Хем сме бедни, хем и не знаем как да харчим!

Експерт: Не само доходите определят дали сме финансово добре
18 фев 2016 13:52,
107
Хем сме бедни, хем и не знаем как да харчим!
Снимка: Архив Reuters

Част от хората не могат да покриват непредвидени разходи. Една от причините е, че доходите не са достатъчно големи, но има и друга - някои хора не знаят как да харчат. Това мнение изрази в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Иван Стойков от "Моите пари".

"Когато харчим повече, отколкото изкарваме, влизаме в една спирала на задлъжнялост", коментира експертът.

По думите му има случаи, когато хората имат добри доходи (1500-2000 лева), но пак се оказват в ситуация на невъзможност. Това се случва особено, когато имат един или повече кредити и не могат да ги обслужват.

Според експерта не е от значение само размера на доходите, а и как се управляват парите, за да се определи дали един човек е добре финансово или не.

"Разходите трябва да се планират. Разходите са тези, които могат да направят един човек със сравнително добри доходи беден човек", обясни Стойков.

Експертът коментира и тенденцията тегленето на кредити да намалява, а влоговете да се увеличават.

"Това не означава, че българинът е станал по-богат, а че си остава предпазлив и объркан какво може да направи", коментира Стойков.

Според него това, че парите на фирми и домакинства стоят в банките, не е радостна новина, тъй като тези пари не "работят интензивно".

"Носят някакви лихви на техните собственици, но те са много ниски", заключи експертът.

Чуйте целия разговор във видеото Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: паридоходиразходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
9
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Бедни сте, а трупате пари в банка. После ги давате на ало измамници или умирате на 50 от рак на белия дроб или цироза. После децата ви изпиват и изпушват парите и отново се завърта колелото.Тук някакви 'икономисити' с купени от УНСС дипломи разправят как това било правилния модел. Е нЕма такава държава! Не!
22
4
 
16
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Тук хората теглят заеми за да посрещнат празници, ПРАЗНИЦИ!
21
3
 
17
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Това хубаво ама не е важно, както казва илюмината рокфелер - "не се бой от високи разходи а от ниски приходи". Така, че пак претопляне на манджи и стоварване на вината върху хората за да се отклони вниманието от факта, че в България труда се заплаща престъпно ниско.
20
3
 
4
 
! Отговори
незапознат преди 8 години
Този икономически модел няма статистически модел, тъй като е под сто години като история.Идеята някой да консултира срещу пари опорочава модела на развитие, тъй като вкарва допълнителна неизвестна, която е подставена да проповядва, че спестените пари пари са лоши пари, т.е.ДАЙТЕНИГИИИИИИ!!!.Въпроса е, че всеки спестил пари е и може да се превърне в ЧАСТЕН ИНВЕСТИТОР за дължавата, в която живее. НО КРАДЦИТЕ ИСКАТ ДА ПРИБЕРАТ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПОГЛЕД в съдружие с НАСТОЯЩИУПРАВЛЯВЯЩИ
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"за да съберат някакви мизерни 5000 лв който пари в нормална държава се изкарват с 2-3 месеца работа"Колко струва наема в нормалните дуржави? Колко струват задължителните осигуровки, такси. Колко струват услугите в нормалните държави?
18
3
 
15
 
! Отговори
сс преди 8 години
хем е прав икономиста хем не е прав е защото найстина има такива хора кавито ги описва вземат да речем за стандарта на БГ 2000 лв месечно което си е ок но пак са много задлъжнели.... и не е прав защото масово хората работят за 500 лв. кво планиране да правиш с тези пари като до никаде не ти стигат само за текущите нужди, ай да ми обясни как може да се спестява и отделят пари за черни дни от 500 лв заплата????
17
6
 
18
 
! Отговори
До Един Българин преди 8 години
Много на дребно мислиш и гледаш в паницата на хора който цял живот са работили. Тях питал ли си ги за колко години са ги събрали тези пари от колко неща са се лиши ли , за да съберат някакви мизерни 5000 лв който пари в нормална държава се изкарват с 2-3 месеца работа а с пенсия за 2 месеца. Горките хора са събирали пари за внуците си и за черни дни да имат някой лев дадат на внука и т.н а разни *** с лъжи им ги отмъкват а хора като теб им държат сметка от къде имали 5 бона и защо ги имат.
16
11
 
9
 
! Отговори
бай Тошо преди 8 години
Ще ме търсите, ама няма да ме намерите!
15
4
 
12
 
! Отговори
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО преди 8 години
Не всички може да се родим евреи!
14
5
 
2
 
! Отговори
do 15 преди 8 години
a zabelqzal li si 4e imana ne pi6at vsi4ko tava za alo izmamite e edna mrasna propaganda ,daje skoro bqxa pisali za edna baba ot edno selo a tq jiveela s 150 lv pensiika ot kade da gi dade vsi4ko e izmislica
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пример за хора който не знаят как да харчат са тия в парламента, как да знаят как да харчат като парите не са техни.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да се научи човек как да харчи му трябват пари . Сега при 400 лв. заплата как да ги харчиш . Например 200 лв. за ток , вода и парно . След това храна за 300 лв. Значи до тук - 100 лв. След това обувки , дрехи и т.н . НЯМА . Хайде сега ги харчете другари назначени капиталисти .
11
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
nqma da qdete pasti samo xlqb tova iska da kaje statiqta tai 4e prevete si smetkata
10
4
 
8
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 8 години
Може още!И ощеИ още
9
5
 
8
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Вие нямате, за да имам Аз!
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То нека минималната работна заплата да е 1000лв, а цените да са същите като сега, та да видим дали не знаем как да харчим. Амам от пишман икономисти да ти казват че с 500, и с 2000лв живееш еднакво добре, стига да знаеш как да харчиш.
7
3
 
8
 
! Отговори
отдавна казано преди 8 години
Хем гладни, хем курназ!
6
5
 
8
 
! Отговори
до неразбралите преди 8 години
На *** човек не му отива да има пари!
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Спондж БобПари и да ти дам, като нямаш акъл как да ги похарчиш ...А, ако имаше акъл, щеше да имаш и пари ...
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахте ли го сега този световно известен Иван Стойков от Он Еър?И малкото което имате не го заслужавате, не можете да харчите правилно!Защото сте будали - плащате ток, ромите не, събирате пари зе лечението на болните си деца и родители, а имате златни залежи за милиярди, давате пари за гумени турски домати, а земята ви дар Божии, прости сте и затова ще сте мизерни!

Спонсорирани публикации