KTБ осиротя – пак само с двама синдици

Лазар Илиев е освободен от Фонда за гарантиране на влоговете
Обновена: 2 мар 2016 17:37 | 2 мар 2016 16:55,
7
KTБ осиротя – пак само с двама синдици
снимка: ФГВБ

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са вече двама. Това става факт, след като Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) е освободил Лазар Илиев. В резултат банката вече се представлява от двамата постоянни синдици Кристи Христова Маринова и Ангел Николов Донов. Те бяха избрани от списък с над 30 кандидати за банкови синдици през ноември миналата година, като заеха мястото на Росен Ангелчев, който тогава бе отстранен след критики на премиера Бойко Борисов.

Решението е вписано по партидата на КТБ в Търговския регистър днес, в 14:04 часа, показва справка на Investor.bg.

От банката не коментираха какво налага освобождаването на Лазар Илиев и дали е в резултат на намерението на финансовия министър Владислав Горанов да поиска от ФГВБ да освободи синдиците на банката, което той изказа още на 26 февруари, петък.

От ФГВБ не бяха открити за коментар, но най-вероятно ще излязат с официално съобщение за промяната, както информираха и за смяната на Росен Ангелчев през ноември 2015 г.

Напускането му бе по собствено желание, като заедно с Илиев първи влязоха в КТБ през март 2015 г.

Кой е Лазар Илиев?

Лазар Илиев притежава многогодишен опит като юрист в банковата сфера. До предлагането му за временен синдик на КТБ Илиев работи като главен секретар на Сметната палата, където преди това, между 2011 и 2014 г., е директор на дирекция „Административна дейност“. От 2002 до 2010 г. работи в Централна кооперативна банка, първоначално като директор на дирекция „Правна“, а през последните шест години - като член на Управителния й съвет и изпълнителен директор.

В периода от 1993 до 2002 г. Илиев е главен юрисконсулт и директор на дирекция „Правна“ в Първа инвестиционна банка АД. Преди това, от 1989 до 1993 г., е работил като юрист в управление „Правно“ на БНБ. От 1988 до 1989 г. е бил стажант-съдия в Софийския окръжен съд.

Лазар Илиев е магистър по право от СУ „Климент Охридски“. Притежава квалификация от Austrian Bankers College. Притежава високи организационни умения и компетенции в областта на правото, икономиката, финансите и управлението на работните процеси, придобити в хода на професионалното му развитие. Владее английски и руски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Лазар Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека взе парите и каза чакай малко.Пирамиди Фараони и прецакани за милиони.
6
0
 
1
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Нема синдик,нема сюндюк. Докарайте един пин руснак и той ще Ви обясни всичко безплатно. Рекох.
5
0
 
1
 
! Отговори
петкан дивака преди 8 години
Да не излезе че е колега на Василев в ЦКБ,когато бил там
4
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 8 години
синдиците дозаметоха следите...
3
0
 
4
 
! Отговори
Козлов преди 8 години
Абе тия синдици къв дялт в тая банка? Пазачи ли са?
2
0
 
5
 
! Отговори
alf преди 8 години
ОТ ВЛЕЗЛИТЕ ДОСЕГА СИНДИЦИ СЕ РАЗБРА ЧЕ СА ИЗВЪРШВАЛИ И ДОПЛНИТЕЛНИ СЧЕТОВОДНИ ОПЕРАЦИИ. ОСТАВА ВЪПРОСА ДАЛИ ИМА НЕЩО ЗАМЕТЕНО, НО СЛЕДИТЕ ИМ ВСЕ ПАК ОСТАВАТ.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 млрд. се изпариха без да има нито един виновен браво на "съда", а на всичкото отгоре платихме 1.5 млн. за някакъв безмислен доклад от който никой нищо не разбра.

Спонсорирани публикации