"Еърбъс" вдига завод за авиооборудване в Пловдив

До 1 г. ще заработи, обеща френският посланик Ерик Льобеден
16 дек 2016 13:14, Анисия Иванова
44
"Еърбъс" вдига завод за авиооборудване в Пловдив
Архив: Reuters
Френският авиационен гигант "Еърбъс" стъпва в Тракия икономическа зона в Пловдив и ще строи свой завод за уплътнения и изолации на самолетни корпуси, който ще заработи до една година. Новината съобщи новият френски посланик у нас Ерик Льобеден след среща с кмета Иван Тотев.
 
"Това е първото ми посещение в Пловдив, който е изключително привлекателен за Франция в културно и икономическо отношение", заяви 59-годишният дипломат, който говори 7 езика.
 
Категоричен е, че отношенията между Франция и втория български град ще се задълбочават.
 
"Моята страна присъства в Пловдив чрез културата, чрез къща "Ламартин" и Френската езикова гимназия. Очаквам броят на съвместните ни културни проекти да расте до 2019 г., когато Пловдив е Европейска столица на културата", каза Льобеден.
 
Според него и сега френският бизнес присъства в града на тепетата чрез предприятия като "Шнайдер" и "Мосю Бриколаж". "Но е важно да дойдат още по-големи предприятия от аероиндустрията", анонсира дипломатът. По думите му "Еърбъс" догодина ще открие свое предприятие в Тракия икономическа зона. "Идването на такива фирми ще доведат още", смята той.
 
Кметът Иван Тотев обясни, че Пловдив се е преборил с други градове, за да бъде предпочетен от "Еърбъс". "Това означава, че и авиоиндустрията навлиза в Тракия икономическа зона.
 
Предстоят финални разговори за закупуване на терен и изграждане на завод за авиооборудване", допълни градоначалникът. Френският посланик определи с три думи Пловдив - привлекателност, афинитет и близост.
 
Попитан ще следва ли поведението на своя предшественик Ксавие дьо Кабан, той отговори, че всички негови предшественици са били прекрасни посланици. "Четох книга на Цар Симеон Втори, който казва, че чуждите държави пращат чудесни дипломати в България. Надявам се да не опровергая това", заяви Ерик Льобеден, цитиран от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
слава преди 7 години
Градовете в БЪлгария които спасих а Паметниците на светия дух спасил европа и света от кафявата чума разцъфтят на фона на наглото ограбване на народа през доказано престъпни министерства и ведомства.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политически: Предлагането на работа нараства следователно и заплатите. Добра новина!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това добре, ама кой ще работи в този завод.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29И това ли е дело на про-руския президент?не, на подкрепилата го партия е.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До маке-ариецне се плаши бе, частите няма да са правени от стиропор както паметниците в Скопие.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте малко сега, засега има само инвестиционно намерение, а ще заработва в 2017...та тоя завод от картон ли ще е или??
33
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До Анонимен 35Опитай пак
32
1
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименРазбира се и ти и аз свързваме Айфона със САЩ вместо с Китай.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералесхохолите ***!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да се уточни, че *** реното и Алпин само се произвеждаха тук. Иначе си бяха изцяло френски като разработка и всичко. Та Алпин наистина е била успешна спортна кола за времето си, но никой не я е свързвал с България
29
2
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Пловдивчани имат традиции в съвместните производства с французите. Булгаррено беше страхотен автомобил. Да не говорим за спортния ''Алпин'', който ''събра погледите'' в Европа. Но другарите от София повече слушаха господарите си от Москва и проектът беше прекратен. Все още виждам по улиците на Пловдив 50годишни Алпини в движение.
28
9
 
4
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Лошо, вече преди да си купувам билети ще проверявам на кой модел се изпълнява полета, и ако е части мейд ин Панелистан, ще сменям линиите. Препоръчвам на всеки който милее за неговия живот и на семейството му да направи същото!
27
1
 
6
 
! Отговори
Русенец преди 7 години
Дали, всъщност Монтюпе изпуска отровите навън или някой се възползва е едно. Проблемът е, че наистина работата в предприятието е вредна, миризвамата е ужасна, в халетата има отровни изпарения и то не за кой знае какви пари. За това и текучеството в предприятието е голямо. За сравнение в Миролио в Сливен също е отровно, но парите и условията са добри доколкото е възможно и работодателят полага усилия. Работниците напускат и след някоя година пак се връщат.
26
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 29, в Северна България се разпорежда от около 70 години социалната партия БКП-БСП. Сите кметове там са от социалната, мислеща за хората, партия БСП.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mr.STARBUCKSСеверна българия е методично заличавана с годнини.На практика от Видин до Плевен вече няма нищо. Хората или се изселиха, или измряха. Останаха само манг***ли и деградирали ***.И това ли е дело на про-руския президент?
24
3
 
2
 
! Отговори
Русенец до 21 преди 7 години
Мен не ме мисли, аз отдавна не дишам русенски въздух. Ти му мисли, че си в Ориента и определено ти личи. След като се радваш, че са ти построили поредното химическо предприятие , в такъв случай мога да ти кажа само "Честито!", напълно го заслужаваш!
23
6
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До стефчоАкинце такова, моля те провери си да видиш колко са заплатите във фабриките около Пловдив - Либхер, Сенсата, Айгер, Флекспринт, АББ, Шнайдер и т.н. и тогава коментирай. Стойте си като скариди в депресиращата София, мразете си живота и не ни занимавайте.
22
9
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До Анонимен22За Северна България,отговаря проруският Президент Радев.Обръщайте се към него,моля.Там може да ви направят завод за МИГ ове СУ та.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейска държава европейски компании може да дадат европейски заплати ???
20
8
 
11
 
! Отговори
Az преди 7 години
До Kom SviniaВ Пловдив и региона от 5 години се построиха над 20 предприятия. Но вие си дзяпате в счупената София.

Спонсорирани публикации