Българинът практичен – връща всеки пети подарък за Коледа

Как да се отървем от ненужните дарове? Няколко съвета
27 дек 2016 15:40, Петя Славова
0
Българинът практичен – връща всеки пети подарък за Коледа
Снимка: Reuters

Всеки пети подарък за Коледа се връща или продава. Това показват данните на сайтове за пазаруване.

След празничната еуфория обяви с нежелани подаръци задръстиха интернет. Има начини, по които можем да е отървем от ненужните дарове под елхата.

"В цял свят е характерно след празничната кампания – част от покупките да се връщат. Нормално е човек, като прави подарък, да има известен риск", твърди Богомил Николов от "Активни потребители".

Според него, рискът е по-малък, ако сме пазарували по интернет. Там правилата са категорични.

"Потребителят може да върне стоката до 14 дни от закупуването", казва още Николов. По-трудно е да си върнем парите обратно, ако сме избирали подаръците в мола. Но и в магазините вече добрите практики не са малко.

"Напълно е възможна замяната на продукт – възможно е да се замени и за съвсем друг продукт – единственото условие е да се пази касовата бележка", казва пред Нова тв Теодора Тодорова, маркетинг мениджър във верига магазин.

Откъдето и да е купен нежеланият подарък, най-лесният начин да се отървем от него, е като го продадем. Такива обяви вече изпълниха сайтовете за пазаруване.

"От една страна ти се освобождаваш от нещо, което не ти трябва. Можеш да си възвърнеш някаква част от парите, а от друга страна – за купувача това е нещо, което е ново и на 30-50 % под пазарната стойност", коментира Пламен Нончев, маркетинг мениджър в платформа за безплатни обяви.

Сред по-странните подаръци, които са обявени за продан са велоергометри и електрически охладител за вино. За да се избегнат нежелани покупки, може да бъдат заменени и с ваучер. Дори и в мрежата обаче потребителите не могат да връщат отваряна козметика, бельо или стоки за лична хигиена. Нито пък повредени стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации