Българи в отбора на най-добрите в IT сектора

Основателят на "Семантика" Росен Генчев пред Bloomberg TV Bulgaria
17 яну 2017 10:14, Екип на Bloomberg
3
Българи в отбора на най-добрите в IT сектора
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основното, което е характерно за нашата търсачка е, че тя не разчита на ключови думи, а на техния смисъл в определен сегмент. Това коментира основателят на "Семантика" Росен Генчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му технологията разчита не само на семантичния анализ, но също така има за цел да добави информация, която не е налична в самия продукт. 

"Ако търсите кола от типа на BMW 120, в момента, в който въведете това съдържание, нашата търсачка вече има информация за бранда BMW. Тя добавя информация, че това е германски бранд и от BMW 120 взема информация, че това е превозното средство - първа серия, градски, компактен автомобил, което ни позволява, вкарвайки тези данни невидимо за нашите клиенти, да отговорим на въпроси, доста по-близки до реалния живот", обясни Генчев. 

"Опитваме се да доближим софтуера до човека, да накараме софтуера да разбира човека, а не човекът да се учи как да работи с определен софтуер", коментира експертът. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младите хора вече имат възможности и поле на изява. Браво.Не се унищожават в ТКЗСтата и *** казарма,от където излизаха само побъркани чуббани.България в ЕС и напредналата западна Европа.Учете и бачкайте смело, така ще излезем от клопката на комунизма.

Спонсорирани публикации