите хора да демонстрират придобитите знания и практически умения, да осигури условия за реализацията им и стимулира развитието им в областта на електроенергетиката и икономиката.

Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март, когато 12 победители от втори кръг ще участват в надпреварата, разпределени в 6 отбора. Членовете на отборите, класирани на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2016 г. в направление „Електроенергетика“.

Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари