Масово: Данъчните обсаждат зимните ни курорти

Проверките ще са явни и тайни, гледат и имущество на шефове
12
Масово: Данъчните обсаждат зимните ни курорти
Снимка: архив, БулФото

Масов данъчен контрол започна в зимните курорти в началото на годината, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите (НАП). Стотици инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР, ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите.

Ще се следи и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите. Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 000 проверки.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, което освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди. По време на кампанията данъчните ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът автоматично ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

В акцията отново ще бъде използван и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението, се сравняват с минали периоди и при значима разлика приходната агенция може да започне ревизия.

По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

Зимната кампания на НАП е продължение на аналогичния подход, използван през лятото по Черноморието. Тогава за 3 месеца оборотите в летните курорти надхвърлиха 5 млрд. лв., броят на касовите апарати се увеличи с близо 10%, а приходите от ДДС на звената на НАП във Варна и Бургас нараснаха с близо 40 млн. лв. за 3 месеца.

"През тази година ни интересува много повече промяната на поведението на търговците, отколкото броят на проверките и наложените санкции. Контролните мерки спрямо търговски обекти в зимните курорти ще продължават без прекъсване до края на сезона в денонощен режим", каза по повод началото на зимната кампания Васил Панов, директор на "Данъчно-осигурителен контрол" в НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
диверсии Нагли преди 7 години
ПОредна нагла диверсия на иноземни несретници и нагли престъпници..ПОЛзват обемно пси програмирани и нарочно наркотизирани служители за преотравяне на питейни води в градове и села Няма безопасна доза..За експерти вижте как е отровен Медведев на среща в Италия..Отровата е известна като Натриев хипо хлорид
10
1
 
2
 
! Отговори
ХЕИ Терористи тровят преди 7 години
Ne пийтв бира,,Има милиони бутилки бира и шампанско приготвени с отровена вода NaClO,..
9
1
 
6
 
! Отговори
Bit преди 7 години
Добре де, не им ли е по принцип това работата, та го правите "новина",м?
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия 10 процента увеличение на събираемостта са само прах в очите ни,в тоя бранш се крият поне 60 процента!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак едни ще бъдат проверявани (рекетирани) а други ще лапат като побеснели.Ето така се създава "постоянно пазарно преимущество" което смазва всеки бизнес който не е собственост на приближени на власт-имащите.После пак се чудете защо сте зле......
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бизнес в Бг?Може ама едва ли.......На почивка в Бг?Може ама едва ли......
5
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Грабвайте телатаааа!
4
1
 
4
 
! Отговори
виц-БГ евро държава преди 7 години
Внос - износ...далаверимпекс...кражба - продажба !!Стига !!
3
3
 
8
 
! Отговори
джонко преди 7 години
Данъчните като наказателни отряди, вместо да помагат да са в служба на народа . идиоти20 000 хил сигурно е апарата. Ако стане като в дубай, плащаш за определеният бизнес и почваш, кво ще првят тогава незнам, къде ще си пишат измислените актове
2
1
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Ще има рекорд на нощувките, както по морето.А защо държавата не си търси парите досега?
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Машаллах.

Спонсорирани публикации