Как иновациите ще променят минния сектор

Към днешна дата тази индустрия се намира в трудно положение
13 сеп 2016 11:07, Екип на Bloomberg
0
Как иновациите ще променят минния сектор
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Иновациите в минния сектор имат важна роля и подпомагат ефективността на извършваните операции. Ако погледнем световната минна индустрия, има много депозити, които са или твърде малки, за да бъдат икономически позитивни днес, прекалено дълбоко под земята, или съществуват други предизвикателства, свързани с тях. Това каза директорът на Координационния център за Централна и Източна Европа на ЕИИТ Кшиштов Кубацки в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му минералните суровини на ЕИИТ са финансирани от ЕС, но и от други организации. "В момента имаме над 120 партньори от 23 страни в Европа", уточни той. 

"Фокусираме се върху три основни сфери - изследователска и развойна дейност, образование и предприемачество. Ако някой има добра идея как можем да подобрим ефективността на минното дело или как да приложим нова технология за преработване и рециклиране на материали, може да получи финансиране от нас", отбеляза Кубацки. 

Към днешна дата миннодобивната индустрия се намира в трудно положение заради ниските цени на металите. Въпреки това тя е циклична индустрия и трябва да се гледа дългосрочно на нейното развитие, коментира още той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари