Снежен проблем: ТИР затъне – €150 загуби на ден

Неизпълнените курсове автоматично водят до загуби
5 яну 2017 07:19, Илиян Велков
15
Снежен проблем: ТИР затъне – €150 загуби на ден

Лошото време ще навреди финансово на транспортните фирми у нас. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че от днес ще се затварят пътища и ще се ограничава движението на тежкотоварни автомобили, ако времето го наложи. Целта е да се избегнат инциденти като тези около Нова година, които да предизвикат тапи по магистрали и основни пътни артерии. Това обаче може да доведе до забавени курсове и неизпълнени доставки, а така и до загуба на пари.

Още по темата

Ваня Дерменджиева е прекарала нощта преди Нова година в километричната тапа на пътя край Айтос.

"Беше истински ад, никога повече няма да тръгна на път в такова време", казва пред Dnes.bg Ваня.

Според нея, нарушаването на забраната камиони да се движат по обходния маршрут за Бургас е довело до невижданата тапа.

"Имаше над 20 ТИР-а, които бяха тръгнали по шосето и те блокираха алтернативния път, така се озовахме в капан", споделя още тя.

Заради очакваното отбиване на ТИР-ове и забавените доставки, превозвачите изчисляват, че губят по 150 евро на ден за всеки камион, който не спази графика си.

"Всяко спиране, всяко забавяне води до загуби за превозвачите особено, ако има фиксиран срок за доставка – тогава се търпят неустойки", заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Превозвачите в страната са подготвени за нова снежна блокада по пътищата. Прогнозата за времето обаче не може да отмени предвидения превоз на товари.

"За разлика от личните пътувания, когато не ни е наложително и ако е лошо времето можем да спрем, когато има поети заявки за товари там няма как да се случи", каза още Арабаджиев.

През уикенда температурите на места ще паднат под минус 20 градуса. Очакват се и поледици.


15
Още по темата: ТИРкамиониспиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До този, който изпреварвал камиона с над 100км. Ами господине в този участък от пътя ограничението е 90км в час сега камиона го надвишил ама и Вие за да го изпреварите сте били с поне 120. Та задавайки си въпроса как се спира камион си задайте и въпроса как бихте спрели Вие ако нещо стане на пътя(дано никога да не се случва)? Повечето карат като да имат повече от 9 живота а природата не прощава особено зимата.
11
2
 
0
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 1 година
Явно да се управлява народ е трудна работа и угаждане на всички едновремено не може! За това има власт, властта има всички възможности да координира работата на различните звена, за да има ред!!Когато се прецени, че трябва да се движат по пътищата само камиони /малки,големи и огромни/ -- ще се движат само те. Когато им се наложи забрана -- няма да пътуват и..... толкова! А ние...... ние ще си псуваме до свършека на света !! За нас угодия няма - ни зиме , ни лете..........
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези дни към Варна след Търново едва изпреварих една цистерна караше си със 100-102-3 и един ТИР също летеше това е 22 т как спира и се управлява с такава скорост не зная Силата е с тях ! за ДАИ и КАТ си имат станции ,виждал съм ги да правят обратни завои преди пост на ДАИ
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А има една фирма с над хиляда камиона и милю им козирува, че е на хранилка там.
8
0
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 1 година
Ако затъне по незатворен участък от пътя, няма нужда да ви обяснявам че вината е на Пътното.
Това че ни призовават да не пътуваме, не е извинение за да не чистят пътищата.
7
1
 
4
 
! Отговори
Нас преди 1 година
Ами с купени книжки, какво очаквате!!! 5 такива на пътя са достатъчни !!!
6
0
 
9
 
! Отговори
one преди 1 година
тир като затъне, колко са загубите на другите шофьори, които след него не могат да минат или на държавата да го издърпва?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИР затъне, но така че ВИНЕТКАТА да остане видима,иначе ша съ глобяваме........
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превозвачите да си плащат на адвокати преди да сключват договори. Ще си предвиждат и такива ситуации и ще си го включват в договорите.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тол-таксите ша ги упраят!!!Тогава,тогава,да видиш такъв живот.........!!!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно мие зима не сте ли виждали та омрункахте света за четри дена нее зима дигнахте всички институцио се едно са на мач и пак ще са неподготвени някога минавахме по една пътека за да идем за хляб зимата бе три месеца сега е четри дена ваикане за световно
1
0
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ. Го НАЛУЗИТЕ НА ШОФЬОРИТЕ! ОСТАВЕТЕ ПРАНЕТО ЗА ПоНАТАТЪК КАТО СЕ ОПРАВИ ВРЕМЕТО ЯСНО ЧЕ АЛЧНОСТТА КАНТАР НЯМА А МА ВСЕ ПАК