Харчим по 80 лв. за ЧНГ в заведение

Ресторанти предлагат по 4 и 5-степенни менюта
25 дек 2016 10:15, Петя Славова
19
Харчим по 80 лв. за ЧНГ в заведение
Снимка: архив, Булфото

Около 80 лв. трябва да си приготвим, ако искаме да посрещнем Нова година в заведение. Цената включва вечеря от няколкостепенно меню, напитки - алкохол и безалкохолно, както и програма, най-често водена от DJ, пише "Монитор"

Например срещу 80 лв. ресторант в центъра на столицата предлага салата от пресни зеленчуци, студено и топло предястие, приготвени по традиционни рецепти, основно ястие и микс от сушени меса и френски сирена 120 г. В куверта има още десерт, плодове, баница с късметчета, ядки, а напитките са вода 500 мл, безалкохолно 250 мл и алкохол 100 мл.

Доста софийски заведения пък привличат клиенти с оферти за между 80 и 95 лв. Те изкушават клиентите си с жива музика в традиционен фолклорен стил, празнична украса и специални игри.

Броят на ястията често е еднакъв, като при някои има възможност за избор между два вида основни. Сред кувертите се намират и предложения в допълващи 100 мл алкохол с чаша вино.

Над 100 лв. обаче трябва да заделим, ако искаме да си кажем ЧНГ в някой от софийските ресторанти. С набъбването на цената се променя и качеството на офертите. Срещу повече пари заведенията предлагат по-нетрадиционни и разнообразни ястия, както и по-скъп алкохол.

Освен това има и предложения за отстъпки за деца. Възможности за избор има не само между няколко вида основно ясни, но и клиентите могат да посочат от няколко различни предложения на топло и студено предястие и салати. В повечето случаи кувертите включват неограничена консумацията от бара, а напитките най-често са вносни.

Все пак заведенията масово предлагат 4- или 5-степенни менюта. В тях влизат салата, предястия, основна вечеря, плато със студени мезета и десерт. Всички обаче включват в кувертите си традиционната новогодишна баница с късмети, както и шампанско, с което да се посрещне новата година.

Близо 200 хил. чужденци се очакват у нас за празниците, показва данни на Министерство на туризма. По информацията им по време на Коледа и Нова година у нас ще има с около 7-8 на сто повече гости. Традиционно най-много посетители идват от Сърби, Румъния, Гърция и Великобритания, посочват още от ведомството.

Част то туристите, които идват от тези страни, съчетават ски почивката си с честването на празниците в родните зимни курорти, като по този начин се удължава престоят им, обясняват още от министерството. Общо през декември се предвижда у нас да дойдат над 450 хил. посетители от чужбина.

Около 400 хил. българи се очаква да тръгнат на път по празниците. Част от тях ще отидат при роднини и приятели, а други - на почивка. Прогнозите са около 150 хил. нашенци да посрещнат Коледа и Нова година зад граница. Най-предпочитани са близки дестинации, като съседните балкански държави, а традиционно голяма част от нашенците ще пътуват за Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И гладни тия плачат за данс бре 80 лева ко ида във веригите прасе ще зема и ще ям като разпран и не само това приятели се оплакват менте разстроиство ония де са по храните аиде бре
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
марков алкохол от цар Киро - 100 мл.
13
4
 
16
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Благосъстоянието в страната ни, не е разпределено никак добре. Огромни разлики в работещата класа. Някои се чудят кои нов модел джип да си купят, други пък, дали за празниците да си купят по-качествена храна.Това е една от причините злобата да расте в народа.
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще харчат друг път , хората се чудят как да свържат двата края , кви мезета кви 80 лева80 % от населението живее на прага на мизерията вие за дед мороз мечтаете.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Къде са тия гурме ресторанти в Бг бее?!Или за теб кварталната бирария е гурмИе?!Или може би кръчмите на Вълчо и Маринка (от пловдивските села) в Китайския Хотел са гурмИе?
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Харчим по 80 лв. за ЧНГ в заведение"ХО-ХО-ХО.........един л4в няма да им дам на теъи селски кръчмари.В София няма един читав ресторант. Всички са тип "селска кръчма" малко или повече.
9
15
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Въобще не ми пука какво ще харчите нещастници жалки.... Драйфа ми се от вас..... Заклахте ли праситата.....
8
1
 
28
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
80 лв е "входа" после се почва едно дописване за втора ракия , за още малко мезе , за бутилка вино ,за безалкохолни и неусетно си тръгвате с 200 кинта на калпак.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И без свински пържолида не обидите гостите на МерккелБрюксел ще ни направи наказателна процедура
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 4 Брат, той Господ по твоята *** логика всеки е наказал до момента...всички умираме един ден!
5
4
 
12
 
! Отговори
х преди 7 години
ядене, пиене и секс...за това се живее
4
11
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
спрете се с това ядене и пиене господ гледа и ще ни накаже
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да съм луд да дам за нова година само за зад.ника си 80 лева, като за тия пари ще 'нараня и напоя 3-*** в домашна обстановка с най-вкусните мезета и питиета.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви 80 лв? Това за шопска със скара ли е? Нормален гурме ресторант куверта е около 300 лв.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епа харчете си, кво се хвалите? То па 80 лв. на ЧНГ само за некой хоремаг ще стигнат.

Спонсорирани публикации