Браншът чака над 10 млн. чужди туристи по морето

Бизнесът обаче не можел да привлече родните туристи
16 юни 2016 10:01,
50
Браншът чака над 10 млн. чужди туристи по морето
Снимка: архив Reuters

Повече от 10,3 млн. чужди и родни туристи се очакват по българското Черноморие това лято. Това каза Румен Драганов от Института за анализ и оценки в туризма пред "Фокус".

Той уточни, че у нас ще пристигнат туристи главно от Централна и Източна Европа. Традиционно най-много летовници се очакват от Германия, Великобритания, Румъния, Гърция, Турция, Хърватия и Полша. Според Драганов обаче туристическият бранш все още няма маркетингова стратегия как да привлича повече българи.

"Продължаваме да наблюдаваме процеса, при който българската Черноморска ривиера – каквото и да означава това, няма единна рекламна стратегия на българския пазар. Поради тази причина чувам оплаквания в последните дни от различни туристически деятели, ако може журналистите да спрат да спекулират с темите, свързани със Слънчев бряг и замърсения плаж във Варна, който години наред е така. Но в същото време Черноморската ривиера не излъчва нито едно позитивно послание към българския пазар“, каза още Румен Драганов.

Според него въвеждането на единната система за туристическа информация ще помогне за изсветляването на бизнеса у нас. Това е възможност обектите да се управляват по-добре и по-организирано от бранша, допълни Драганов. Въпреки това, от системата - по начина, по който бе приета от МС, има какво още да се желае, уточни председателят на Института за анализ и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Blanc преди 7 години
Minalata godina imalo 37 miliona turisti. Po finansovite otcheti na Goranov. Tasi godina 10 miliona. Kolkoto, tolkova.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анализатора се изказа, 200 хил.Само Слънчев Бряг има капацитет от поне 200 хил. Те на макдимум 2 седмици нали си ходят. Или те 3 месеца едни и същи седят. Сметни си 3 месеца 200 хил. На 2 седмици, 1.2 млн. само в Слънчев бряг. Място има, туристи няма.
39
0
 
3
 
! Отговори
Nikolay преди 7 години
Не е важно дали са 10,3 милиона,или 5 а качеството!!!Франция е най-посетената страна в света,с около 18 милиона туристи повече пред вторият САЩ, и с около 23 милиона туристи повече пред третите Испания.Но и двете държави печелят повече от Франция.А и тази година при нас ще ги следят от НАП така че очаквам доста слаб сезон!!
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе туризъм, който разчита на русофилско-мутренски хотелиери и руски туристи, пиши го бегал.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Този чува ли се какви ги измисля; та българската инсфраструктура,почивно-леглова база и кадрови потенциал за обслужване са за 200 000 максимум 280 000 летовници на сезон по морето.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И есента започват оплакванията как били на загуба. Гледах чартърите Варна и Бургас - същите като миналата година са. Юли до средата на август с 3-4 повече от минали години.
35
0
 
3
 
! Отговори
Къмпингуващ преди 7 години
По родното черноморие се подвизават само някакви, вживяващи се като феодали-робовладелци. Искат със студенти(трици) да ловят туристи(маймуни). Е няма. Не минава номера.А за тези, които са решили да си изкарат приятно(като мен), винаги могат да намерят място близо до плажа, да се забавляват. По три дни на всяко място, няма да им стигне отпуската. Който търси намира начин и за всеки влак си има пътници.
34
1
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
Чакаме ги , ама ги няма!Няма никой в Кранево, Балчик, Албена, Каварна и Шабла!Къде ли са?
33
1
 
5
 
! Отговори
поръчкови журналя преди 7 години
Сменете заглавието на "Да спасим бизнеса на Митьо!". И Слънчев Бряг и Златните спешно имат нужда някой да спасява Митьовците им от фалит, че като няма достатъчно клиенти се избиват за всяко парко място. Европейските баби не паркират в курортите, а младата клиентела вече ходи в други държави и настана криза...
32
1
 
6
 
! Отговори
дон Пичозо преди 7 години
Очакват се ?! И продължават да се очакват ! И ЩЕ продължават да се очакват !
31
1
 
5
 
! Отговори
дон Мафиозо преди 7 години
Продавам на ниски цени и винаги ще имам клиенти!Алчните и прости силяндури не могат да си избият наемите и ... фалит!
30
3
 
5
 
! Отговори
made in BG преди 7 години
Доста за късали от "Бранша" всеки ден едни и същи статии , виждаш ли много туристи ще има.Незнам кой луд ще ходи на БГ морето освен децата от Британия и Шведи да си правят балконик и да уринират където си искат , да се друста до козирката. Пълна скръб и мизерия това е истината. Не думи трябват а дела - това липсва. Хвалят се като селски кмет на мегдана и като отидеш кюрав турист няма ............. смешна работа
29
2
 
10
 
! Отговори
Главния преди 7 години
Мой братчед си купи хотелче за 7,5 милиона еврака. Сега се оглежда за втори. Бачка с един и същи персонал вече 3-та година. Всички доволни. Безплатна закуска за персонала, обяд и вечеря - 2 лв. общо. Спят в хубави бунгала. Раб. ден - макс. 9 ч. Два дни е седмицата почивка. На две смени се работи. За ресторанта купува всичко не от кауфланд , а от едно село - направо от производителя. И туристите идват пак и пак.
28
2
 
5
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 7 години
Стига сте писали глупости!!!!Къде са тези хора??Туристите са по зле от миналата година,по бедни и по бедни идват.Как да идват българи на нашето черноморие като всичко което се продава е най-ниското качество а на адски високи цени?Сами си го направихме и по зле става изгонихме хубавите туристи,и сега ще се молим на бедняците да купят нещо ...Всичкото ни е такова!!!!!
27
1
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
ДО Zzz-- хахаха само да уточня - не се казват лайнушини )хахах а по Бургаски понеже съм кореняк - се казва--настъпаха меки миди ахахаха Сезона е открит грандиозно- в него учатсваха заслужилите народни артисти-"Магарета Очички 'Крави" Телета Пъпеши - на закриването ще има заря с базукита и бой с томахавки--в новия епизод ще липсват някои от артистите от първи епизод- понеже не са използвали дубльори в опасните сцени- за вторият епизод (Закриването) ще има нови артисти - входът е безплатен
26
2
 
3
 
! Отговори
мкм преди 7 години
то няма никой сега.кви 10 000 000.резервации се отменят.и ще има много фалити(((( и още повече намаляване на бр.осигурените
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28 Я кажи кой е тоя ресторант с изглед към стария град? Кажи бебай панко
24
3
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
До Аз от селоТрябва да попаднеш на правилното място, показано от твой човек на морето.Без твой човек - така става!
23
6
 
15
 
! Отговори
Аз от село преди 7 години
Отивам на море, и сядам една вечер да вечерям в Несебър, в ресторант с изглед към стария град. Има ли от това - няма. Има ли от това - няма. Има ли от онова - няма.Накрая какво излезе - има само най-скъпите риби, и скара. Няма супа, няма пържена дребна риба... Ей, аз съм провинциалист, дай ми пържена риба и студена бира... А стопанина се изцепил с чехли, къси *** и нагоре гол и турбо черния мергел.. .Разговаряйки с някакъв го чувам да казва, "бръснем ги, сега е жътва а сезона къс"
22
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
морето става от сега до средата на Юли и после средата на Септември ако е хубаво времето. В баш сезона, как му казват си е жива мъка изпълнена с алкохолици и бедняци от Русия и Англия, полуолигофрени от дълбоките села в България... Не мерси!!!

Спонсорирани публикации