Експерт: България има нужда от чуждестранни инвестиции!

Българската икономика ще е печеливша, ако големите евроикономики дръпнат
13 яну 2017 11:07, Екип на Bloomberg
13
Експерт: България има нужда от чуждестранни инвестиции!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има нужда от чуждестранни инвестиции и добри пазари в чужбина. Държавата трябва да продължи да бъде конкурентоспособна на международния пазар за инвестиции, да запази добрата данъчната политика и демонстрира стабилни фискални баланси. Това коментира управляващият партньор на Expat Capital Никола Янков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската икономика ще е печеливша, ако големите европейки икономики дръпнат напред. "През 2017 може да се наблюдава растеж на цените на суровините, които бяха доста депресивни през последните години. Това ще навреди на икономиката на България, тъй като страната внася суровини, което от своя страна ще направи българските продукти по-малко конкурентоспособни", отбеляза той. 

Събуждане на интереса на чуждестранните инвеститори е основното събитие, което се очаква на българския капиталов пазар през 2017 с оглед на предстоящото листване на индексния фонд върху SOFIX в Лондон, подчерта още Янков. По този начин ще се създаде добра връзка между Българската фондова борса и Лондонската фондова борса, допълни той. 

 Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Бла бла преди 6 години
Имала нужда България... Няма много луди да си оставят паричките на ГЕРБ и ОБЕДИНЕНИТЕ П..
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА НУЖДА, АМА ИНВЕСТИТОРИ НЕ СЕ НАМИРАТ.ХОРАТА КАЗВАТ: УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ СА МНОГО КОРУМПИРАНИСЪДЕБНАТА СИСТЕМА СЪЩОНЯМА ВЕЧЕ КВАЛИФИЦИРАНИ РАБОТНИЦИПОВЕЧЕТО ЗАВЪРШВАЩИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СА МНОГО ГРАМОТНИ И СА МЪРЗЕЛИВИ.
11
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Това заявление е като: "Топлата вода е топла"
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превод:Фондовете намаляха, няма комисионни, елате да доограбите страната, че и аз да гризна някоя трохичка.
9
0
 
2
 
! Отговори
додо преди 7 години
като намали % на рушветите, може и да намери 2-3 инвеститора
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният интелект, за който е важно от къде идват инвестициите, а не в какво се правят. Засега инвестиците са само три вида:В търговски обекти, които освен да изнасят печалбата и да мачкат българският производител, не правят.В банки, които вземат капитала си на под 1% лихва и го раздават тук на 10% лихва, като доят безумно и с таксите.В концесии с гарантирано изкупуване на продукцията.
7
0
 
2
 
! Отговори
ЖМУДА преди 7 години
ОТ 1990 ГО СЛУШАМХАХХАХАХАХХАААААКАК ПЪК НЕ СЕ ИЗМОРИХТЕ ЕДНО И СЪЩО ДА ПОВТАРЯТЕ БЕХАХАХХАХАААА
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има нужда от чужд народ, а нас да ни няма!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този велик експерт откри топлата вода. Достатъчно е да си вземе държавата парите от свинките и опашките им и ще бъде всичко наред.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви инвестиции, вече всички знаят накъде отиват нещата за България, ще остане един град, в който няколко милиона будали бачкат за мутри и олигарси, и както обикновено най-бедната и мизерна страна в Европа, ама с мн повече роми от сега, това до 20 години.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономистите са мн прости хора, те са си измислили правила в тотална колизия с обективната реалност на космоса и си мислят, че това е някаква наука, едва ли не икономистите са учени, докато не знаят нищо за света и реалността около тях, е, предстои да разберат, че на нея от икономика не и пука.
2
1
 
2
 
! Отговори
Курти преди 7 години
За щастие топлата вода е вече измислена. За да им е гадно на руснаците се узаконява отглеждането и търговията с Марихуана и естествено Проституцията. Пазарите наистина ще се раздвижат, както на имотите, така и на услугите. П.С. "експерти" няма да има по телевизията.......
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какви инвеститори става въпрос- преди всичко за мушеници от офшорки "инвестиращи" в молове, фотоволтаици!

Спонсорирани публикации