ЧЕЗ инвестира 66 000 лева в мрежи в Западна България

Компанията реконструира мрежи в Ботевград, Елин Пелин и Костинброд
17 юли 2016 12:54,
14
ЧЕЗ инвестира 66 000 лева в мрежи в Западна България
Снимка: архив Reuters

"ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира 29 инвестиционни обекта през юли на обща стойност над половин милион лева. Компанията извършва реконструкция на мрежи ниско напрежение  за 66 хиляди лева. С ремонтните дейности ще се подобри качеството на доставяната електроенергия за клиенти в Ботевград, Елин Пелин и Костинброд.

През месец юли компанията ще приключи обекти в десет столични района на стойност 196 хиляди лева. 48 хиляди лева ще бъдат вложени в Благоевград за присъединяването на 74 нови клиенти.

43 хиляди отделя  ЧЕЗ за реализиране на проекти в област Враца. Там компанията ще изгради външно електрозахранване на католически храм “Успение Богородично“. 50 хиляди ще инвестира през юли компанията в Монтана, по 30 хиляди във Видин и Ловеч.

"Приоритизираме инвестиционните си проекти въз основа на най-належащите за изпълнение обекти. Това ни позволява да спазваме лицензионните ни задължения. През последната година наблюдаваме подобрение на регулаторната среда и се надяваме тенденцията да се запази и възможностите за развитие на мрежата и осигуряване на спокойствието на клиентите да се увеличат“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1,6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика. Само е електроразпределителната мрежа са инвестирани 845 млн. лева, като е подменена една трета от нея, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени наполовина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ЧЕЗинвестиция66 000 лева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Баба ви преди 7 години
Мноу, бе!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 943 милиона за 11 години!!! Няма ли кой да контролира размера на тези инвестиции? Това са само 85,7 милиона на година.
10
1
 
4
 
! Отговори
REI charlz преди 7 години
i otkradna 6 miliona ot danakoplatcite
9
1
 
3
 
! Отговори
r преди 7 години
eeiii 4e6ki muhaliii mar6 obratno v praga investirali 66 000 lv za 10 godini ,6ibani kradci ,4e golimata glava e vklu4en v krajbite ,izgradena mreja zehte investirali bili MAR6 OBRATNo v getoto !!!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що пишете за джобните на шефа, не е интересно :(
7
1
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
това все едно аз да дам 5 лев на някой просяк и вестниците да гръмнат, че спасявам България от бедността.
6
1
 
2
 
! Отговори
Hop преди 7 години
Ste im sprem toka i na tiah.
5
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 7 години
66 000 лева, много инвестирали бе. Че то колата на шефа на ЕВН струва повече.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ви не забивайте кирки в Електромерите на ЧЕЗ , това е наказуемо от НПК това е частна енергийна компания която смуче кръвта на българите като Вампири и е противозаконно действие подкрепяна от продажни Български политици (((
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В българия има места, не далеч от столицата, където от над 10 години тока спира поне по няколко пъти на ден, тъкмо започнеш работа и набереш скорост, и електрозахранването прекъсне, не е стабилно, повреждат се машини, това ти убива всякаква мотивация, само се ядосваш и се чудиш защо п0дяволите си губя времето тук с тия глупости, сега не е спирал цели 3 дни, малкото нормални хора които останахме в този район сме супер изненадани от това, предполагам е временно, но все пак е като някакъв вид чудо.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая "инвестиция" - че това са джобни пари - управителя на софянска вода получава месечно повече?
1
1
 
8
 
! Отговори
Питащт редактора преди 7 години
66 000 лв или 660 000

Спонсорирани публикации