Облигационна емисия попълни касата на синдиците на КТБ

10,151 млн. лева са събрали те през миналата седмица
28 мар 2016 16:44,
2
Облигационна емисия попълни касата на синдиците на КТБ
снимка: Ройтерс

Точно 10 151 029,70 лв. събраха синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) от предприети от тях правни действия по осребряване на вземанията на банката през изминалата седмица. Това става ясно от седмичния отчет на Ангел Донов и Кристи Маринова за периода 21-25 март, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Най-голяма част от вземанията - над 10,138 млн. лв., са от падежирала облигационна емисия. Тъй като при съставянето на документа се спазва търговска, банкова и професионална тайна, не се уточнява дали ценните книжа са държавни или корпоративни. Но по всяка вероятност става дума за вложения в чуждестранни държавни ценни книжа.

От физически лица по дължими от тях кредити синдиците са възстановили 5 554,43 лв., а 7 430,46 лв. са вземания, класифицирани в графа „други“.

През миналата седмица синдиците са провели срещи с представители на Министерството на финансите и ФГВБ и са изпратили покана до Българска народна банка за участие в процедура по продажба на притежавани от КТБ обикновени акции в неназовано акционерно дружество. Както броят на книжата, така и самото дялово участие не се упоменават.

От отчета става ясно, че се работи по одитирането на годишния отчет на банката, а по всяка вероятност и на ТБ „Виктория“, която е еднолична собственост на КТБ.

Донов и Маринова са изпратили отговор до Сметната палата с банкова информация относно имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Периодът на искането е от 6 ноември 2009 г. до 6 ноември 2014 г.

До Софийски градски съд пък са изпратени готовите списъци, които синдиците правят според разпоредбите на Закона за банковата несъстоятелност, касаещи приетите от синдиците вземания, по които не са направени възражения, на неприетите вземания, за които е подадено възражение пред съда и за приетите вземания, които са оспорени пред съда чрез възражения. 

Още икономически новини - в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
".............попълни касата на синдиците"Много точно казано.Сега синдиците ще имат кинти да си харчат на воля за "консултации", "оценки" и какво ли не още.ТОЧЕНЕТО да започне СЕГА!

Спонсорирани публикации