Златев уверява: Нямам отношение към търга за АМ "Хемус"

"Златев и Пеевски са удобни имена", каза шефът на Българската петролна и газова асоциация
Обновена: 16 фев 2016 16:13 | 16 фев 2016 16:12, Веселина Йорданова
40
Златев уверява: Нямам отношение към търга за АМ "Хемус"
Снимка: архив, БулФото

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев заяви, че няма отношение към нито една от двете фирми по казуса със спрения търг за магистрала "Хемус".

Още по темата

Спирането на търга бе разпоредено вчера от премиера Бойко Борисов, а впоследствие той призна, че причината е, че за процедурата витаят съмнения.

Днес регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че предстои нова обществена поръчка, а аутобанът ще се строи не с европари, а със средства от държавния бюджет.

"Не знам кой какво е проверил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове, че някой е чул... Декларирам, че нямам никакво отношение към тези две фирми, просто Златев и Пеевски са удобни имена", заяви Златев след среща на асоциацията с премиера Бойко Борисов.

Той допълни, че темата с магистрала "Хемус" не е била обсъждана с премиера, но продължи по този въпрос с думите: "Няма казус".

"Висш държавен чиновник казва, че нямаме пари и затова прекратяваме конкурса. Логичните въпроси са: "Като нямате пари, защо правите конкурс?, Как така се икономисват 800 милиона от една друга магистрала?, Какво значи, че сега тази магистрала ще погълне 800 милиона повече", попита още той. Доста пикантно е да се каже: "Всъщност те - Златев и Пеевски ... витаят някакви слухове", заключи Златев, цитиран от БТА.

В срещата с премиера и асоциацията са участвали още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов. Премиерът е бил информиран от представителите на бизнеса за нелоялните практики в бранша.

От сектора са настоявали за равнопоставеност на всички участници на пазара и отсъствие на двойни стандарти, както и за върховенство на закона. По думите на Златев премиерът е приел радушно изказванията на деловите среди.

Бойко Борисов е разпоредил да се работи по поставените от бизнеса въпроси и е било постигнато съгласие за нова среща следващата седмица, на която окончателно да бъдат обсъдени мерките, които МС ще предприеме за нормализиране и изсветляване на този вид бизнес, съобщи Златев.

Сред мерките, предложени от бизнеса, са уеднаквяване на законовите изисквания за всички видове бензиностанции - измервателни уреди, онлайн свързване с приходните агенции. Борисов е разпоредил на съответни министри да му докладват до края на седмицата по темите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 8 години
Човека не знае. От къде да знае той не е чувал нито за "хемус" , а за картел трябва да провери какво означава тази дума.
20
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Няма милиарди и никой няма отношение! Вероятно извънземните щели са да я строят....
19
1
 
2
 
! Отговори
циник преди 8 години
ХАХАХА - Златев, Златев бе как тъй, че все ЛукОЙЛ печели поръчките за доставка на гориво за НС, МС, Министерства и Държавни агенции през последните 5 години, пресен пример от вчера - ЛукОЙЛ спечели поръчката за АСП, а от има няма 10 години ИПОН охранява ЛукОЙЛ, Вие ако си вярвате, НИЕ отдавна НЕ Ви вярваме!!!
18
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Златев стои зад GP grup r Argogrup хич ада не се прави на света вода ненапита. Дебелото Лиле отстранило две от предложенията в конкурса защото били прекалено ниски. Не могли да и докажат защо. То като не искат нещо да ти го докажат и господ не може да ти го докаже. НИКАКВИ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА ЗА МАГИСТРАЛИ при магистралите 30% от кинтите се "усвояват".
17
2
 
9
 
! Отговори
Повервайте му преди 8 години
Щом "уверява",значи лъже,като правчански
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДишевПез годините Сидеров доказа, че е истински български патриот и националист и нищо не може да сломи волята му. Вярвам, че и като президент ще отстоява идеалите си. На България и са необходими не само политици, а и силни държавници. Сидеров ще докаже, че ги имаме.
15
0
 
12
 
! Отговори
Верваме ти! преди 8 години
Явно, случайни хора са спечелили търг за 1 000 000 000 лева.
14
14
 
6
 
! Отговори
Дишев преди 8 години
Само Сидеров може да стабилизира държавата. С подкрепата на Кремъл той ще може да възвърне предишното уважение към България. Въпреки непрестанните опити от copocoидни израстъци, да го очернят, той продължава стремглаво да набира преднина спрямо опонентите си и да печели сърцата на българите...
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
П***рно драми , театри и слухове някъде в бостана на тъмният Изток ! Как ни се смеят отстрани само !Закривайте я тази територия и никой да не споменава "Държава"!
12
3
 
13
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Златев не се познава с братята по интелект и интереси - Гоце и Боце, както и авера им Доган :) Хумор, сатира и забава !
11
3
 
17
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Цял свят разбра, че спряха парите от ЕС и нашия са наака , но медиите го изкараха герой.....Ся Бокича ши тегли 100-200 трилиона стотинки и ши опрай нещата
10
2
 
12
 
! Отговори
Планета фолк преди 8 години
Златев излиза на преден план. То вече задкулисие няма. Всички са в джаза :) Има всички предпоставки третата българска държава да се превърне в кюрдистан съвсем скоро...
9
0
 
6
 
! Отговори
Шиешо преди 8 години
И аз нямам отношение.
8
0
 
9
 
! Отговори
Джепето преди 8 години
Гльодам бая са се окопали и в метрото твоите приятели май и къща на браточката са построили
7
2
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Борисов - Пеевски - Златев ...Мафията управлява България. Факт !
6
1
 
18
 
! Отговори
Дал Бог преди 8 години
Да ви таковат емигрантите и Танев и Боко и Шишкебапчето.
5
1
 
12
 
! Отговори
КОЙ СЪЗДАДЕ БОКО преди 8 години
Глобална България е сдружение с идеална цел, учредено във вторник от представители на бизнеса, гражданския сектор и медиите или Типинг пойнте архитект на 2 кабинета Борисов.Те дърпат конците задкулисно. Оператор е Отворено общество на Джордж Сорос.dnevnik.bg/bulgaria/2002/11/13/140641_globalna_bulgariia_subra_biznes_grajdanski_sektor_i/Сред учредителите са: Сашо Дончев шеф на Овергаз Валентин Златев изпълнителен директор на Лукойл България, един от акционерите в
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярваме, Златев, вярваме. Ние за интернет не сме чували и каквото ти кажеш това е вярно. Олигарси като теб ще отговарят един ден пред закона и пред народа за кражбите и търговията с влияние.
3
0
 
23
 
! Отговори
zeus преди 8 години
И това, че играеш Белот с Баце няма никакво отношение към това, че Лук е все на счетоводна загуба и не му се прави данъчна проверка. Днес шефа на руския Лук каза, че рафинериите им извън Русия правят печалба от 7 долара на преработен барел.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да никoй няма отношения,няма кой даве разпердошини.Така сте намерили осигорявате на ГЕРБ гласове и си правите каквото си искате.Копувате плащате със наши пари,и после ни еб....е мамата.За вас картечница.

Спонсорирани публикации