Петролът продължава да поскъпва

Може да видим устойчива цена от над 30 долара за барел
7 мар 2016 11:44, Бойчо Попов
40
Петролът продължава да поскъпва
снимка: Ройтерс
Цените на петрола скочиха в понеделник, продължавайки ралито от миналата седмица, което повиши бенчмарковете на суровия петрол с над една трета спрямо тазгодишните минимуми, след като затягащото се предлагане и подобряващите се глобални перспективи засилиха надеждите за възстановяване на пазара, съобщава Ройтерс.
 
Фючърсите върху петрола сорт Брент с доставка през април се търгуват за 39,38 долара за барел към 8:45 ч. българско време, което е с 66 цента по-високо от последната им цена. Това е с над една трета над дъното, ударено през януари, когато цените се сринаха до нива, невиждани от 2003 г. насам.
 
Фючърсите върху американския суров петрол се търгуват за 36,61 долара за барел, което е с 69 цента над последната им цена.

„Изглежда сякаш петролът е достигнал някакво дъно и може би ще видим устойчива цена от над 30 долара, може би дори достигайки до 40 долара в някакъв момент“, казва Бен Ле Брун, пазарен анализатор в OptionsXpress.
 
Според Ле Брун по-добрите икономически перспективи вдигат цените: „Макроикономическата картина взима предвид всички ъгълчета на света и тези ъгълчета се подобряват. И заради това цената на петрола се повишава“.
 
Анализаторите казват, че добрите данни за заплащането в САЩ са засилили пазарите в петък и в ранния понеделник, но сега вниманието се измества към Азия.
 
Според Morgan Stanley сред ключовите политически цели в програмата на Конгреса на народната партия на Китай, който започва годишната си сесия тази седмица, е включено и „облекчаване на пазарните бариери за транспорт, петрол и газ“.
 
От гледна точка на предлагането американските енергийни компании са намалили добива си за 11-а поредна седмица до най-ниското си ниво от декември 2009 г., показаха данни от петък. В същото време компаниите намаляват и разходите. Сондажните компании са премахнали осем петролни кладенци в седмицата, приключила на 4 март, което сваля общия им брой до 392, показват редовните данни на компанията за петролни услуги Baker Hughes.
 
Отвъд перспективите за затягащо се предлагане трейдърите казват, че промяната в настроението също вдига цените, като те затварят къси позиции и се отказват от залози върху допълнителен спад на цените.
 
Данните за търговията показват, че броят на късите позиции по договорите с американски суров петрол – които биха спечелили от по-ниски цени, се е понижил с над четвърт от средата на февруари, като се отварят много нови дълги позиции, залагащи на повишаващи се цени.
 
Рик Спуунър, главен пазарен анализатор в CMC Markets, казва, че „има добра перспектива Брентът да удари 40 долара и това може спокойно да се случи в следващата търговска сесия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: цена на петрола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Колио преди 8 години
До занзибар немската армия е нямала шанс защото русия технологично и промишлено е била по тазвита да не говорим и сега спрямо сащ орьжеино.То с фризьорки и маникюриски впина не се води само се надуват икономически балони.
17
1
 
2
 
! Отговори
Аз съм №35 преди 8 години
Производството на злато в РФ и КНР стигна рекордни нива. Русия изпревари Австралия. Докато Канада има нулев златен запас! Златото на САЩ е много неясно по количество, кое е тяхно, кое - не. Не връщат златото на Германия, което прибраха след ВСВ, въпреки че немците си го искат. Ще стане интересно, ако на янките им изреват: "Картите долу!". Май ще заприлича на ковбойски филм!Ще добавя, че юанът стана вече резервна валута.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато главата ти не разбира от високи технологи, добре е да си мълчиш като добре възпитан зад.ник. Във военната сфера са най-високите технологии. Всичко най-стойностно преминава в гражданската сфера. В това състезание руснаците винаги са били много силни играчи и не еслучайно, че са на второ място в света по износ на оръжие. Русия е крупен износител на зърнени храни, риба и морски продукти, водка, дървесина. Не само на нефт и газ! В момента изкупуват огромни количества злато. Както и Китай.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Занзибар 31 - 33Занзибар е била силен, само когато беше сам! Като стана Танзания не е толкова силен. Абе крети,защо не мислиш, преди да започнеш да редиш мъдрите си мисли? В историята "ако" няма! Ако.то мирише! Горките Балкани, ако България обхващаше 2/3 от тях! А Гьобелс и Химлер и сега можеш да ги изучаваш, много ще научиш! Сега вече можеш да си купиш "Майн кампф", само че такава тъпня нормален човек не може да прочете!
14
2
 
1
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Колкото и минуси да слагате, сополанковци и дъртаци необразовани, фактите са си факти, а те са, че немската армия е нямала шанс, просто защото е воювала срещу всички останали световни сили и защото Хитлер се е забавил с атомното оръжие. Иначе сега щяхме да изучаваме Гьобелс и Химлер, България щеше да обхваща 2/3 от Балканите и т.н.
13
3
 
3
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До АнонименИ наблюдавам следният феномен - русофилите са също толкова едностранчиво гледащи на нещата, колкото и хамериканските блюдолизци! Без разлика, по едните има червени сърпове и чукове, по другите бели и сини звезди. Бъдете БЪЛГАРОФИЛИ, бе, овце!
12
3
 
2
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Нито една армия в нито един момент от тези четири години 1939-42-а година не е имала капацитета и разработките още повече предимствата на Вермахта, про-руски смотан чепик! Едното колко поколения бяха отгледани да плезят езици и забелват белтъци по руското, са още толкова ли трябва да минат, за да се спре поамериканчването??? Как пък няма да се отгледа едно, само едничко, е такова, нюню, поколение от БЪЛГАРОФИЛИ! България е била силна, само когато е била сама!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Хайде не се пеняви толкова фене на нацистите?! Ако искаш баааавно да ти повторя - на страната на нацистите срещу Червената армия се бият армии от половин Европа и доброволци от целия СССР, като само българския цар отказва да изпрати такава на източния фронт! Помощта ни е само логистична. Иначе как мислиш щяха да стигнат до Сталинград? Та къде казваш са сега другаря ти Гьобелс и наследниците му, а... Кой им е крив, че са си правили сметките без кръчмар и са нападнали СССР?
10
1
 
5
 
! Отговори
До №13 преди 8 години
До Ха-ха-хаИ ти мислиш, че Техеран не е съгласвал това с Москва? На батко наивното даун.че! Че е видял проолука и ...юруш на маслинките! Иран е Персия, също е бил империя и там има много умни и подготвени хора. В момента преговарят с руснаците за купуване, а даже и за лиценз за производство на С-400 "Триумф". А ти мисли! Поне се упражнявай в мислене.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 24Какво са "помагали" "съюзниците" бе, умник? Това, ме откриха 2-ри франт преди Червената армия да влезе в Берлин ли? Или че са снабдявали с оръжие и боеприпаси Червената армия, равняващо се на 1/10 от общото и е плащано със злато? А на страната на нацистите са се сражавали стотици хиляди - румънски, унгарски, финландски, италиански войски, както и доброволци от Прибалтика, Украйна и Кавказ... Знаем крайният резултат за "умника" Гьобелс и сподвижниците му!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е ПОВОД ВЕДНАГА НА МИНУТАТА ГОРИВАТА ДА СЕ ВДИГНАТ С 1 ЛВ. 25 СТ. И 25 ДЕСЕТИ!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,В хода на войната установихме, че руският войник е много по малко зависим от германския от снабдяването с боеприпаси, храна, дрехи, ГСМ...! Месеци в обкръжение без никаква връзка с Кремъл и продължават не само да са живи, а и да се сражават!'' - Халдер, НГЩ на Вермахта.
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17 Ти май живееш в някакъв друг свят. Нищо не са разбили руснаците, и при това воюват срещу цивилни, въоръжени с автомати и гранатомети. В момента има примирие, защото нямаха никакъв напредък.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"нискотехнологичното" оръжие на руснаците го видяхме в сирия - с няколко самолета и за няколко месеца руснаците разбиха цялата отглеждана, въоръжавана и финансирана отвън сг.ан. В същото време "високотехнологичното" оръжие на Щатите затъна в няколкогодишна война с ИД, от която Ид излезе по-силна отпреди:))
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доно поскъпне петрола малко, защото следващите бежанци ще са от Русия !
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще загине малко по бавно.Вместо за 9 септември, както прогнозираха родните специалисти Инджев и Одисей, някъде за 7 ноември ще са финиш. И тогава тук ще има теми само за мъдрото управление на Бойко Борисов!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, диверсификаторе!" ...се размечта на глас, като се появи някога конкуренция на газовия пазар, "ние да транспортираме или да купуваме, или да продаваме". Само дето никой не се осмели да го попита откъде ще дойде газът, който ще разпределяме, кога ще дойде и най-вече на кого ще го продаваме.."
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нефтът ще остане до 40$, толкова колкото шистовите компании да не могат да оцелеят. Този път саудитци и руснаци играят заедно.

Спонсорирани публикации