Гараж за 466 хил. евро – може, ама в Челси

Средната цена на имот там е 2,4 млн. паунда
Обновена: 19 фев 2016 12:58 | 19 фев 2016 12:14, Бойчо Попов
11
Гараж за 466 хил. евро – може, ама в Челси
Гаражът за 466 000 евро. Снимка: Savills

В лондонския скъп квартал Челси един гараж смени собственика си за цена, на която на други места може да се купи еднофамилна къща. Гаражът в близост до Хайд Парк бе продаден за 360 хил. паунда, или 466 хил. евро, на търг, проведен от компанията за недвижими имоти Savills. Началната цена бе 180 хил. паунда.

На кого вече принадлежат 13-те квадратни метра за паркиране в края на задънена улица в квартала, засега не е ясно. Известно е само, че купувачът е наддавал онлайн, предава DPA.

Аукционът в британската столица бе проследен с интерес, тъй като и самата начална цена бе знак за това, че чаканото и с надежди, и с опасения "охлаждане" на пазара на жилища все още не е налице. Резултатът от търга потвърждава това - желанието за придобиване на недвижими имоти от всякакъв вид в британската столица остава високо, коментира DPA.  

Ръководителят на отдела за търгове на Savills Крис Колман-Смит не е изненадан от резултата.

„Челси е много желан жилищен район с хроничен недостиг на места за паркиране", каза той след търга. „Средната цена на имот тук е 2,4 млн. паунда. Който е инвестирал в къща в югозападната част на Лондон, а също има една или две коли, няма да изпусне лесно такава възможност“.

Особено след като цената на продадения сега гараж на Brompton Road изглежда доста скромна в сравнение с други.

Основателят на компанията за недвижими имоти Foxtons Джон Хънт наскоро получи разрешение да изкопае пететажно мазе под имота си в Кенсингтън за своята автомобилен парк. Той ще създаде реплика в по-малък мащаб на виенското колело „Окото на Лондон", в което предприемачът възнамерява да вкара колекцията си от Ferrari-та. А френското посолство, което е в непосредствена близост, напразно се опитва да спре проекта, като се позовава на съображения за безопасност.

Във вторник пък британската статистическа служба ONS публикува актуална статистика за имотния сектор в страната. Според нея цените на имотите във Великобритания са скочили през миналата година с 6,7 на сто до средно 288 хил. паунда. Лондон защитава имиджа си на скъпо изключение – в столицата цените са скочили с 9,4% до средно 536 хил. паунда.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ги изгонят от ЕС спокойно ще могат да задраскат три нули от цените. Ако са с евро още. Ако си върнат паунда ще прибавят нули без увеличаване на покупателната стойност. Виж ако сложат лика на Дейвид Бауи или мистър Бийн ще се спасят от неконтролируема инфлация.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До номер 6 Заповядай на гости и ще разбереш дали живея в панелка
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Челси е едно кварталченце у ЛОндон ,където ,ако си милионер не важиш !Трябва да си милиардер ,та да бива работата горе-долу !Мейфеър ,Белгравия ...са другите ,подобни на този )Разбираемо ,че не са популярни у нас )И по-добре ))
5
2
 
5
 
! Отговори
до №5 преди 8 години
Абе умник, за какви имоти говориш, кой та знай в ква миз.ерна и мухлясала панела живееш, както и 90% от българите дет визираш. Това не е привилегия, това е наказание!
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само българите не разбраха , че да притежаваш имот е привилегия и отговорност Само тук не оценяваме имотите си защото повечето са даром Само тук си мислим че трябва да са евтини .....не приятели , имотите трябва да са скъпи
3
0
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Само ЧеСЛи, оле !
2
1
 
7
 
! Отговори
Чесли преди 8 години
"Гараж за 466 хил. евро може, ама в Чесли" ....!!!Не го знам къде е това място "Чесли"...***, по-***....журналист !
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вода ,ама топла )))?!Браво ))Имаме откритие )))))

Спонсорирани публикации