Неясното бъдеще на АЕЦ "Белене"

4 000 души могат да бъдат ангажирани с проекта
3 авг 2016 09:37,
16
Неясното бъдеще на АЕЦ "Белене"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бъдещето на атомната електроцентрала "Белене" продължава да е неясно, а държавата все още не намира изход от ситуацията. Кметът на Белене Милен Дулев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да разкаже повече за моментното състояние на атомната централа и мястото й в града.

Още по темата

"Това е площадката на АЕЦ "Белене", гьолът е бившият първи реактор. Тук има цялата инфраструктура, нужна за построяването на един АЕЦ - бетонов завод, пречиствателни станции, пристанище, ЖП гара. Площадката е поддържана след 1990 г.", коментира Милен Дулев.

От думите му стана ясно още, че според направените изчисления е възможно около 2000 души да работят на площадката на първи реактор. Не по-малко от 4000 пък ще бъдат ангажирани с АЕЦ "Белене" в национален мащаб.

"Има лиценз за ядрена площадка и може да бъде използвана за абсолютно всичко. Това са 2500 декара, които са застроени. Могат да бъдат направени и много други неща. Парите, които са вложени, трябва да бъдат развивани", допълни кметът на Белене.

Той уточни, че се търсят чужди инвеститори, а градът все повече ще привлича туристи с природния си парк.

"Искаме да направим затвора в Белене паметник на тоталитарните режими, които са съществували. Сърцевидната зона на природния парк е на острова, а АЕЦ-ът е на територията на Белене. Част от екипа, който бе на площадката, в момента е в офис в града, а останалата част работи по обекти в други страни", каза още Милен Дулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: БеленеАЕЦбъдеще
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
170 хил евро х 2.00 лв
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо неясно!? край с АЕЦ Белене, русия и нейните реактори! необратимо! надежда всяка тука оставете! развитието на този проект под кавато и да било форма е катастрофа за икономиката ни! реанимиране на трупове!
7
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Всеки божи ден дължим около 300 хил лв вече стана месец 30 х 300 хил = !!!!!!Смятайте г-н Борисов и не ни занимавайте с кюфтетата на Бузлуджа и тем подобни глупости.На тези ви номера могат да се хванат училите недоучили хайляци.Но все пак в тази страна има и други хора и те ви слушат и гледат глупостите,така че по кротко.Захващайте се за работа все пок сте мин.председател а не резач на лентички.Знаем,че идват избори и правите кампания но с всеки ден цъкат по 300 хил лв. от нашия джоб.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако почнем да строим нови сараи на Доган, Първанов, Р. Овч. и другите руски агенти може да се направят още работни места и да се завъртят пари в икономиката. Даже ще си останат в наща икономика :)
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е ясно - в бегето НЯМА бъдеще.
4
7
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
До Discovery И аз не мога да преценя.Комунистите казват ТРЯБВА , *** казват НЕ ТРЯБВА. Ха сега де? Голяма беля ни натресоха *** преди 30г.Ако беше построен тогава, сега вече трябваше да го затворим поради изтекъл експлотационен срок.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ако беше до София или Бургас...
2
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Бъдещето е неясно , но настоящето е пределно ясно.Няма да се строи!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо изглежда, като след бомбардировка?

Спонсорирани публикации