Hyatt "откри" България

Трябва да се позиционираме във високия ценови сегмент, смята Ангелкова
17
Hyatt "откри" България
снимка: Ройтерс

Международната хотелската верига Hyatt International стъпва в България. Това обяви на форум Hotel & Tourism Investment Forum министърът на туризма Николина Ангелкова.

Първият хотел на веригата ще бъде в София в района на паметника на Васил Левски. Ангелкова отказа да уточни дали ще бъде в съществуваща сграда или ново строителство. 

Днес в Министерството на туризма предстои среща с представители на веригата, след което ще бъде предоставена подробна информация.
 
Hyatt International има планове за разширение и по Черноморието, но първо искат да пробват пазара в София, стана ясно от думите на министъра, цитирана от Investor.bg.

Ангелкова сподели, че се водят разговори с други хотелски вериги от висок клас, сред които Marriott International, която в момента проучва задълбочено пазара.
Целта е България да се позиционира във високия ценови сегмент, защото „марките с високо качество водят след себе си и своите клиенти”. Затова Ангелкова е уверена, че България може да привлече платежоспособни туристи.

Има още пет международни хотелски вериги от  висок клас с интерес към българското Черноморие  и по-конкретно към курортите – Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена. Засега те са на етап проучване на пазара, коментира Николина Ангелкова. 

За намерението на Министерството на туризма да привлича у нас по-висок клас туристи стана ясно преди дни, когато министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че се обмисля въвеждането на доброволен етикет за качество, насочен към хотелите и ресторантите от висока категория.  Така се очаква да бъде насърчено посещението на туристи в България в обекти от висока категория. 
 
Очакванията на туристическото ведомство са до пет години да бъде постигнат ръст от 20 на сто в този сегмент. По думите й се отчита тенденция за ръст на туристите в четири- и петзвездни хотели у нас. За 2015 година туристите в тези хотели са нараснали с 4 на сто. Така 11 милиона нощувки, от общо 21 милиона миналата година, са реализирани в хотели от висок клас.

Общият ръст на чуждите туристи у нас за последните десет години е 40%, каза още тя. За миналата година те са били 7,1 милиона. Ангелкова изрази очаквания тази година броят им да нарасне значително. Туризмът формира 13 процента от БВП, пряко заети в сектора са 92 хиляди души , а общата заетост с непряко заетите е 382 хиляди души.

Ангелкова подчерта усилията на правителството за подкрепа на туризма, като посочи, че са инвестирани 340 милиона лева в шест пречиствателни станции и канализационни мрежи по Черноморието, за да се гарантира чистотата на морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Hyatt HotelsHyatt
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
made in bg преди 7 години
Да не останат само приказките на тази ***, където нищо не постига в туризма а само плямпа
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо вместо хотели не вземат да отворят някой завод. Не ме интересува дали ще привличат богати клиенти. Интересува ме да има къде да работя и не като барман и шофьор а от нещо да правя нещо друго...производство му е майката.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, защо Ангелкова и в статията са пропуснали да кажат, че новия хотел ще го строи първия приятел на Бойко- Валентин Златев??
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко рефлектира върхуБългария и трябва да освободипремиерския пост.
7
1
 
7
 
! Отговори
gio преди 7 години
това министрство е пълен майтап, а и ако всички хотели излезнат на чисто дялът му от БВП ще е поне 20%
6
2
 
3
 
! Отговори
1977 преди 7 години
До Анонимендо 4Ти откъде знаеш?в "работническо дело"нямаше такава информация!значи е така!!!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се пазят от престрелки.
4
2
 
8
 
! Отговори
Коки преди 7 години
някой знае ли кой е мафиота, придобил за "без пари" сградата на киното и хотел "Сердика"? Говореше се че са на офшорките на някой от Герговците - рекламния или панаирния?
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ БГ нямаше преди 10-ти ноември.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе Бойко, махни я тая, че вече рефлектира върху тебе, че я държиш още. В бранша никой не я уважава, пълно презрение. По срещите я правят сама да си говори.
1
4
 
15
 
! Отговори
Йохохо преди 7 години
Само клиентите-туристи да си идват с бронираните жилетки!